SPORTURI  »  HANDBAL  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

Adi Vasile a anunțat lotul pentru „dubla” cu Macedonia de Nord din preliminariile Mondialului

Articol de - Publicat luni, 05 aprilie 2021 11:37 / Actualizat luni, 05 aprilie 2021 12:40

Doar două schimbări făcute față de echipa care a participat la turneul preolimpic, de luna trecută. Nu mai sunt în lot Băcăoanu și Laura Popa, au apărut Subțirică și Daria Bucur.

Federația Română de Handbal a anunțat lotul convocat de selecționerul Adi Vasile pentru dubla cu Macedonia de Nord din preliminariile Campionatului Mondial 2021.

Nu sunt schimbări majore față de echipa care la jumătatea lunii martie participa la turneul preolimpic de la Podgorica. Din cele 18 handbaliste chemate atunci pentru partidele cu Norvegia și Muntenegru, s-a renunțat la pivotul Raluca Băcăoanu, care are probleme medicale chiar de la acel turneu, și la Laura Popa, interul dreapta care a anunțat, se pare, că nu mai dorește să participe la acțiunile echipei naționale. Laura Popa nu a fost folosită niciun minut la turneul preolimpic, deși era singurul inter dreapta de meserie din lot!

În locul celor două a fost chemată Alexandra Iovănescu-Subțirică, pivotul de la Gloria Buzău care a făcut parte din lotul României și la Euro 2020, și Daria Bucur, interul dreapta de la SCM Rm. Vâlcea. În plus, pentru că acum au fost chemate 20 de jucătoare, au apărut în lot Bianca Bazaliu (CSM București) și Bianca Tiron (Dunărea Brăila). Ultima a suferit însă o entorsă la meciul cu Minaur Baia Mare din sferturile EHF European League și nu se știe dacă va putea răspunde convocării. Și acum, este un singur inter dreapta în lot, fiind chemați, în schimb, 5 interi stânga și 4 coordonatori de joc.

Prima manșă a disputei cu Macedonia de Nord se joacă la București, în Sala „Dinamo”, pe 17 aprilie (ora 18:00), returul fiind programat pe 21 aprilie, la Skopje, ora 18:45. România nu a lipsit până acum de la nicio ediție a Campionatelor Mondiale, fiind singura națională din lume care a reușit calificarea la toate turneele finale.

Lotul României convocat pentru dubla cu Macedonia de Nord

Portari: Denisa Dedu (CSM București), Iulia Dumanska (Podravka), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea) 
Extreme stânga: Cristina Florica (SCM Rm. Vâlcea), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău) 
Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Gabriela Perianu (CSM București), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Bianca Bazaliu (CSM București) 
Centri: Eliza Buceschi (Rapid), Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Andreea Popa (Minaur Baia Mare), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița)
Interi dreapta: Daria Bucur (SCM Rm. Vâlcea) 
Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM București), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare) 
Pivoți: Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM București), Alexandra Subțirică-Iovănescu (Gloria Buzău)

Minaur Baia Mare și-a aflat adversarele din Final 4! Ce urmează pentru maramureșence

EXCLUSIV Primarul Nicușor Dan: „Bucureștiul are nevoie de CSM. E un brand!” + „Echipa de handbal costă 17-18 milioane de lei”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  08 Aprilie 2021, 12:52

Bazaliu tb sa fie titulara(poate sa se apere si pe intermediar)Neagu pt aruncarile de la 7m

1037235313056897
Mihai Grandori  •  06 Aprilie 2021, 15:31

Cred ca Neagu a facut echipa ... Vom scapa si de ea dupa meciul cu rusoaicele ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează