SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE-CSM BUCUREŞTI 18-17

A treia coroană! » HCM Baia Mare păstrează trofeul Cupei României, 18-17 cu CSM București

Articol de - Publicat luni, 27 aprilie 2015 00:00

Maramureşencele păstrează trofeul Cupei României pentru al treilea an consecutiv. CSM Bucureşti acuză din nou arbitrajul.

HCM Baia Mare şi-a făcut abonament la Cupa României. După 2013 şi 2014, campioana României şi-a trecut în cont ieri al treilea trofeu consecutiv. A fost cupa obţinută însă cel mai greu, golul victoriei fiind marcat de căpitanul Valentina Elisei Ardean cu 11 secunde înainte de final, dintr-o aruncare de la 7 metri.

Joc modest, echipe şchioape

Atmosfera creată de cei 3.000 de fanatici suporteri băimăreni prezenţi în sală a fost una senzaţională, dar spectacolul din teren nu s-a ridicat la nivelul celui al tribunelor. A fost o finală încîlcită, cu echipele dînd totul pe faza de apărare. S-a transpirat mult, s-a jucat cu ardoare, dar au lipsit golurile. Spectacolul a fost oarecum salvat de suspansul de pe final, cînd ambele echipe au sperat să pună mîna pe trofeu.

CSM a dominat prima parte, a avut trei goluri avantaj, 9-6, şi a intrat la vestiare cu un avans minim: 10-9. Avantajul oaspetelor a mai ţinut 6 minute din partea a doua, după care HCM Baia Mare a impus ritmul. Geiger şi Elisei au tras echipa după ele, Arenhardt a închis poarta în momentele cheie, iar campioanele s-au desprins la 15-13 şi 17-15. Nimic nu era însă jucat.

Braziliencele Rodrigues şi Fachinelo au egalat, iar totul s-a jucat în ultimele secunde.

Victoria de la 7 metri

Eliza Buceschi a scos o aruncare de la 7 metri cînd mai erau 11 secunde, Elisei a fructificat şi, în ciuda disperării bucureştencelor, golul egalării nu a mai venit. Fiesta s-a
declanşat instantaneu în sală, iar jucătoarele au început baia cu şampanie pe parchetul sălii.

JUCĂTOAREA MECIULUI: Alice e inima echipei

Valentina Elisei Ardean a fost MVP-ul finalei dintre HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti.

A jucat şi inter stînga şi extremă stînga, a căzut rău la un duel cu suedeza Thorstensson, s-a lovit la cot, dar a strîns din dinţi şi a marcat apoi golul victoriei. Cele 7 goluri ale sale au ajutat echipa să cîştige un nou trofeu.

"Eu nu ştiu cîte cupe am cîştigat. Au fost şi la Oltchim, acum la Baia Mare, dar nu mai ştiu cîte!", spune Alice după meci. Cum a trăit ultima fază, cînd trebuia să înscrie de la 7 metri pentru ca echipa ei să cîştige? "Nu m-am gîndit la scor. Am zis că trebuie să dau gol, că e o aruncare ca oricare alta".

"A fost cea mai intensă finală de Cupa României pe care eu am jucat-o. Ambele echipe puteau cîştiga, dar sînt fericită că pînă la urmă am făcut-o noi!"
Paula Ungureanu, portar HCM Baia Mare

HCM Baia Mare 18
Elisei 7, Geiger 3, Buceschi 3, Abbingh 2, Nechita 2, Herrem 1. Antrenor Tonje Tiselj

CSM Bucureşti 17
C. Martin 5, Thorstensson 3, Fachinelo 2, Vărzaru 1, Curea 1, Glibko 1, Bazaliu 1, Vizitiu 1, Rodrigues 1. Antrenor: Mette Klit

Craiova prinde Cupa Cupelor

În finala mică a Cupei României, SCM Craiova a trecut cu 28-25 de U Neptun Constanţa. Rezultatul le ajută pe oltence să participe în viitoarea ediţie a cupelor europene, în condiţiile în care HCM Bucureşti şi CSM Bucureşti vor juca finala campionatului.

Antrenorul Craiovei, Aurelian Roşca, e foarte mulţumit de rezultatul echipei sale, care practic şi-a realizat obiectivul propus la începutul sezonului. "Încercăm să rămînem concentraţi, să dăm totul şi în campionat", a spus Roşca. SCM Craiova şi-a devansat primul meci din play-off, urmînd să joace miercuri, la Roman, cu HCM.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează