SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  RATARE

COSR așteaptă nominalizările FRG: "Federaţia să decidă cine va merge la Rio!"

Articol de - Publicat marti, 19 aprilie 2016 00:00

COSR aşteaptă de la FRG numele celor două, trei gimnaste care rămân în pregătire la lot, dar şi pe cel al antrenorului lor.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, prin secretarul general Ioan Dobrescu, consideră că acest moment dificil prin care trece gimnastica trebuie să fie gestionat cu calm şi luciditate.

- Domnule Dobrescu, ce a mai rămas de făcut până în august, când încep Jocurile Olimpice de la Rio?
- Este obligaţia federaţiei de gimnastică să stabilească numele celor doi gimnaşti eligibili pentru Olimpiadă, o fată şi un băiat. Marian Drăgulescu şi-a obţinut calificarea direct şi avem două necunoscute pentru cele două locuri-cotă primite de România. Noi aşteptăm decizia federaţiei.

- Marea dilemă va fi la feminin...
- Federaţia are de ales între Larisa Iordache, dacă se va recupera, şi Cătălina Ponor, dar trebuie şi o rezervă în caz că se întâmplă ceva cu primele două...

- Cu cine are COSR contract?
- Cu Drăgulescu şi Ponor. Ipotetic vorbind, dacă Ponor se decide să renunţe, atunci noi îi vom plăti indemnizaţia până în decembrie, când va reintra în renta viageră. Aşa este corect! Iar federaţia trebuie să decidă şi cu ce antrenor se vor pregăti gimnastele... Varianta cu voluntari fără obligaţii nu cred că mai poate fi viabilă. Am aflat acum de la preşedintele Adrian Stoica faptul că Belu şi Bitang erau consultanţi voluntari la lot. Nu pot să înţeleg cum federaţia s-a complăcut în această situaţie!

- Cum a primit COSR eşecul de la Rio?
- Trebuie să depăşim acest moment dramatic. Cu calm şi profesionalism putem să observăm că obiectivul de două medalii poate fi îndeplinit în continuare. Dacă merge Larisa, are şanse la medalii la individual compus, bârnă şi sol. Dacă merge Ponor, poate lupta la bârnă şi sol. Drăgulescu îşi vede de pregătire la sărituri.

- Aţi vorbit cu preşedintele FRG?
- Mie mi se pare bizară poziţia de acum a lui Adrian Stoica. După Mondialele de la Glasgow a luat apărarea sportivelor, iar acum dă vina pe ele!

- Cum credeţi că ar trebui selecţionată gimnasta?
- E treaba federaţiei, dar o soluţie ar putea fi chiar un concurs. În 1999, pe vremea când eram secretar de stat la minister, trebuia ales un boxer la o categorie de greutate pentru a reprezenta ţara la Mondialele de la Houston. Eu am propus să fie organizată o gală şi aşa a ajuns Crin Olteanu campion mondial.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
920930717928342
Daniel Duhalm  •  29 Aprilie 2016, 01:55

baza selectiei la lot trebuie sa fie concursurile interne ...insa la noi ....intra direct in lot oricine ...si inca ceva ...arbitrajul in gimnastica interna e slab ...trebuiesc pregatiti oameni noi ..tineri care sa faca parte din fenomen ...

mobilajucarii
mobilajucarii  •  19 Aprilie 2016, 15:46

Lasati, domnule demnitar de stat, nu va fi nevoie sa se oboseasca Federatia. Va decide Mama Natura.

vladutz13
vladutz13  •  19 Aprilie 2016, 10:45

Concurs, simplu, vorbim de aceleasi aparate, e chiar simplu

Vezi toate comentariile (5)
Comentează