SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO - SPORTING LISABONA

Antrenor din izolare la Dinamo - Sporting » Constantin Ștefan: „E cea mai ciudată senzație trăită în carieră!”

Constantin Ștefan nu va mai putea da indicații la time-out-uri la meciul cu Sporting FOTO Raed Krishan
Constantin Ștefan nu va mai putea da indicații la time-out-uri la meciul cu Sporting FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 19 octombrie 2020 15:07 / Actualizat luni, 19 octombrie 2020 21:04

Constantin Ștefan, tehnicianul care o pregătește de trei ani pe Dinamo, nu va putea sta pe bancă la meciul cu Sporting, el fiind depistat pozitiv cu coronavirus

  • Dinamo și Sporting Lisabona se vor întâlni în EHF European League, marți, de la ora 19:45, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Digi Sport 3, TV Telekom Sport 4 și Look Sport.

Dinamo debutează marți seară în grupa B din EHF European League, a doua competiție ca valoare în handbalul european. Campioana României va întâlni Sporting Lisabona, o echipă în fața căreia, sezonul trecut, a reușit calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor.

"Cel mai greu moment al carierei!"

Alb-roșiii nu-l vor avea pe banca tehnică la meciul cu lusitanii pe antrenorul Constantin Ștefan. Testat pozitiv la coronavirus, antrenorul se află în izolare. "Nu am avut niciun simptom, nu tu febră, nu dureri musculare, nu mi-am pierdut gustul și mirosul. Dar nu am voie să părăsesc locuința", a declarat Ștefan. Vorbește zilnic cu secundul său, Sebastian Bota, dar și cu jucătorii. "Stau în casă, mă uit la meciuri, încerc să găsesc o tactică potrivită pentru a debuta cu o victorie în noua competiție. Vă spun sincer, e cel mai greu moment al carierei. Ca antrenor al echipei să nu poți să antrenezi, să dai sfaturi de pe margine, e cumplit. Și nu o să pot urmări meciul decât din fața televizorului... Când ești suspendat, măcar mergi la antrenamente, vorbești cu băieții, vezi meciul din tribună. Sper să trecem cu bine peste acest moment", a subliniat Constantin Ștefan.

Antrenor din izolare la Dinamo - Sporting » Constantin Ștefan: „E cea mai ciudată senzație trăită în carieră!”
Răzvan Gavriloaia ratează și el meciul cu Sporting din cauza COVID-19 FOTO Raed Krishan

"Nu m-a controlat nimeni!"

Tehnicianul a discutat telefonic cu fiecare jucător în parte, a vorbit ce are de făcut fiecare dintre ei în timpul meciului. "Am încercat niște sfaturi individuale, i-am și liniștit că în privința mea totul este bine". Alături de Constantin Ștefan, alți trei jucători au ieșit pozitiv la coronavirus: Andrei Lazăr, Răzvan Gavriloaia și Jakov Vrankovici. "Dinamo are un lot competitiv, poate să facă față fără cei trei. Sunt convins că băieții vor da totul, vor face un meci bun ca să-și demonstreze încă o dată valoarea", a declarat Constantin Ștefan.

În izolare, tehnicianul de la Dinamo nu a fost controlat de nimeni de la DSP, nu a primit niciun telefon. "Poate au referințe bune despre mine", a glumit dinamovistul.

"Am o stare extraordinar de ciudată. Din cauza blestematului ăsta de virus nu pot să-mi conduc echipa de pe bancă. Nu am mai trăit niciodată așa ceva"
Constantin Ștefan, antrenor Dinamo

"Sunt convins că băieții vor juca și pentru mine. I-am simțit cu inima alături. Suntem o familie frumoasă, atmosfera e extraordinară la echipă" Constantin Ștefan, antrenor Dinamo
Constantin Ștefan, antrenor Dinamo

Fără galerie 

Neînvinși în sezonul trecut în Liga Campionilor, în 12 partide, Dinamo nu va avea de această dată nici suporterii în spate. "Ne va fi greu fără ei, erau fără îndoială al optulea jucător. Dar am primit mesajele lor pe rețelele de socializare, le-am simțit atașamentul. Ați văzut că au cumpărat toate biletele virtuale. Asta spune totul despre dragostea lor pentru echipă", a declarat antrenorul lui Dinamo.

Sporting a eliminat Dobrogea Sud Constanța

Spre deosebire de Dinamo, care a fost calificată direct în grupele EHF European League, Sporting Lisabona a trebuit să joace un tur preliminar. Lusitanii au eliminat-o pe Dobrogea Sud Constanța, o dublă manșă încheiată cu un scor general foarte strâns: 49-48. După 27-27 la Constanța, echipa lui Rui Silva a câștigat cu 22-21. "O cunoaștem bine pe Sporting. Lotul nu a cunoscut schimbări majore față de anul trecut. Este o echipă bună, va trebui să jucăm cel mai bun handbal pentru a fi siguri de victorie", a comentat Constantin Ștefan.

Programul meciurilor din grupa B

19:45 Dinamo-Sporting Lisabona 
21:45 Fuchse Berlin-Kristianstad
21:45 Tatran Presov-Nimes

2-2 e scorul întâlnirilorîntre Sporting și Dinamo. În 2019, lusitanii au câștigat ambele partide (32-31 și 27-26), iar în 2020 "câinii" au avut câștig de cauză (26-25, 26-24)

EXCLUSIV Probleme mari la Dinamo » Trei jucători și antrenorul Constantin Ștefan au coronavirus. Debutul în EHF European League este în pericol

Sold out istoric: suporterii lui Dinamo au cumpărat toate biletele virtuale cu Sporting!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează