SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - VARDAR SKOPJE, AZI, 18:45, DIGI, DOLCE, GSP.RO

Andreea Lekici vrea să câștige Liga Campionilor și cu Vardar: ”A treia oară să fie cu noroc!”

Andrea Lekici este o jucătoare extrem de importantă. Are 10 sezoane consecutive în Liga Campionilor, marcând de fiecare dată peste 50 de goluri. Acum are 64!
Andrea Lekici este o jucătoare extrem de importantă. Are 10 sezoane consecutive în Liga Campionilor, marcând de fiecare dată peste 50 de goluri. Acum are 64!

Articol de , - Publicat sambata, 07 mai 2016 00:00

Andreea Lekici a câștigat Liga Campionilor cu Gyor, dar își dorește să repete isprava cu Vardar Skopje.

Sârboaica Andreea Lekici a fost cea mai bună jucătoare în 2013, în dubla dintre Gyor și Oltchim, în care campioana Ungariei a eliminat campioana României la mare luptă în penultimul act.

Lekici a și câștigat atunci cu maghiarele trofeul, dar imediat a plecat la Skopje. Nu a putut refuza oferta colosală venită de la miliardarul Samsonenko. În această vară și-a terminat contractul, dar și-a mai prelungit pentru încă un an. S-a decis greu, ofertele au curs, inclusiv de la adversara de azi, CSM București.

- Andreea, v-ați bucurat când ați picat la tragerea la sorți cu CSM București!
- S-a discutat mult înainte de tragere, dar eu nici nu am vrut să aflu numele echipei cu care vom juca pentru că știam că oricare dintre formațiile care au ajuns aici poate câștiga cupa. Până la urmă, dacă vrei să fii cel mai bun, trebuie să-l învingi pe cel mai bun!

- Vardar e a treia oară în Final Four. E timpul pentru un trofeu?
- Din primul an ne-am gândit că trebuie să câștigăm trofeul, ne-am propus și a doua oară, dar nu a ieșit. Ne dorim acum foarte mult să câștigăm, presiunea este foarte mare din partea suporterilor. Nu avem presiune însă din partea conducerii clubului, dar toată lumea asta își dorește.

- Ai câștigat Liga cu Gyor. Îți aduci aminte că atunci în semifinale ați jucat cu Oltchim?
- Ce meciuri! Aia a fost adevărata finală! Normal ca după ce am câștigat cu Gyor îmi doresc să câștig și cu Vardar. Trebuie să trecem mai întâi de CSM, să o luăm pas cu pas și apoi o să vedem.

- Ce știi despre CSM?
- Știu totul. Am primit cinci întrebări de la EHF, știu că moneda națională e leul, am știut că golgeterul echipei e Bella Gullden cu 89 de goluri, am știut și câte naționalități au în echipă, 7! Că Cris Vărzaru a câștigat de trei ori Liga. M-am documentat! Mi-am făcut temele.

- Porniți din postura de favorite, toată lumea spune asta!
- E greu de spus că suntem favorite doar pentru că avem mai multă experiență. CSM a depășit multe obstacole ca să ajungă aici, presiunea e pe noi și asta se poate să se vadă în teren!

- Cine îți place de la CSM?
- Îmi place de Bella Gullden, de Linnea Torstensson, care se vede de când a revenit în apărare. Și de prietena mea Jelena Grubisici. Au jucat foarte bine cu Rostov, nu ne-am așteptat ca ele să câștige acel meci.

- Care ar fi punctele forte ale româncelor?
- Au un atac foarte interesant, au multe opțiuni la 9 metri, joacă mult mai bine de când a revenit Line Jorgensen.

- Și punctele slabe?
- Fiecare echipă are și puncte slabe. Le-am analizat, dar la ora meciului se va vedea dacă am făcut o analiză bună.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează