SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2020

4 handbaliste importante ratează Campionatul European de Handbal feminin după accidentări grave în ultimele zile!

Alexandrina Barbosa urlă de durere după momentul accidentării FOTO Raed Krishan
Alexandrina Barbosa urlă de durere după momentul accidentării FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 17 noiembrie 2020 04:12 / Actualizat marti, 17 noiembrie 2020 11:02

Elena Mihailicenko (19 ani), Anna Sen (29, Rusia), Alexandrina Barbosa (34, Spania) și Allison Pineau (31, Franța) nu vor putea juca la Campionatul European de Handbal feminin, care începe peste 15 zile. 

Patru jucătoare importante în handbalul european nu vor putea fi văzute la Campionatul European, ele suferind accidentări grave în partide ale echipelor lor de club.

Elena Mihailicenko, ruptură de ligamente la genunchiul drept

Cronologic, prima lovitură severă a suferit-o interul stânga de la ȚSKA Moscova, Elena Mihailicenko. Jucătoarea de doar 19 ani s-a accidentat în derbyul campionatului Rusiei, ȚSKA-Rostov Don. Era doar minutul 1 al partidei de la Moscova când Elena s-a înălțat să arunce la poartă. A fost împinsă în săritură de colega sa de națională, Anna Sen. A aterizat rău pe piciorul drept, iar diagnosticul medicilor a fost clar: ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul drept! 

Prima accidentare gravă din carieră pentru Mihailicenko, campioană mondială de tineret, handbalistă care se anunță un nou star al handbalului rus după prestațiile din ultima vreme. Ea marcase 32 de goluri pentru echipa din Moscova în cele 5 partide de Liga Campionilor, fiind golgeterul echipei. Va sta departe de teren cel puțin 6 luni.

4 handbaliste importante ratează Campionatul European de Handbal feminin după accidentări grave în ultimele zile!
Elena Mihailicenko FOTO: captură video

Anna Sen, defalcare a tendonului

Anna Sen, cea care a împins-o pe Elena Mihailicenko în meciul ȚSKA-Rostov, a suferit și ea o accidentare destul de gravă în meciul următor de campionat al echipei sale, cu Kuban Krasnodar. "Am simțit o înțepătură la tendon, am continuat să joc câteva minute, dar apoi nu am mai putut", a declarat Sen pentru site-ul celor de la Rostov. 

Erau probleme mai vechi pentru interul stânga, dar handbalista a spus că a continuat să joace cu dureri. E prima accidentare din cariera campioanei olimpice în vârstă de 29 de ani, care o va ține departe de teren între 4 și 6 săptămâni. „E o etapă dificilă a vieții mele, dar mulți sportivi au trecut prin astfel de momente, s-au întors și au devenit mai puternici, mai încrezători și mai buni. O să încerc să fac și eu la fel, să joc atât pentru Rostov, cât și pentru naționala Rusiei", a declarat Anna Sen.

4 handbaliste importante ratează Campionatul European de Handbal feminin după accidentări grave în ultimele zile!
Anna Sen are glezna stângă în gips FOTO Rostov Don

Campionatul European de handbal feminin în aer. Norvegia a renunțat!

Tot în minutul 1 s-a accidentat Barbosa

Tot în primul minut al unei partide s-a accidentat și Alexandrina Barbosa. S-a întâmplat sâmbătă, la meciul dintre CSM București și Krim Ljubljana, în Sala Polivalentă. Centrul de la CSM a interceptat o minge, a plecat pe contraatac, a marcat, dar în cădere, a aterizat rău pe piciorul stâng. A început să urle de durere și a fost scoasă pe brațe de Andrea Klikovac și doctorul Florin Oancea. 

„Din păcate accidentarea mea este foarte serioasă, am suferit o ruptură a ligamentului. O să merg să mă operez și sper să revin cât mai repede pentru a ajuta echipa. Obiectivul meu este să ajung cu CSM București la Final Four. Mulțumesc mult pentru mesajele de încurajare și sper că atunci când o să revin o să fiu și mai tare", a declarat Barbosa pe site-ul CSM București. Vicecampioana mondială nu va putea merge cu Spania la Euro 2020.

4 handbaliste importante ratează Campionatul European de Handbal feminin după accidentări grave în ultimele zile!
Momentul aterizării pentru Alexandrina Barbosa FOTO Raed Krishan

Dublă fractură de piramidă nazală

Un mare ghinion a avut sâmbătă seara și Allison Pineau. În repriza a doua a meciului dintre Buducnost și SCM Rm. Vâlcea, în Liga Campionilor, centrul Kristina Liscevici s-a înălțat la poartă, iar în căzătură a lovit-o cu cotul stâng în nas pe franțuzoaică. 

„Am căzut victima nasului spart. Diagnosticul a fost unul grav: dublă fractură de piramidă nazală cu dislocare a osului", a scris pe site-ul său de Instagram centrul naționalei Franței. 

„Nu o să fiu pe teren 4 săptămâni, prin urmare mi-am luat la revedere de la Euro, care începe în 15 zile", a mai adăugat Allison. „În 14 ani, aceasta este prima mare competiție majoră pe care o voi rata cu echipa franceză. Dezamăgirea este uriașă, dar așa este legea grea a sportului. Voi fi, evident, lîngă coechipierele mele, așteptând 2021", a încheiat Pineau (31 de ani), care este campioană mondială și europeană cu Franța.

4 handbaliste importante ratează Campionatul European de Handbal feminin după accidentări grave în ultimele zile!
Allison Pineau imediat după momentul accidentării FOTO Instagram

Selecționerul Bogdan Burcea a anunțat lotul României pentru Campionatul European!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  17 Noiembrie 2020, 13:06

Despre Liscevici, jucătoare la una dintre echipele Republicii Oltenia girată de domnul Ursescu, nici un cuvânt de rău. Dar despre Pintea de la CSM, când a făcut faulturi mult mai ușoare în meciul cu Zalăul mentorului Tadici au curs râuri de venin în GSP. Rușine!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează