SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  US CLASSIC

VIDEO Simone Biles a scris o nouă pagină de istorie în gimnastică: săritura uluitoare pe care doar bărbații o executaseră

Americanca Simone Biles (24 de ani) continuă să scrie istorie în gimnastica. Multipla campioană olimpică a reușit o săritură unică în probele feminine, o variantă de Iurchenko cu mai multe rotiri, la US Classic din Indianapolis. +11   FOTO
Americanca Simone Biles (24 de ani) continuă să scrie istorie în gimnastica. Multipla campioană olimpică a reușit o săritură unică în probele feminine, o variantă de Iurchenko cu mai multe rotiri, la US Classic din Indianapolis.

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 mai 2021 16:39 / Actualizat duminica, 23 mai 2021 19:34

Americanca Simone Biles (24 de ani) continuă să scrie istorie în gimnastică. Multipla campioană olimpică a reușit o săritură unică în probele feminine, o variantă de Iurchenko cu mai multe rotiri, la US Classic din Indianapolis.

Ultima competiție oficială la care Simone Biles luase startul a fost în urmă cu 19 luni. Una dintre cele mai valoroase gimnaste din istorie nu și-a ieșit din ritm. Din contră, a avut timp pentru a-și perfecționa exercițiile și pentru a introduce noi mișcări în program.

Simone Biles, istorie în proba de sărituri

În proba de sărituri, Simone Biles a executat o variantă de Iurcenko văzută doar în probele masculine de gimnastică, notează The Guardian. 

În ciuda unor mici probleme la aterizare, Biles a primit 16.100 de puncte, mai mult decât la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, când a cucerit aurul. Punctajul a fost atât de mare datorită notei mari de plecare. 

VIDEO Săritura cu care Simone Biles a impresionat la US Classic 

Simone Biles duce gimnastica la următorul nivel 

Dacă Nadia Comăneci, considerată cea mai mare gimnastă din istorie, impresiona prin perfecțiunea mișcărilor, Simone Biles adoptă alt stil. Sportiva din America are execuții mult mai dificile, mai atletice, care au transformat în cea mai titrată din istoria Campionatelor Mondiale. 

Simone Biles a participat la o singură ediție a Jocurilor Olimpice, în 2016, la Rio, unde a câștigat patru medalii de aur și una de bronz.

25 de medaliide medalii mondiale are în palmares Simone Biles, cucerite în cinci ediții, 19 fiind de aur, 3 de argint și 3 de bronz. Ea este cea mai medaliată gimnastă din toate timpurile la CM, atât la masculin, cât și la feminin

Citește și alte știri din gimnastică:

VIDEO Fobiile sportivilor » Cum a reacționat Simone Biles când Larisa Iordache i-a spus că are o albină în buchet: „Îmi pare rău pentru ea”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
370096043480909
Gopo Goldberg  •  24 Mai 2021, 15:20

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

robotzel
robotzel  •  24 Mai 2021, 12:10

si ce a facut atat de bine la aceasta saritura? nu a aterizat cum trebuie deci nu avea voia sa i se puncteze. este femeia barbat care nu face nimic cum trebuie si totusi este rasplatita. acum serios! ce a facut bine la exercitiul asta? faptul ca a incercat sa il execute si l-a gesit? ce valoare are? este ca un meci de fotbal in care o echipa domina si alta castiga. ce conteaza daca ai dominat dar ai pierdut?

370096043480909
Gopo Goldberg  •  24 Mai 2021, 11:07

*** Si Gsp mi-a sters postarile. Hai sa scriu altfel, poate trece: Gigi Becali a declarat ca gimnastica sportiva e o chestie feminina, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează