HANDBAL  ·  HANDBAL

Dinamo, SCM Rm. Vâlcea și CSM București eliminate fără să joace din Liga Campionilor?

Articol de - Publicat joi, 16 aprilie 2020 11:44

Astfel, Dinamo (masculin), SCM Rm. Vâlcea și CSM București (feminin) ar putea fi eliminate fără să joace! Dacă nu va mai fi timp pentru jocuri, Federația Europeană de Handbal își rezervă dreptul de a trimite în Final Four-ul Ligii Campionilor echipele cel mai bine clasate în faza grupelor.

O situație fără precedent ar putea avea loc în handbalul european în acest final de sezon. Programul extrem de încărcat și imposibilitatea de a juca pentru echipe din cauza pandemiei de coronavirus, ar putea duce la o soluție de compromis pentru Federația Europeană de Handbal (EHF).

Echipele românești, eliminate fără să joace?

Surse din cadrul EHF spun că forul de la Viena ar putea trimite direct în Final Four-urile Ligii Campionilor, la fete și la băieți, echipele cel mai bine clasate în faza grupelor. Astfel, Dinamo (masculin), SCM Rm. Vâlcea și CSM București (feminin) ar putea fi eliminate fără să joace!

Dinamo e calificată în ”optimile” Ligii, urmând să întâlnească Paris Saint Germain, în dublă manșă. La fete, SCM Rm. Vâlcea ar trebui să joace cu campioana Franței, Metz, în timp ce CSM București are o situație foarte grea cu campioana Europei, Gyor.
Dacă EHF ar lua această decizie, la masculin echipele calificate în Final Four-ul de la Koln ar fi THW Kiel, Veszprem, Barcelona și PSG, în timp ce la feminin, pentru turneul de la Budapesta ar merge Gyor, Metz, Brest și Esbjerg. 

EHF se preconizează că va anunța o decizie finală cu privire la meciurile din Liga Campionilor cel mai târziu pe 15 mai. 

VIDEO / Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește și alte știri din handbal:Guvernul Orban a decis ce se întâmplă începând cu 16 iulie. Ultimă oră
Libertatea
Comentarii (9)
gago747  •  18 Aprilie 2020, 00:56
Postat de sorinache pe 16 Aprilie 2020, 17:37

Ma rog, la Estul Europei m-am referit la campionatele mai slab clasate. În rest, ai înțeles cred ce am vrut să spun.

Da, am înțeles. Dar nu e vorba de campionatele mai slabe, ci pur și simplu de echipele mai clabe. Că așa, avem destule campionate (Spajnia, Portugalia, Polonia, Macedonia (!), Danemarca) care au trimis echipe și în grupele prinicpale și în grupele secundare

Marius Popescu  •  16 Aprilie 2020, 18:02

Ce comentarii si dialoguri civilzate , aici la un articol despre handbal , fata de comentarile de la articolele despre fotbal , unde toti jignesc .

sorinache  •  16 Aprilie 2020, 17:37
Postat de gago747 pe 16 Aprilie 2020, 15:38

Nu e chiar așa. :) În primul rînd, 7 din cele 12 echipe din a doua grupă valorică au fost din Vestul/Nordul Europei, deci n-au jucat doar Estul între ei. În al doilea rînd, prezența a doua grupă valorică vine cu penalizarea implicită (corectă dpdv sportiv, dacă mă întrebi pe mine), și anume calificatele de aici joacă în șaisprezecimi, în timp ce echipele din prima grupă valorică merg în optimi, ba chiar cîștigătoarele merg direct în sferturi.

Ma rog, la Estul Europei m-am referit la campionatele mai slab clasate. În rest, ai înțeles cred ce am vrut să spun.

Vezi toate comentariile (9 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
22:15 Fotbal, Premier League
Chelsea - Norwich
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Atalanta - Brescia
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1