SPORTURI  »  HANDBAL  »  COVID-19

Alexandru Weber cere încheierea sezonului la handbal: „Cine răspunde dacă se îmbolnăvește cineva?”

Alexandru Weber dă indicații fetelor de la Măgura // FOTO Dan Potor +49   FOTO
Alexandru Weber dă indicații fetelor de la Măgura // FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat sambata, 18 aprilie 2020 00:17

Alexandru Weber, antrenorul Măgurii Cisnădie, nu înțelege de ce Federația Română de Handbal vrea cu tot dinadinsul să se termine sezonul, neținând cont de riscuri.

Sunt tot mai multe voci care spun că întrecerea internă de handbal ar trebui suspendată. În plină criză pandemică, oamenii și sportivii se tem pentru sănătatea lor. Alexandru Weber, antrenorul Măgurii Cisnădie, echipă care s-a calificat în ultimele două sezoane în grupele Cupei EHF, nu crede că în următoarele luni se mai poate juca handbal. 

"Toate marile campionate s-au încheiat, Franța e ultima care a anunțat și ea că a tras cortina. S-au amânat Jocurile Olimpice, întrecerea supremă în sport, s-a amânat Europeanul de fotbal, iar noi tot mai sperăm că putem juca handbal în luna iunie? Cum, cu ce risc? Noi vrem să jucăm, dar nu putem să ne expunem", a declarat Weber.

Federația franceză a decis: fără campioană la feminin! Un exemplu de urmat pentru România?

Tehnicianul echipei sibiene a adus alte argumente. „Am un prieten doctor. La el la spital, a fost alt cadru medical care a fost testat pozitiv. I s-a administrat cinci zile de tratament și tot pozitiv a ieșit. Alte trei zile de medicamentație, a ieșit apoi negativ. Încă un test de verificare și acesta a fost pozitiv. Ce vreau să spun e faptul că, deși o să ne testăm, nu va fi nimeni sigur că toată lumea e safe. Mergem din hotel în hotel, la restaurante, vom intra în contact cu oamenii de la sălile de sport, cu arbitri, oficiali. Va fi dificil de controlat situația", a explicat Weber.

Alex Weber: „Federația trebuie să se gândească doar ce măsuri va lua"

Alex Weber e convins că nu se mai poate juca handbal în acest sezon. „Federația Europeană a mutat Final Fourul Ligii, la băieți, în luna decembrie, la fete se vrea Final 8, dar nimic nu e sigur. Lumea trebuie să înțeleagă că nu mai e timp efectiv de meciuri". „Apoi, dacă vom juca meciuri din două în două zile, care va fi randamentul jucătorilor? Clasamentul va fi unul corect la final dacă noi jucăm doar să bifăm partidele? Mai rău, cine răspunde dacă se accidentează vreo jucătoare sau dacă, Doamne ferește, se îmbolnăvește cineva?", a subliniat Weber.

Jucătoarele de la Măgura Cisnădie vor termina contractele la 30 mai. „Să spunem că se va juca în iunie. Noi le propunem fetelor să rămână încă o lună, dar dacă ele nu vor, noi cu cine vom juca?", întreabă tehnicianul. 

„Cred că Federația ar trebui să pună capăt sezonului. Oamenii din conducerea Federației ar trebui doar să se gândească la modalitatea în care vor încheia sezonul. Ce soluție vor găsi pentru stabilirea unei ierarhii cât mai aproape de realitate. Altfel, trebuie să ne gândim acum la sănătatea noastră și să dea Dumnezeu să începem sezonul viitor în forță. Pentru că handbalul nu începe și nu se termină acum", a încheiat antrenorul de la Cisnădie.

GALERIE FOTO. Cadre inedite din București, în plină pandemie de COVID-19

+45 FOTO

VIDEO: #sportacasă. Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă. Vedetele din sport îi învață pe fani cum să facă mișcare în izolare

Citește mai multe știri despre handbal:

Dinamo, SCM Rm. Vâlcea și CSM București eliminate fără să joace din Liga Campionilor?

PSG. Nikola Karabatic a devenit cel mai de succes jucător din Franța: palmaresul uluitor cu care se laudă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează