SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA

Antrenor de top » HCM Constanţa va fi condusă de macedoneanul Zvonko Sundovski

Zvonko Sundovski cu
fularul HCM-ului
Foto: Telegraf (Constanța)
Zvonko Sundovski cu fularul HCM-ului Foto: Telegraf (Constanța)

Articol de - Publicat sambata, 23 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 22 iunie 2012 21:31

Visul de a face performanţă în Liga Campionilor i-a determinat pe oficialii de la HCM Constanţa să mute pe banca tehnică, renunţînd la Constantin Ştefan, chiar dacă au reuşit eventul fără să cunoască înfrîngerea în sezonul trecut.

Constănţenii au apelat la un tehnician surpriză în handbalul european, macedoneanul Zvonko Sundovski, care a condus "naţionala" ţării sale către locul 5 la ultimul Campionat European şi a calificat-o la Mondialul de anul viitor.

În vîrstă de 45 de ani, noul antrenor al campioanei a sosit ieri pentru prima oară la Constanţa, parafînd un contract pe doi ani cu gruparea de pe litoral. "Ştiu destule lucruri despre HCM, pentru că am urmărit-o în ultimii ani în meciurile din Liga Campionilor. Este o echipă bună, cu jucători valoroşi şi cu un potenţial remarcabil. Am făcut performanţă cu naţionala Macedoniei şi mi-am propus să aduc la Constanţa acelaşi spirit de luptă, care să ne conducă spre rezultate bune în Europa. Ţintele mele sînt clare, cîştigarea tuturor trofeelor pe plan intern, dar mai ales performanţă în Liga Campionilor. Mai întîi ne vom concetra asupra turului preliminar, dar visul nostru este să ajungem în optimi", a mărturisit Sunvodski, care va pregăti în paralel şi "naţionala" Macedoniei. Rezultatele mai slabe obţinute în sezonul trecut pe plan european au făcut ca HCM Constanţa să nu intre direct în grupele Ligii Campionilor în sezonul următor. Astfel, constănţenii vor fi nevoiţi să dispute un tur preliminar în perioada 8-9 septembrie.

După ce l-au adus pe sîrbul Milutin Dragicevici de la campioana Europei, THW Kiel, constănţenii au mai dat o lovitură pe piaţa transferurilor, achiziţionînd un alt pivot, care a trecut pe la Barcelona. Campioana României l-a transferat pe spaniolul Alberto Sancho Val (26 de ani). Seria transferurilor va continua, conducerea grupării de pe litoral aflîndu-se în negocieri cu alţi şase jucători din străinătate.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
kpaxcmdr
kpaxcmdr  •  03 Iulie 2012, 19:58

poate se gindeste Mazare intr-un tirziu sa faca un stadion de fotbal si o sala de sport polivalenta ca-i mai mare risul...poate nu a realizat omul ca se poate trage ceva cascaval si din afacerea asta?

robert1205
robert1205  •  26 Iunie 2012, 22:52

In LIGA trebuie sa ai o sala cu minim 3000 de locuri, vezi VALCEA are 3200 de locuri, Piatra Neamt 4000-4500 locuri si sala Polivalenta din Bucuresti 6000 locuri.sALA din Constanta a fost construita in anii 60 si are 1550 locuri.

alexbibirica
alexbibirica  •  23 Iunie 2012, 05:36

Despre asta e vorba ... asa mai zic si eu HCM aleeezzzzzz !!!!! Dar tot nu avem o sala :(

Vezi toate comentariile (4)
Comentează