SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

120 de minute pentru trofeu » CSM București e mare favorită la câștigarea Cupei României

Pintea și compania nu prea au avut rivale serioase pe plan intern în această stagiune Foto sportpictures
Pintea și compania nu prea au avut rivale serioase pe plan intern în această stagiune Foto sportpictures

Articol de - Publicat vineri, 19 mai 2023 18:42 / Actualizat vineri, 19 mai 2023 19:22

Sâmbătă și duminică se va desfășura la Bistrița Final Four-ul la feminin. CSM București, Dunărea Brăila, Gloria Bistrița și CSM Târgu Jiu se vor bate pentru Cupă

Înaintea ultimei etape din campionat, FRH a programat Final Four-ul Cupei României la feminin. În cele două semifinale, CSM București o întâlnește pe Dunărea Brăila, iar organizatoarea turneului, Gloria Bistrița, va juca împotriva celor de la CSM Târgu Jiu.

Invincibilitatea CSM-ului și speranțele Dunării

CSM București încearcă să realizeze eventul, după ce a reușit să câștige titlul în Liga Florilor. După ratarea din nou a calificării în semifinalele Ligii Campionilor, bucureștencelor vor să demonstreze că nu au rival pe plan intern.

Cupa României este un obiectiv important pentru noi. Ne dorim să câștigăm trofeul, dar și să ne bucurăm de handbal și de fiecare zi pe care echipa o petrece împreună până la finalul sezonului", a declarat pentru Gazeta Sporturilor antrenorul CSM-ului, Adrian Vasile.

5 trofeeîn Cupa României are CSM București, 2016, 2017, 2018, 2019, 2022, și alte trei finale disputate, 2015, 2020, 2021

Adversara campioanei în semifinalele Cupei va fi Dunărea Brăila, echipă care încă nu și-a asigurat prezența în cupele europene din sezonul viitor. Antrenorul Costică Buceschi este conștient că CSM București este favorită pentru a juca finala, dar speră ca formația sa să-și depășească nivelul. În ultimul meci dintre cele două formații, disputat în 23 aprilie la Brăila, CSM a câștigat cu 29-24.

Semifinala cu CSM va fi pentru noi un meci foarte dificil fiindcă jucăm cu cea mai bună echipă din România, neînvinsă pe plan intern, dar vom încerca să facem un rezultat cât mai bun, ne vom lupta timp de 60 de minute și vom vedea ce obținem", a spus Buceschi.

120 de minute pentru trofeu » CSM București e mare favorită la câștigarea Cupei României
Handbalistele de la Dunărea Brăila salutându-și suporterii Foto Facebook Dunărea Brăila

Tg. Jiu, cireașa de pe tort, Gloria Bistrița, orgoliul gazdelor

În cealaltă semifinală, Gloria Bistrița întâlnește surpriza acestui sezon, CSM Târgu Jiu.

Formația olteană pregătită de Liviu Andrieș a stricat multe calcule. Ca echipă nou-promovată a reușit să nu retrogradeze și să evite și locurile de baraj cu 3 etape înainte de finalul campionatului. Una dintre echipele corecte ale handbalului feminin românesc, CSM Târgu Jiu a respectat și Cupa României, iar soarta i-a zâmbit prin calificarea în F4.

Pentru noi, ca echipă nou-promovată, calificarea la acest turneu final este cireașa de pe tort. Bistrița este o echipă puternică, foarte bine organizată și are prima șansă în semifinală, dar ne vom vinde foarte scump pielea. Este o mândrie pentru noi să jucăm în F4 al Cupei României, ne bucurăm de această realizare și vom încerca să ne ridicăm la nivelul adversarelor", a declarat antrenorul gorjencelor.

Gloria Bistrița a demonstrat în acest sezon că investiția începe să dea roade, iar ardelencele își doresc Cupa României. După ce a reușit la tragerea la sorți s-o evite în semifinale pe CSM București, Bistrița nu concepe să rateze finala turneului.

Miza este uriașă deoarece cine va câștiga trofeul se va califica direct în grupele EHF European League. Chiar dacă avem două victorii în acest sezon cu Târgu Jiu și Bistrița este favorită în semifinală, trebuie să-i respectăm pe adversari, niciun joc nu seamănă cu altul. Mă bucur că acest F4 se joacă la Bistrița, sper că sala va fi plină, iar spectacolul pe măsură", a conchis antrenorul Gloriei, Horațiu Pașca.

Programul meciurilor

  • Sâmbătă, ora 15:00 Dunărea Brăila – CSM București
  • Sâmbătă, ora 17:30 Gloria Bistrița – CSM Tg. Jiu

Citește și alte știri din handbal

Adi Vasile, după ce a câștigat titlul de campion cu CSM București: „Nu mai e nicio echipă în Europa care să fie neînvinsă în afară de noi”
Liga Florilor
Adi Vasile, după ce a câștigat titlul de campion cu CSM București: „Nu mai e nicio echipă în Europa care să fie neînvinsă în afară de noi”
„Nu arată a echipă, trebuie să strângă rândurile!” » Ce cred doi foști mari internaționali români despre șansele naționalei la EURO 2024
EURO 2024
„Nu arată a echipă, trebuie să strângă rândurile!” » Ce cred doi foști mari internaționali români despre șansele naționalei la EURO 2024

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează