SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF/ HC ZALĂU - LADA TOGLIATTI, SÎMBĂTĂ, 17:00, DIGISPORT 1

Arbitrii israelieni Cohen şi Peretz, care vor fi la centrul finalei EHF, sînt pentru a 16-a oară în România

HC Zalău joacă returul finalei Cupei EHF
HC Zalău joacă returul finalei Cupei EHF

Articol de - Publicat sambata, 12 mai 2012 00:00 / Actualizat sambata, 12 mai 2012 13:45

Partida retur dintre HC Zalău şi Lada Togliatti, finala Cupei EHF (17:00, DigiSport 1), va fi arbitrată de cuplul israelian Shlomo Cohen şi Yoram Peretz. Cei doi nu sînt străini de România.

De-a lungul timpului ei au arbitrat numeraose partideale echipelor de club din România, dar şi naţionalele masculine şi feminine ale ţării noastre. De-a lungul timpului, cei doi au fost la Rm. Vîlcea, Bucureşti, Constanţa, Baia Mare, Bacău,Zalău, Reşiţa, Braşov şi acum merg şi la Oradea.

"Iubim România, este o ţară foarte frumoasă.Chiar în acest an am fost în România, în vacanţă, împreună cu soţia. Aveţi o ţară foarte frumoasă", a declarat Shlomo Cohen.

În ceea ce priveşte meciurile arbitrate de cei doi, aceştia sînt la a treia finală în care sîntimplicate echipe româneşti. În 2003, în Challenge Cup, HCM Baia Mare a învins cu 27-21 pe Borussia Dortmund din Germania, dar nu a reuşit să cîştige şi trofeul.

Tot israelienii au arbitrat prima manşă a finalei Cahllenge Cup la masculin în 2009, între UCM Reşiţa şi Bucovina Suceava. Moldovenii au cîştigat la Reşiţa atunci cu 27-25. Amintiri neplăcute cu cei doi au şi clujencele de la Jolidon. În 2007, în semifinala Challenge Cup, Naisa Niş (Serbia) a învins cu 30-21 pe Jolidon Cluj şi s-a calificat în finală,după ce la Cluj ardelencele cîştigaseră cu 32-23!

Şi naţionala feminină a României a fost clar dezavantajată de arbitrajul celor doi la Campionatul Mondial din Brazilia 2011, în meciul cu echipa ţării, cîştigat de sud-americance, 28-23. Handbalistele de la Zalău speră însă ca cei doi israelieni să le poarte noroc la meciul cu Lada Togliatti, în care au de întors rezultatul din tur, 24-30.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
suiac
suiac  •  12 Mai 2012, 18:08

Nu au ale noastre puterea , priceperea si organizarea in joc , pentru a fi in stare sa intoarca rezultatul din tur.... Asa ca , din pacate pentru noi , trofeul va pleca la Lada Togliatti.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează