SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

COVID-19. Iulia Dumanksa nu se plictisește în izolare: face prăjituri, învață engleză și citește cărți în ucraineană

Iulia Dumanska FOTO Marius Ionescu
Iulia Dumanska FOTO Marius Ionescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 aprilie 2020 14:43

Iulia Dumanksa, portarul naționalei României de handbal feminin, spune că are mai mult timp pentru ea, ceea ce nu se întâmplă când merge zi de zi la antrenamente

Iulia Dumanska (23 de ani) rămâne o persoană extrem de activă și în casă, chiar dacă nu mai poate merge la antrenamente. Ea dă chiar sfaturi celor care se plictisesc și nu știu ce să mai facă în izolare. 

„Îmi place foarte mult să învăț limbi străine, limba preferată este engleză, iar în perioada asta, ca să nu uit și să progresez, am două cărți în limba engleză. ”Reflections of a man”, este o carte foarte interesantă, sunt niste citate care mă inspiră și îmi plac. Am comandat și a doua parte a ei. Îmi place foarte mult să citesc în engleză. Ca să nu uit limba ucraineană am primit cadou de la mama mea – ”The secret power”, este în limba ucraineană”, declară Iulia.

Părinții Iuliei lucrează acum la Praga, în Cehia, iar Iulia le duce dorul. „Este foarte importantă pentru mine pentru că este de la mama și suntem la mare distanță. Granițele sunt închise, așa că noi vorbim de la distanță. Una este să fii acasă alături de familie și cei dragi și alta la mii de kilometri distanță. Nu-mi pare rău că sunt aici, că am făcut acest sacrificiu pentru că îmi place foarte mult ceea ce fac”, spune portarul de la SCM Rm. Vâlcea. 

Banana cake, desertul preferat

Iulia vede partea plină a paharului în această perioadă și face lucrurile pentru care mod normal nu ar avea timp. Dar nu exclude orele de pregătire fizică individuală. „Ma trezesc la ora 8:00, ca niciodată. Am început să gătesc, pentru că am mult timp liber, am făcut banana cake, desertul meu preferat pe care l-am descoperit recent. 

Fac curățenie, am tot timpul din lume...mereu am fost pe fugă, dimineata la antrenament, apoi la masă, apoi o oră și jumătate de odihnă, imediat după am vizionare și apoi al doilea antrenament. Am avut o viață foarte activă, iar acum e una linișitită, am timp de toate”, mărturisește Iulia.

„Am timp să citesc, să cânt, să desenez, să scriu pe blog. Este ciudat să stai atât în casă, să faci exerciții în cameră sau pe balcon, dar nu avem ce face, ne adaptăm. Eu cred că în curând se va termina cu bine toată această perioadă. Fac două antrenamente pe zi, unul dimineata, de 80 de minute, al doilea după-amiază, de la 18-19.30. Fac cardio, mobilitate și exerciții specifice pentru portari”, a încheiat Dumanska. 

Citește și alte știri despre handbal:

Federația Franceză de handbal nu lasă naționala la turneul de calificare pentru Euro 2020

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează