SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO-POTAISSA TURDA 44-28

Au venit cu echipa a doua și au luat 16 » Dinamo urcă pe podiumul Ligii Naționale

Allahkaram Esteki // Foto: Raed Krishan
Allahkaram Esteki // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 27 martie 2018 22:02

Potaissa Turda și-a odihnit titularii pentru returul din sferturile Challenge Cup și a pierdut categoric cu Dinamo, scor  28-44.

În penultima etapă a Ligii Naționale dîn sezonul regular, Dinamo nu a avut emoții în fața Potaissei Turda, a doua clasată. Asta pentru că ardelenii le-au ușurat misiunea "câinilor".

Au venit la București cu echipa a doua, garnisită cu doar patru dintre jucătorii care evoluează frecvent: Adomnicăi, Asoltanei, Zacaciurin și Varo. Totul pentru a merge cu forțe proaspete în Norvegia, lunea viitoare, la returul din sferturile Challenge Cup, contra celor de la Fyllingen Bergen. Sâmbăta trecută, la Turda, Irimuș, Cântec, Radu Ghiță, Thalmaier, Rotaru, Stamate și ceilalți clujeni au câștigat cu 29-24 și au acum șanse mari să acceadă în semifinale.

În aceste condiții, Dinamo s-a distrat cu tinerii Fleșer, Bartea, Ciorta, Pop, Iaro, Pințoiu sau Ghivil. Dacă până la pauză elevii șui Constantin Ștefan au jucat parcă fără prea multă motivație, în partea a doua i-au alergat bine de tot pe adversari. Au înscris de 44 de ori și au făcut scoul campionatului.

Francezul Descat a fost golgeterul meciului și a marcat 11 goluri. Allahkaram Esteki a punctat și el de 6 ori, iar fratele lui, Sajad de 5 ori. De la Turda, Zaccaciurin cu 8 reușite și Adomnicăi 5, au fost principalii realizatori.

"Meciul cu Bergen, de sâmbătă, a lăsat urme adânci în echipa noastră. Trebuia să odihnesc câțiva dintre titulari. Irimuș a suferit o entorsă, Rotaru a primit o minge în cap în prima repriză și a fost cam groggy, Radu Lazăr nu va putea evolua, ruptura de care suferea nu s-a reparat în totalitate și nu-l putem forța", a declarat antrenorul Potaissei, Horațiu Gal.

Oficialul ardelean crede că norvegienii au și acum prima șansă la calificare.

"Șansele cred că sunt 60 de partea lor și 40 pentru noi", a subliniat Gal.
Dinamo și-a asigurat locul 3 în campionat la finalul sezonului regular, în ultima etapă "alb-roșiii" urmând să câștige cu 10-0, la masa verde, disputa cu HC Odorhei.

Joi se va hotârî, în mare măsură, ordinea primelor 8 echipe de la masculin care vor merge în play-off. Pentru ultimul loc, al 8-lea, trei echipe păstrează șanse: Minaur Baia Mare, CSU Suceava și CSM Focșani. 

Clasament Liga Națională după 24 de etape

1. Steaua București 55
2. Potaissa Turda 54 (25 j)
3. Dinamo București 52 (25 j)
4. Poli Timișoara 50 PLAY OFF
5. CSM București 49
6. Dobrogea Sud 46
7. Dunărea Călărași 42
8. Minaur Baia Mare 28
-------------------------------------------
9. CSU Suceava 24
10. CSM Focșani 24
11. HC Vaslui 19 PLAY OUT
12. CSM Făgăraș 13

* În play-off se va juca sistemul "cel mai bun din trei meciuri" între locurile 1-8, 2-7, 3-6 și 4-5. Două meciuri pe terenul celei mai bine clasate
* În play-out se va juca fiecare cu fiecare, locurile 11 și 12 urmând să susțină un baraj de rămânere în prima ligă cu alte patru echipe din liga a doua

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close