SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARII EURO

VIDEO + FOTO Ce s-a întâmplat cu „tricolorele” după pauză?! Repriză secundă incredibilă în Austria - România, primul test real în preliminariile Euro 2022!

Austria și România se întâlnesc astăzi, de la ora 19:10, în al doilea meci al grupei preliminare pentru Campionatul European din 2022. Partida poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe TVR 1 și TVR HD.
Austria și România se întâlnesc astăzi, de la ora 19:10, în al doilea meci al grupei preliminare pentru Campionatul European din 2022. Partida poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe TVR 1 și TVR HD.

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 octombrie 2021 20:41 / Actualizat duminica, 10 octombrie 2021 21:33

România a obținut o remiză dramatică în Austria, scor 33-33, în preliminariile Campionatului European de handbal feminin din 2022. „Tricolorele” s-au prăbușit după pauză, când aveau un avantaj de 5 goluri!

România a început ideal partida de la Viena. Daciana Hosu para aruncare după aruncare, iar atacul funcționa la parametri ridicați. Pauza ne găsea cu un avantaj liniștitor, de 5 puncte. Nimic nu anunța iureșul din partea secundă. 

România, surclasată de Austria în repriza secundă

Herbert Muller, antrenorul născut la Timișoara, în prezent selecționer al Austriei, i-a dat șah-mat lui Adi Vasile în partea secundă. Selecționerul „tricolor” nu a avut replică în fața jocului rapid al gazdelor, fără portar la fiecare acțiune de atac. 

Austria a marcat gol după gol, iar sclipirile Biancăi Bazaliu nu au fost suficiente. Interul stânga a luat jocul pe cont propriu, a înscris și 3 goluri consecutive, dar în zadar. Succesivele gazdelor au funcționat perfect, schemele în superioritate numerică au fost duse de fiecare dată la finalizare. 

Ultimele secvențe au fost dramatice. Austria a condus și cu 3 goluri. A intrat în ultimul minut cu avantaj de un gol și superioritate numerică. Tănăsie a egalat pe contraatac, apoi Muller a cerut time-out. Schema a avut din nou succes. „Tricolorele” aveau 10 secunde pentru a repune de la centru și a egala. Bazaliu și-a asumat din nou aruncarea și a adus un punct!

11 goluria înscris Bianca Bazaliu în poarta Austriei. A fost urmată de Ostase și Dincă, ambele cu câteva 4 reușite

România își complică situația! Cum arată clasamentul

Situația în grupa preliminară se complică. România remizează cu Austria, adversara pentru locul secund, în condițiile în care Danemarca pare la alt nivel în acest moment. Primele două formații se califică la turneul final european.

EchipăMeciuriPuncte
Danemarca24
România23
Austria21
Insulele Feroe20

FINAL » Austria - România 33-33

min. 60: Bianca Bazaliu egalează în ultima secundă! Scor final, 33-33
min. 60: Tănăsie punctează pe contraatac! Herbert Muller, selecționerul gazdelor, cere timp de odihnă. 32-32
min. 59: Alina Ilie vede cartonașul roșu! 32-31
min. 58: Bianca nu mai e la fel de inspirată. Nimerește bara de la 7 metri. Tănăsie e atentă și recuperează. Bazaliu își ia revanșa la acțiunea imediat următoare, cu o aruncare de manual. 32-31
min. 57: Bazaliu transformă o aruncare de la 7 metri. 32-30
min. 53: România irosește încă un atac. În schimb, continuă recitalul gazdelor. 29-26
min. 51: Bazaliu, din nou, întrerupe elanul adversarelor. 28-26
min. 49: Momente critice pentru România. Rotaru este eliminată timp de două minute, iar austriecele înscriu de la 7 metri. 27-25
min. 47: Tănăsie punctează cu un lob superb din extrema stângă. 25-25
min. 45: Austria cere time-out. Selecționerul cere un tratament special pentru Bazaliu. 23-23
min. 44: Bianca Bazaliu ia jocul pe cont propriu în aceste momente și înscrie cu o aruncare în stilul Cristinei Neagu. Interul stânga de la Podravka a marcat ultimele 3 goluri ale României. 23-23
min. 43: Cristina Laslo este eliminată timp de două minute pentru o intrare dură, din spate. 21-21
min. 40: Greșeli copilărești în ofensiva lui Adi Vasile. Austria forțează și joacă fără portar toate acțiunile de atac. 20-20
min. 38: Bazaliu întrerupe seria nefastă cu o aruncare dezastatoare. 17-18
min. 36: Selecționerul Adi Vasile cere timp de odihnă. 17-17
min. 36: „Tricolorele” pierd mingi ușoare pe construcție și permit contraatacuri pentru adversare. 16-17
A început repriza secundă!

min. 30: Ostase urmărește atent și recuperează o minge pe semicerc. Aruncă în ultima secundă a primei reprize și înscrie! 11-16
min. 29: Ostase e scăpată din marcaj și punctează fără probleme. 10-15
min. 25: Daciana Hosu intervine din nou excelent, la sacrificiu. Mingea o lovește în figură. Harabagiu aruncă imparabil la acțiunea imediat următoare. 9-12
min. 17: Alina Ilie pătrunde cutezător și scoate o aruncare de la 7 metri. Cristina Laslo transformă. 6-7
min. 11: Daciana Hosu, portărița de la SCM Rm. Vâlcea, are un start fenomenal de meci. 2-3
min. 8: Nicoleta Dincă înscrie în poarta goală. 2-3
min. 7: Crina Pintea ratează prima aruncare de la 7 metri din această seară. 2-2
min. 5: Rotaru aruncă de pe picioare și surprinde blocul defensiv austriac. 0-2
min. 3: Crina Pintea este eliminată timp de două minute. 0-1
A început meciul! 

România, fără Cristina Neagu în calificările pentru Euro 2022

Selecționerul Adi Vasile nu se va baza pe Cristina Neagu în primele meciuri ale campaniei de calificare pentru Euro 2020. Interul stânga a luat o pauză de la națională. Va reveni la Campionatul Mondial din acest an.

Lotul convocat de Adi Vasile pentru meciurile cu Insulele Feroe și Austria:

Portari: Iulia Dumanska (HC Podravka), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Elena Şerban (Dunărea Brăila)

Jucătoare: Ana Maria Tănasie (Minaur Baia Mare), Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa), Ana Maria Iuganu (Gloria Bistriţa), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare), Sorina Tîrcă (Rapid Bucureşti), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Bianca Bazaliu (HC Podravka), Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău), Ana Maria Dragut (Gloria Buzău), Alina Ilie (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (CSM Bucureşti), Oana Borş (Minaur Baia Mare), Sonia Seraficeanu (Gloria Bistriţa), Crina Pintea (Gyor ETO), Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subţirică Iovănescu (Gloria Buzău).

Citește și alte știri din handbal: 

FOTO România, victorie la debutul în preliminariile pentru Euro 2022 » Cine s-a remarcat în absența Cristinei Neagu

EXCLUSIV Planuri atipice pentru antrenorul dinamovist Makrem Missaoui: viitor în agricultură și politică » Îi „înțeapă” pe fotbaliști: „Sunt enervant de slabi!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (28)
ceaiuri
ceaiuri  •  11 Octombrie 2021, 18:50

echipa arata binisor(e prima data cand le vad jucand pe cateva jucatoare)ajustata putin(cateva nu au valoare de nationala,se pot convoca altele)dar tb ca antrenorul sa-si puna amprenta pe jocul ei,sa fie putin schematic(Ilie depasire spre centru si sut..pase spre extrema ioc,merge cu Austria dar danezele ne dau cu terenul in cap)iar in aparare tb sa invatam sa ne aparam(Pintea se vedea ca nu e in apele ei..dar faza de aparare o putea sa o faca)meciurile cu apararea se castiga

paiazze
paiazze  •  11 Octombrie 2021, 12:44
Postat de paiazze pe 11 Octombrie 2021, 12:44

Nu e nici prima, nici ultima oara. Pe vremea cand nationala masculina mai prindea cate un ultim turneu final, baietii au condus Franta cu 5-0 si apoi s-au dus in cap. *** happens. Partea proasta e ca nici prima repriza n-a fost vreo capodopera.

Ma rog, nu cu 5-0, ci aveau un avans de 5 goluri pe final.

paiazze
paiazze  •  11 Octombrie 2021, 12:44
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 11 Octombrie 2021, 11:38

Cum sa piezi un avans de 5 goluri in cateva minute?

Nu e nici prima, nici ultima oara. Pe vremea cand nationala masculina mai prindea cate un ultim turneu final, baietii au condus Franta cu 5-0 si apoi s-au dus in cap. *** happens. Partea proasta e ca nici prima repriza n-a fost vreo capodopera.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează