HANDBAL  ·  CUPA EHF

Adversari pe „alese” » Gloria Bistrița și Măgura Cisnădie merg amândouă în Danemarca pentru două partide extrem de grele

Articol de — Sambata, 18 Ianuarie, 13:13

După ce acum o săptămână, Bistrița și Cisnădie au jucat pe teren propriu cu echipe maghiare, acum cele două formații românești angrenate în Cupa EHF au ca oponente formații daneze.

HC Odense-Gloria Bistrița (duminică, ora 16:00)

Gloria Bistrița joacă duminică, în deplasare, cu liderul grupei C. Echipa daneză e o formație extrem de puternică, garnisită cu vedete din handbalul mondial. Olandezele Tess Wester și Nycke Groot, norvegianca Ingvild Bakkerud, danezele Trine Østergaard, Mie Højlund sau Kathrine Heindahl sunt cele mai cunoscute jucătoare ale formației antrenate de Karen Brødsgaard. Odense e pe locul 2 în campionatul Danemarcei, la egalitate cu Copenhaga, la 4 puncte distanță de liderul Esbjerg.

Gloria Bistrița vine după o perioadă foarte bună. Chiar și în ultimul meci, pierdut la București, 25-28 cu CSM, formația lui Horațiu Pașca a arătat că este în formă. "Merge în Danemarca să facem un joc cât mai bun și să arătăm că nu degeaba am ajuns în faza grupelor", a declarat tehnicianul ardelean. Gloria e neânvinsă în Cupa EHF, având două puncte după două rezultate de egalitate 22-22 cu MKS Lublin și 25-25 cu Erd.

Copenhaga Handball-Măgura Cisnădie (duminică, 14:00)

Măgura Cisnădie trece printr-o perioadă neagră. Accidentările au redevenit marea problemă a echipei antrenate de Alexandru Weber. După cinci înfrângeri consecutive în toate competițiile, ardelencele speră într-un joc bun în Danemarca. Adversarul e însă unul de primă mână, chiar dacă are, ca și Măgura, 0 puncte în clasament. Copenhaga e pe 2 în Danemarca, și a pierdut miercuri, surprinzător, pe teren propriu, cu Aarhus, 22-24.

Echipa pregătită de Claus Mogensen are în lot nu mai puțin de 11 "straniere", dintre care 5 suedeze și trei olandeze. Campioanele mondiale, Debbie Bont și Larissa Nusser sunt acum vedetele formației.

FOTO: Dan Potor

Citește și:Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19”. Lipsește un element important

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Reluare

Real Madrid - Barcelona

Digi 2
Program TV complet

Liga 1