SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINAL FOUR

A treia încercare » Cristina Neagu e în căutarea primului trofeu al Ligii Campionilor

Cristina Neagu a fost deja votată de fani drept cel mai bun inter stînga din Liga Campionilor în acest sezon // Foto: Marius Ionescu
Cristina Neagu a fost deja votată de fani drept cel mai bun inter stînga din Liga Campionilor în acest sezon // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat sambata, 09 mai 2015 00:00

Cristina Neagu, interul stînga al "naţionalei" României, îşi doreşte să cîştige cu Buducnost Podgorica prima finală de Ligă. Pînă acum românca a pierdut două, cu Oltchim în 2010 şi cu Buducnost în 2014.

Budapesta găzduieşte pentru al doilea an consecutiv, în acest week-end, Final Four-ul Ligii Campionilor la feminin. Buducnost Podgorica, echipa campioană a Muntenegrului, la care evoluează şi Cristina Neagu, este creditată de specialişti cu prima şansă la titlu. Campioana Muntenegrului a mai cucerit trofeul în 2012.

Ca şi anul trecut, Buducnost o va întîlni azi, în semifinale, pe Vardar Skopje, echipa care a eliminat în "sferturi" pe campioana Europei, Gyor. Surprinzător, Vardar e a doua favorită la cîştigarea Ligii, în faţa norvegiencelor de la Larvik, care vor întîlni campioana Rusiei, Dinamo Volgograd. Formaţia care a eliminat Baia Mare e cotată abia cu şansa a patra!

Golgeterul Ligii

Cristina Neagu a fost cea mai constantă jucătoare a celor de la Buducnost în acest sezon. Românca e în momentul de faţă golgeterul Ligii Campionilor, avînd 92 de goluri marcate! Ea se luptă pentru titlu cu Andrea Penezici, de la Vardar, (89 de reuşite) şi cu Ana Kocetova de la Volgograd (86 de goluri).

"Important e ca echipa mea să cîştige Liga, nu ca eu să obţin titlul de golgeter" e dorinţa Cristinei, care a mai ajuns de două ori în finală, dar a pierdut de fiecare dată: în 2010 cu Oltchim, în faţa Viborgului, şi anul trecut, cu Buducnost, în faţa Gyorului.

Două românce în top

În clasamentul all-time al celor mai multe trofee de Liga Campionilor adjudecate, două jucătoare conduc detaşat: austriaca Ausra Fridrikas şi muntenegreanca Bojana Popovici, ambele cu 6 Ligi!

Urmează trei handbaliste cu cîte 4 trofee: Rima Sypkus şi Tanja Djandjagava, ambele laureate cu Hypo Viena, şi Katrine Lunde, portarul care a cîştigat cîte două cu Viborg şi Gyor.

Din categoria celor 15 handbaliste care au în palmares trei Ligi fac parte şi două românce: Cristina Vărzaru (toate cu Viborg) şi Luminiţa Huţupan Dinu, două cu Krim Ljubljana şi una cu Kometal Skopje.

PROGRAM FINAL 4

Azi  
15:15 Larvik-Dinamo Volgograd
17:45 Buducnost-Vardar Skopje
Duminică  
15:30 Finala mică
18:00 Finala mare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close