SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  PREMIERE

Vizită la Guvern » Gimnastele au fost primite ieri de preşedintele Băsescu şi de prim-ministrul Ponta

Articol de - Publicat joi, 17 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 16 mai 2012 23:13

Ponta le-a oferit campioanelor europene flori, medalii şi brăţări tricolore, iar antrenorului Octavian Belu o sticlă de vin de colecţie


Campioană europenă la Bruxelles, echipa de gimnastică a României a fost invitată ieri la Guvern de prim-ministrul Victor Ponta. Şeful executivului a propus majorarea burselor în urma performanţelor obţinute în Belgia, de unde fetele antrenate de Octavian Belu şi Mariana Bitang s-au întors cu patru medalii de aur şi două de argint.

Cadou special
Gimnastele au primit din partea executivului o medalie reprezentînd Palatul Victoria, dar şi o brăţară tricoloră. Timp de două zile membrii Guvernului au încercat că găsească ceva cît mai reprezentativ pentru fetele şi antrenorii lotului de gimnastică. Iar brăţara tricoloră a fost pe gustul premierului. În nici un loc din Bucureşti nu au putut găsi brăţările tricolore pentru a le acorda gimnastelor. "Nici un muzeu din Bucureşti, nici un magazin de artizanat nu aveau astfel de brăţări", au precizat oficiali ai Guvernului.

Salvarea a venit ieri dimineaţă, cînd un grup de tineri de etnie romă au întins o mînă de ajutor cabinetului Ponta pentru confecţionarea în timp-record a brăţărilor pe care fetele le vor purta în perioada viitoare. "Trebuie să le mulţumesc celor care ne-au ajutat în confecţionarea acestor brăţări în culorile tricolorului! Trebuie să le apreciez deschiderea la rugămintea noastră şi cu siguranţă îi vom ajuta şi noi pe viitor", a punctat Ponta.

După premiere, gimnastele au ciocnit un pahar de şampanie, iar unul dintre ele a căzut de pe tavă şi s-a spart. Zîmbetele au apărut pe feţele celor doi antrenori, Belu şi Bitang: "S-a spart ghinionul! Ne vedem aici şi după Londra!".

"Este a nu ştiu cîta oară cînd sînt prezent la Palatul Victoria şi de fiecare dată am simţit aceeaşi onoare. Le mulţumesc celor care au fost alături de noi"
Octavian Belu, antrenor România

"Sper ca fetele să-mi dea o gaură cît mai mare în buget după Jocurile Olimpice de la Londra"
Victor Ponta, premierul României

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
daniaania
daniaania  •  17 Mai 2012, 12:23

Si bani..cat au primit..? pt. ca merit f f multi..daca tineti la imaginea Romaniei, d-lor din Guvern..!!?? Munca lor multa..sacrificiile..trebuiesc recompensate...o strangere de mana si o sampanie sant praf in ochi..!!! Faceti ceva pt. fetele astea talentate..singurele care ne fac mandrii!!!!!!!!!

borat101
borat101  •  17 Mai 2012, 09:30

Sper ca medalia sau bratara data este din aur si cantareste 1kg, .....de aur din minele Romanesti, pt. ca aceste fete ne REPARA IMAGINEA ROMANIEI.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează