SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Accidentare HORROR înainte de Europene pentru o jucătoare a CSM-ului: urlete de durere și ruptură de ligamente!

Articol de GSP - Publicat luni, 26 noiembrie 2018 09:38

Interul dreapta de la CSM București, Amanda Kurtovic, este suspectă de ruptură de ligamente la genunchiul stâng și va rata Campionatul European din Franța.

  • Campionatul European de handbal feminin din Franța se desfășoară în perioada 29 noiembrie - 16 decembrie 2018 și e transmis de TVR.

Norvegia, adversara României în grupa D a Campionatului European, este lovită de ghinioane. După Nora Mork, căreia i-a recidivat o accidentare mai veche, campioana Europei a pierdut-o pentru turneul final din Franța și pe Amanda Kurtovic.

Jucătoarea campioanei României, CSM București, s-a accidentat grav în minutul 52 al partidei cu Franța, din cadrul turneului de la Oslo. La o fază aparent banală, Kurtovic a încercat o depășire.

I-a rămas piciorul stâng înfipt în podea și handbalista s-a răsucit. Imediat a făcut semn că nu mai poate continua! Amanda a început să plângă în hohote și să țipe de durere, fiind imediat ajutată de coechipiere, care au și scos-o pe brațe în afara terenului.

Sezon încheiat

Kurtovic marcase de trei ori împotriva campioanei mondiale, până în acel moment, și făcuse un joc foarte bun. Norvegia a învins la final cu 23-21, dar rezultatul și câștigarea turneului de nordice a trecut în planul doi.

"Sunt îngrijorat de starea de sănătate a Amandei. Sper să poată reveni cât mai repede", a declarat pentru televiziunea norvegiană antrenorul Thorir Hergeirsson.

CSM București pierde și ea o jucătoare importantă pentru actualul sezon al Ligii Campionilor, rămânând ca pe postul de inter dreapta să o aibă disponibilă doar pe Barbara Lazovici.

Trei victorii, evoluții bune

Norvegia a câștigat turneul de la Oslo, Golden League, cu trei victorii concludente înainte de Euro 2018. Adversara României din 5 decembrie, de la Brest, a învins Danemarca (28-22), Ungaria (25-19) și Franța (23-21). Evoluții foarte bune pentru câteva jucătoare ale nordicelor.

Astfel, Haidi Loke a fost desemnată cel mai bun pivot, Malin Aune a fost extrema dreapta a turneului, iar Linn Jorum Sulland, cel mai bun inter dreapta.

MVP-ul turneului încheiat duminică a fost desemnată o altă jucătoare norvegiană, portarul Silje Solberg.

În echipa ideală și-au mai găsit loc trei franțuzoaice: portarul Amandine Leynaud, extrema stânga Siraba Dembele și centrul Estelle Nze Minko , dar și o unguroaică, Szimonetta Planeta, pe postul de inter stânga.

Citește și: ANALIZĂ GSP » Avem lotul României pentru Euro 2018! Cum arată selecția și cine ar mai fi putut merge în Franța? 

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  26 Noiembrie 2018, 13:38

Portarul Norvegiei este MVP dar în echipa ideala este portarul Frantei? Băi chiar nu se mai ocupa Tolontan deloc de ziar de când este director editorial la Ringier?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close