SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRH

EXCLUSIV A fost stabilită data pentru alegerile de la FRH » Cine sunt cei patru candidați + au început deja controversele

Alexandru Dedu îți dorește al treilea mandat
Alexandru Dedu îți dorește al treilea mandat

Articol de - Publicat luni, 14 martie 2022 09:37 / Actualizat luni, 14 martie 2022 10:07

Federația Română de Handbal (FRH) își va alege președintele pentru următorii patru ani la finalul lunii aprilie. 

Mult a fost, puțin a mai ramas până la alegerile pentru funcția de președinte al FRH. În 28 aprilie, la Izvorani, va avea loc Adunarea Generală pentru votarea șefului handbalului românesc pe perioada următorilor 4 ani

Membrii Consiliului de Administrație al FRH au fost înștiințați sâmbătă seară de stabilirea acestei date. La alegerile precedente, Alexandru Dedu a câștigat bătălia pentru funcția de președinte cu un vot mai mult decât Narcisa Lecușanu, 100 față de 99.

4 candidați pentru alegerile din aprilie

La actualele alegeri vor candida 4 persoane: 

  • Constantin Din, fost arbitru internațional
  • Bogdan Voina, fost jucător la Steaua și SC Selestat (Fra)
  • Maximilian Gavrilă, director și antrenor la Școala 181
  • Alexandru Dedu, președinte FRH din februarie 2014

Trebuia să vină și data alegerilor, mai devreme sau mai târziu. Nu puteau să mai tragă de timp. Cred foarte tare în discernământul structurilor sportive din handbalul românesc. Sunt optimist”, a declarat Costel Din pentru Gazeta Sporturilor.

Contestat de unii oameni din fenomen, Dedu consideră că mai are nevoie de încă patru ani la șefia federației pentru a rezolva problemele handbalului românesc. „Visul meu ramâne același: vreau ca handbalul românesc să fie o forță”, spunea Dedu pe site-ul alexandrudedu.ro, înaintea alegerilor din 14 februarie 2018.

În acest al doilea mandat, cel mai recent rezultat al naționalei feminine este locul 13 la Mondialul din decembrie 2021, în timp ce băieții sunt necalificați la vreun turneu final în cei 8 ani de când Dedu este președinte.

Probleme legale

La alegerile din 28 aprilie au drept de vot 226 de cluburi din cele 245 afiliate, deoarece 19 dintre ele nu îndeplinesc criteriile FRH. 

Federația Română de Handbal a depus la Tribunalul București prin dosarul 36618/3/2021 înregistrarea oficială a cluburilor în registrul special al federațiilor și aceasta a fost aprobată de tribunal. AHC Dinamo însă, unul dintre cluburile afectate de această hotărâre, prin președintele Constantin Căliman, a atac decizia cu un apel. 

„Nu am fost informați privind dezafilierea. Asta denotă lipsă de respect din partea domnului președinte Dedu și a Consiliului de Administrație”, a declarat Căliman pentru Gazetă.

Hotărârea Tribunalului fiind executorie, o decizie a apelului nu va influența desfășurarea alegerilor, care vor avea loc la data hotărâtă de Consiliul de Administrație, adică în 30 de zile de la ultima sedință a CA. 

Consiliul de Administrație al FRH se va întruni pe 28 martie și are pe lista de lucru convocarea Adunării Generale a cluburilor pentru alegerile noilor structuri federale, în data de 28 aprilie.

114 voturipentru reprezintă cota necesară pentru a fi ales președinte al FRH din primul tur

Citește și alte știri din handbal: 

Fosta campioană a României a reușit transferul unui golgeter din Liga Națională

Cristina Neagu, dezlănțuită în derby-ul CSM București - SCM Râmnicu Vâlcea + Rapid, victorie la Cisnădie

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
laurentiub01
laurentiub01  •  14 Martie 2022, 17:27

Ma întreb in ce fel va face Dedu handbalul românesc o forța ? De naționala masculină nu are sens sa vb . Zero barat .Sunt ani buni de când jucatorii nationalei privesc la tv cum alții joaca pe la europe sau mondiale . Pur su simplu nu fac fata la ce se joaca acum . Naționala feminină cu Bravul Vasile a ajuns sa nu mai conteze decât cu forțele din lumea a patra . Cu echipele serioase luam între 5 si 10 . La ultimul european am fost pe 13 . Se pune astfel întrebarea ptr dl Dedu : E sănătos când spune prostiile astea ??? Cine mai crede ca sa îl si voteze ?

ceaiuri
ceaiuri  •  14 Martie 2022, 15:34

o ,ce veste minunata....la frh se arata,in al 12-lea ceas se decid cand sunt alegerile(cred ca noi suntem unici in acest sens....ei mizau pe data 1-15 martie )unde 3sferturi dintre votanti sunt numiti politic deci Dedu are sansa sa mai stea 4 ani(cred ca sunt f multi care au drept de vot..si nu e un lucru bun)avem 2 favoriti si 2 "iepuri",sper ca fostul arbitru sa iasa castigator

Vezi toate comentariile (2)
Comentează