SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE-LARVIK, AZI, 18:00, DOLCE, DIGI

Amintiri de la 7 metri! Coșmarul handbalistelor de la HCM revine la Baia Mare

Adriana Nechita și-a făcut încălzirea cu Brașovul pentru norvegience // Foto: sportpictures.eu
Adriana Nechita și-a făcut încălzirea cu Brașovul pentru norvegience // Foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat vineri, 23 octombrie 2015 00:00

Larvik se întoarce la Baia Mare după doi ani. Finalista Ligii Campionilor e un coșmar pentru maramureșence.

Larvik HK a jucat sezonul trecut finala Ligii Campionilor, a treia din istorie, toate în ultimele cinci sezoane. Norvegiencele au cîștigat doar în 2011, dar au pierdut în 2013 și 2015.

Anul trecut, Larvik a întîlnit în faza grupelor pe HCM Baia Mare, într-un sezon care s-a încheiat pentru nordice în Final Four-ul de la Budapesta Meciul de la Baia Mare a fost horror pentru gazde. Din cele 11 aruncări de la 7 metri de care au beneficiat, HCM a ratat nu mai puțin de 7! Pînă la urmă, asta le-a costat scump, Larvik cîștigînd cu 24-23!

Gata să dea lovitura!

Larvik a început cu o înfrîngere actualul sezon, chiar pe teren propriu, 21-27 cu Rostov Don, deși echipa nu a suferit foarte multe modificări față de anul trecut. Larvik le-a pierdut pe Linn Jorum Sulland, transferată la Gyor, pe Isabel Blanco și pe Tonje Larsen, care și-a încheiat cariera. În schimb, a adus alte trei jucătoare, din care cea mai cunoscută e Amanda Kurtovic.

"Sîntem pregătiți să dăm totul pentru o victorie. Cred că va fi un joc deschis, în care se poate întîmpla orice. Au o echipă valoroasă, cu multe campioane mondiale, dar cred că sîntem capabili de un rezultat mare", a declarat antrenorul Aurelian Roșca.

HCM e în formă. În actualul sezon a cîștigat toate partidele oficiale, 11 la număr, și a debutat en-fanfare în Liga Campionilor, 33-27 la Ljubljana, cu Krim.

LIGA CAMPIONILOR / Savehof-CSM București (azi, ora 20:00) Digi 2

Fără amenințare

CSM București nu poate avea probleme în deplasarea de la Savehof, contra campioanei Suediei. Savehof, echipa care a pierdut în două rînduri în grupele principale, anul trecut, cu HCM Baia Mare, și-a pierdut cele mai importante jucătoare în această vară: Jenny Alm, Filippa Idehn, Ida Oden, JennyWikensten şi Edijana Dafe. În locul lor, nordicele au adus jucătoare de perspectivă, dar care nu au un cuvînt de spus în momentul de față în Liga Campionilor.

Formația pregătită de Henrik Signell a debutat cu o înfrîngere la scor în prima etapă, 20-33 cu Buducnost, la Podgorica. CSM București a ajuns de ieri în Suedia, antrenorul Kim Rasmussen putîndu-se baza pe toate vedetele, mai puţin pe suedeza Linnea Thorstenson, care este accidentată.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează