SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

32 de cazuri noi de COVID-19 în Liga Florilor. 7 jucătoare din echipa națională a României au coronavirus!

Asma Elghaoui (nr. 6) și Ana Maria Savu (90) nu vor putea să joace pentru Vâlcea, respectiv Craiova, la turneul de la Sf. Gheorghe FOTO: Cristi Preda
Asma Elghaoui (nr. 6) și Ana Maria Savu (90) nu vor putea să joace pentru Vâlcea, respectiv Craiova, la turneul de la Sf. Gheorghe FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 28 octombrie 2020 17:08 / Actualizat miercuri, 28 octombrie 2020 18:21

Joi 29 octombrie începe la Sf. Gheorghe al doilea turneu de handbal, etapele 2-5. Cea mai disperată situație e la ultima campioană a României, SCM Rm. Vâlcea, echipă care are 12 jucătoare absente din cauza coronavirusului. Probleme și la Baia Mare, Cisnădie, Craiova.

Azi a fost ziua recordurilor negative pentru România la numărul de infectări noi anunțate. Autoritățile au înregistrat 5.343 de cazuri noi de coronavirus, în toată țara. Echipele feminine de handbal din prima ligă s-au testat și ele pentru a participa la turneul de la Sf. Gheorghe, acolo unde între 29 octombrie și 3 noiembrie se vor disputa patru etape!

Situația dramatică a echipei din Rm. Vâlcea se cunoaște deja, 10 jucătoare fiind depistate pozitiv în ultimele zile. Antrenorul Florentin Pera are doar 9 handbaliste în lot pentru turneul de la Sf. Gheorghe. În plus, echipa nu s-a mai antrenat de cinci zile! Ultima campioană a României trebuie să joace patru etape din Liga Națională la Sf Gheorge, întâlnind, în ordine, CSM Slatina, Crișul Chișineu-Criș, Minaur Baia Mare și Dacia Mioveni.

Câte patru cazuri la Cisnădie și Chișineu-Criș

Sunt și alte echipe lovite de infectările cu COVID-19 înaintea turneului de la Sf. Gheorghe. Nou-promovata Crișul Chișineu-Criș are 4, după ce în prima etapă a avut 6 și a pierdut meciul cu U Cluj Napoca la masa verde. „De data aceasta am primit avizul DSP Arad. Mergem la turneu, avem un singur portar, 13 jucătoare, dar ne prezentăm”, a declarat Florica Boldor, membru în CA de la Chișineu-Criș. Tot patru cazuri are și Măgura Cisnădie, dar doar două jucătoare și doi membri din staff. Antrenorul Alexandru Weber nu se poate baza pe centrul croat Valentina Blazevici și pe portarul Alexandra Prodan.

Jucătoare de bază la Bistrița, Baia Mare și Slatina

Bătăi de cap și pentru Horațiu Pașca la Gloria Bistrița. Două jucătoare de echipă națională nu pot evolua. E vorba de Laura Pristăvița, centrul naționalei României, și de portarul spaniol Zoqbi de Paula. „La De Paula testul a ieșit neconcludent. L-am repetat, echipa a plecat fără ea la Sf. Gheorghe. Sperăm să aibă test negativ și să ni se alăture”, a declarat Horațiu Pașca.

Minaur Baia Mare are și ea 4 cazuri pozitive. E vorba de extrema Sonia Seraficeanu, de centrul Andreea Popa, dar și de pivotul ucrainean Iaroslava Burlacenko, plus antrenorul Costică Buceschi. CSM Slatina a pierdut-o chiar pe vedeta formației, pivotul Lorena Ostase. Aceasta a făcut trei teste în ultima săptămână. „Primele două au fost negative, ultimul neconcludent. Am trimis-o să-l repete”, a anunțat antrenoarea Victorina Bora. SCM Craiova are și ea două fete cu virusul SARS CoV-2, Ana Maria Savu și Francesca Gogoșeanu, plus antrenorii cu portarii Grigore Albici. 

32 de cazuri noi de COVID-19 în Liga Florilor. 7 jucătoare din echipa națională a României au coronavirus!
Testul Lorenei Ostase a fost neconcludent. Jucătoarea l-a repetat, dar va rata meciul cu Vâlcea FOTO Dan Potor

Câte un caz au raportat și U. Cluj Napoca (Raluca Nicolae), Activ Plopeni (Grațiela Stoica), dar și Gloria Buzău, la buzoieni fiind afectat unul dintre masorii echipei.

Au trecut și ele prin calvar

Dunărea Brăila, echipă care înaintea Final Fourului Cupei României din luna august a avut 9 jucătoare testate pozitiv, și HC Zalău, formație cu mari probleme din cauza virusului SARS CoV-2, în prima etapă a Ligii Naționale, au scăpat de calvar. Antrenorul Gheorghe Tadici a stat mai bine de o săptămână internat în spital, dar acum își va conduce echipa de pe bancă la Sf. Gheorghe.

Am stat cu emoții înaintea testelor, dar acum, că am scăpat, parcă mergem cu alt tonus la Sf. Gheorghe. Așteptăm meciul cu CSM București, 80 la sută dintre fete urmând să debuteze la acest meci în Liga Națională.
- Florin Ciupitu, antrenor Activ Ploiești

7 jucătoaredin lotul lărgit pentru Euro 2020 al României au coronavirus în acest moment: Diana Ciucă, Cristina Florica, Lorena Ostase, Andreea Popa, Sonia Seraficeanu, Ana Maria Savu și Laura Pristăvița

Situația cazurilor de COVID-19 în Liga Florilor

ECHIPĂJUCĂTOARENR. CAZURI
SCM RM. VÂLCEACiucă, Hosu, Florica, Trifunovici, Elghaoui, Nikolici, Minevskaja, M. Lopez, Aardahl10
CRIȘUL CHIȘINEU_CRIȘ 4
MĂGURA CISNĂDIEBlazevici, Prodan, antrenorul secund Bogdan Nițu4
MINAUR BAIA MAREA. Popa, Seraficeanu, Burlacenko, antrenorul Costică Buceschi4
GLORIA BISTRIȚAPristăvița, Zoqbi de Paula3
SCM CRAIOVAGogoșeanu, Savu3
CSM SLATINAOstase1
ACTIV PLOIEȘTIG. Stoica1
U CLUJ NAPOCAR. Nicolae1
GLORIA BUZĂU 1

CSM București, CSM Galați, Dacia Mioveni, Rapid, Dunărea Brăila și HC Zalău au 0 cazuri de COVID-19. 

Programul etapei a doua, Sf. Gheorghe, 29 octombrie

Sala "Kati Szabo" 
11:00 CSU Cluj-Dacia Mioveni 
13:45 Dunărea Brăila-CSM Galați 
16:30 CSM București-Activ Ploiești 
19:15 SCM Craiova-Crișul Chișineu-Criș

Sepsi Arena 
11:00 SCM Rm. Vâlcea-CSM Slatina 
13:45 Măgura Cisnădie-Gloria Buzău 
16:30 Gloria Bistrița-HC Zalău (TVR2) 
18:30 Minaur Baia Mare-Rapid București (TVR1)

EXCLUSIV Situație dramatică la SCM Rm. Vâlcea! Antrenorul Florentin Pera are doar 9 jucătoare pentru turneul de la Sf. Gheorghe!

Dinamo, înfrângere usturătoare cu Kristiansand, în EHF European League

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
viorelpreda
viorelpreda  •  29 Octombrie 2020, 00:34

Vezi ca n-a plouat de doua saptamani Musetel.Cred ca tot Dedu e vinovat.

ceaiuri
ceaiuri  •  28 Octombrie 2020, 21:55

daca joaca Dedu si Varzaru..poate iese ceva...falimentar sistemul turneu..unic in Europa,patronat de un ***....fizic

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează