SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA

EXCLUSIV Situație dramatică la SCM Rm. Vâlcea! Antrenorul Florentin Pera are doar 9 jucătoare pentru turneul de la Sf. Gheorghe!

Evgenija Minevskaja trebuie să se izoleze pentru 14 zile FOTO Brest Bretagne
Evgenija Minevskaja trebuie să se izoleze pentru 14 zile FOTO Brest Bretagne

Articol de - Publicat marti, 27 octombrie 2020 21:11 / Actualizat marti, 27 octombrie 2020 22:51

Alte șase handbaliste au fost descoperite pozitiv la testul de marți. SCM Rm. Vâlcea a ajuns la un număr de 15 infectări în cadrul lotului (staff și jucătoare)

SCM Rm. Vâlcea este parcă pe un butoi de... COVID-19! De la zi la zi tot mai multe jucătoare din cadrul echipei se îmbolnăvesc. La testul efectuat marți, înainte de plecarea la turneul de la Sf. Gheorghe, alte șase jucătoare din cadrul lotului vâlcean au fost decoperite pozitiv.

Este vorba de portarul Daciana Hosu, de pivotul Asma Elghaoui, de extremele Cristina Florica și Zeljka Nikolici, dar și de interii stânga Jelena Trifunovici și Evgenija Minevskaja. Acestea se adaugă celor trei jucătoare depistate vineri, înaintea meciului amânat cu Borussia Dortmund: Diana Ciucă, Marta Lopez și Maren Aardahl.

Toate jucătoarele sunt asimtomatice

Echipa nu a mai făcut de cinci zile antrenamente, fiecare fată pregătindu-se individual acasă! Tocmai pentru ca să nu intre în contact unele cu altele. SCM Rm. Vâlcea mai are doar 9 jucătoare cu test negativ de COVID-19, înaintea turneului de la Sf. Gheorghe (29 octombrie-3 noiembrie). Ultima campioană a României trebuie să joace patru etape din Liga Națională în acest interval de timp, în ordine cu CSM Slatina, Crișul Chișineu-Criș, Minaur Baia Mare și Dacia Mioveni.

"Nu puteau face o regulă mai proastă!"

Federația Română de Handbal este singurul for din Europa care nu acceptă amânarile de etape. Dacă o echipă nu poate alinia 8 jucătoare la meci, pierde disputa cu 10-0! Au pățit-o, la masculin, Magnum Botoșani și CSM Bacău. Botoșănenii au pierdut 6 meciuri la masa verde, iar băcăuanii patru. "Este cea mai tâmpită regulă pe care cei din Federație o puteau născoci. Se poate ajunge ca o echipă de mijlocul clasamentului să devină campioană pentru că e ferită de astfel de cazuri de COVID", a declarat un important om de handbal din România.

În Ungaria, Gyor a anunțat că are șe ea două jucătoare infectate, este vorba de Csenge Fodor și Veronika Kristiansen. Federația de la Budapesta i-a amânat imediat partidele următoare. De aceeași regulă a beneficiat și FTC Budapesta, echipă care a jucat doar 3 din cele 9 etape de campionat programate!
Au fost meciuri amânate și în Germania, Danemarca, Norvegia, Rusia, Franța. În România nu se poate!

4,69 la mia de locuitoria fost rata COVID-19 în orașul Rm. Vâlcea pe 19 octombrie 2020. Acum ea a scăzut, dar este undeva la peste 3

Ce echipă ar avea SCM Rm. Vâlcea în etapele următoare?

Portari: Marta Batinovici, Sara Rus 
Extremă stânga: Ann Grette Norgaard 
Inter stânga: Raluca Dăscălete 
Pivot: Daniela Marin 
Interi dreapta: Mireya Gonzalez, Daria Bucur 
Extreme dreapta:
Centri: Fraga Fernandez, Kristina Liscevici

Turneele FRH, focar de COVID-19!

O altă regulă tâmpită, girată de această dată de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, este aceea ca toate etapele în România să se dispute în sistem turneu. Adică toate echipele să se strângă într-un singur loc pentru a se infecta, în caz de îmbolnăvire, cât mai multe persoane! Cluburile au cerut în zadar să se treacă la etapele săptămânale, tur-retur, au trmis o scrisoare ministrului, dar nu au primit niciun răspuns. Turneele organizate de FRH la Sf. Gheorghe au devenit adevărate focare de COVID-19, mai multe echipe reclamând numeraose cazuri de infectare după întoarcerea de la aceste turnee. Și lucrurile continuă în aceeași manieră.

4 meciuri de Liga Campionilordin cele 8 programate, week-endul trecut, la feminin, au fost amânate de Federația Europeană. 8 din cele 12 partide din EHF European League, la masculin, de marți 27 octombrie nu s-au jucat din cauza infectărilor cu COVID-19

Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește mai multe știri din handbal:

EXCLUSIV Blestemul COVID-19 lovește din nou la SCM Rm. Vâlcea » Meciul cu Borussia Dortmund s-a amânat!

Transfer nou la CSM București? „Tigroaicele vor o vicecampioană mondială!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează