SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / LIGA CAMPIONILOR

Accesibil!

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 iulie 2007 00:00

Oltchim Rm. Vilcea a nimerit intr-o grupa nu foarte grea, in care se va bate cu vicecampioana Danemarcei, Viborg, pentru primul loc

Tragerea la sorti a grupelor Ligii Campionilor, la feminin, care a avut loc vineri seara, la Viena, a fost una cu noroc pentru campioana Romaniei, Oltchim Rm. Vilcea. Detinatoarea Cupei Cupelor are sanse mari sa ocupe unul dintre primele doua locuri si sa se califice in "sferturi". Cel mai greu adversar va fi, fara indoiala, Viborg, echipa Cristinei Varzaru, care a facut transferuri de marca in intersezon. Bojana Popovici, considerata cea mai buna handbalista din lume la ora actuala, dar si surorile norvegiene Lunde sint mutarile pregatite de campioana Europei din 2006. In afara acestora, Viborg mai are jucatoare de 24 de karate: romanca Varzaru, nemtoaica Grit Jurack sau daneza Henriette Mikkelsen.

Al doilea adversar va fi campioana Ungariei, Ferencvaros Budapesta. Oltchim a eliminat-o sezonul trecut in semifinalele Cupei Cupelor si detine un ascendent moral in fata echipei maghiare. FTC si-a pierdut antrenorul, Andras Nemeth, dar si trei dintre piesele de baza: Timea Toth, Erika Kirsner, plecate cu Nemeth la Hypo Viena, si Katarina Mravikova, transferata la Gyor. A venit in schimb romanca Ana Maria Ilyes, fostul inter al Clujului.

Outsider-ul grupei D e considerat Buducnost Podgorica. Echipa muntenegreana are insa planuri mari dupa ce l-a adus ca antrenor pe Tonje Tiselj, cel care a cistigat Liga Campionilor de doua ori cu Krim Ljubljana. Oltchim va juca insa in grupa D a Ligii numai daca va trece de seria preliminara, din care mai fac parte Byasen Trondheim, Andebol Madeira si o formatie venita din primul tur al calificarilor.

GRUPA OLTCHIMULUI
HK Viborg (Danemarca)
FTC Budapesta (Ungaria)
Buducnost Podgorica (Muntenegru)

GRUPA CONSTANTEI
THW Kiel (Germania)
Montpellier (Franta)
Hammarby (Suedia)


Debut cu Viborg
Primul meci pentru campioana Romaniei va avea loc pe 27 sau 28 octombrie, la Rm. Vilcea, cu Viborg. Tragerea la sorti a grupei a fost facuta chiar de jucatoarea echipei daneze, Bojana Popovici, golgeterul din sezonul trecut al competitiei, cu 96 de goluri. In program urmeaza partida de la Budapesta (3/4 noiembrie), acasa cu Buducnost (10/11 noiembrie), acasa cu FTC Budapesta (17/18 noiembrie), la Viborg (5/6 ianuarie 2008) si la Podgorica (12/13 ianuarie 2008).

De cosmar!
La masculin, HCM Constanta are mai putine sanse de a trece de grupe. "Marinarii" nu au scapat de campioana Europei, THW Kiel, nemtii trecind de doua ori si anul trecut de romani. Francezii de la Montpellier reprezinta si ei un adversar extrem de puternic, obisnuit cu fazele superioare. Montpellier a cistigat Liga Campionilor in 2003. Echipa suedeza Hammarby, al treilea adversar al constantenilor, pare la prima vedere teamul cel mai accesibil. Daca va trece in calificari de campioana Belgiei, Sasja, HCM va debuta in grupa B a Ligii, pe 29 sau 30 septembrie, contra nemtilor de la Kiel, la Constanta.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează