SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2020

Să nu repetăm contraperformanța din 1998! Ce ar însemna o înfrângere în meciul cu Polonia

România-Polonia se joacă sâmbătă, de la ora 17:00, al doilea meci de la Campionatul European de handbal feminin, FOTO: kolektiffimages. +28   FOTO
România-Polonia se joacă sâmbătă, de la ora 17:00, al doilea meci de la Campionatul European de handbal feminin, FOTO: kolektiffimages.

Articol de - Publicat vineri, 04 decembrie 2020 21:01 / Actualizat vineri, 04 decembrie 2020 22:09

România-Polonia se joacă sâmbătă, de la ora 17:00, al doilea meci de la Campionatul European de handbal feminin. „Tricolorele” au nevoie de victorie pentru a nu pleca acasă. Dacă nu învingem Polonia, stăm la mâna Norvegiei. „Trebuie să arătăm pe teren ce putem!”, spune selecționerul Bogdan Burcea.

Înfrângerea cu Germania a trecut și nu mai e timp de lamentări pentru românce. La capătul unui joc slab, cu multe greșeli tehnice, România a cedat joi seara, 19-22 în fața unei echipe care a avut un pic mai multă consistență.

„Germania era de bătut. Nu mă dau înapoi de la a recunoaște anumite greșeli, însă cu toate acestea cred că puteam să învingem. Fetele care au fost în teren au încercat să obțină victoria, contrar tuturor problemelor întâmpinate în ultimele zile. S-au luptat pentru lucrul acesta, trebuie să le apreciem atitudinea din repriza a doua, trebuie apreciat și finalul primei reprize. Dar greșelile neforțate și lipsa eficienței în situațiile clare ne-au pus în postura asta, cu toată lipsa de consistență a jocului ofensiv", a declarat selecționerul Bogdan Burcea.

Campionatul European de handbal: doar în 1988 am pierdut primele două meciuri!

România a fost prezentă până acum la 13 din cele 14 turnee finale, lipsind doar în 2006. Și la o singură ediție a pierdut primele două meciuri la Europene. În 1998, anul în care a înregistrat și cea mai slabă clasare (locul 11 din 12 echipe!), România a pierdut toate meciurile din grupă. Nu s-a mai întâmplat însă, de atunci, niciodată.

„Este un joc decisiv, sigur, care ne poate conduce în grupele principale. Îmi doresc pentru această echipă calificarea în Main Round, unde am mai avea câteva jocuri și am putea arăta că putem îmbunătăți evoluția de la meci la meci. Am putea arăta că această echipă are în componență sportive valoroase, care, chiar cu greșeli, pot aduce performanță. Eu am mare încredere în ele", a subliniat Bogdan Burcea.

Denisa Dedu, aptă pentru România - Polonia

Denisa Dedu s-a alăturat de ieri echipei, venind chiar în timpul antrenamentului. Portarul de la CSM București "a stat în izolare de la sosirea în Danemarca. Ea are în acest moment două rezultate negative la ultimele testări, efectuate miercuri și joi", a anunțat ieri Federația Română de Handbal. În schimb, testul Laurei Chiper Moisă a furnizat un nou rezultat pozitiv. Ea rămâne în continuare în izolare. 

Noi n-am mai avut meciuri cu naționala de anul trecut din Japonia. Este un an greu pentru toată lumea, încercăm să ne descurcăm în teren cum putem pentru că mereu este o onoare să jucăm pentru națională. Sunt sigură că după acest turneu o să aflăm ce plusuri va avea România pe viitor
- Iulia Dumanska, portar România

Programul grupei D:

  • 3 decembrie » România - Germania 19-22 
  • 3 decembrie » Norvegia - Polonia 35-22
  • 5 decembrie, ora 17:00 » Polonia - România 
  • 5 decembrie, ora 19:15 » Germania - Norvegia 
  • 7 decembrie, ora 19:15 » Germania - Polonia 
  • 7 decembrie, ora 21:30 » România - Norvegia

Clsament Grupa D:

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Norvegia135-222
2. Germania122-192
3. România119-220
4. Polonia122-350

Citește și alte știri de la Campionatul European de handbal feminin: 

De ce a pierdut România meciul cu Germania? Selecționerul Bogdan Burcea are răspunsul: „13 am numărat”

UPDATE Primul meci amânat la Europeanul de handbal » Încă o jucătoare pozitivă: noi teste programate mâine

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
131668434566273
Razvan Mihailescu  •  05 Decembrie 2020, 06:12

Astea de zeci de ani is niste *** ***,dau vina cand pierd si o spun in interviuri la tv ca au *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close