SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Avertismentul dur lansat de Gheorghe Tadici: "Echipa naţională o să se prăbuşească!"

Articol de - Publicat luni, 12 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 11 ianuarie 2015 22:04

Selecţionerul Gheorghe Tadici a plecat, dar spune că dacă federaţia nu va proteja echipa naţională, România nu va mai fi o forţă în lumea handbalului.

Sîmbătă, după ce a prezentat raportul de activitate al anului trecut, selecţionerul "naţionalei" feminine, Gheorghe Tadici a anunţat că pleacă. Antrenorul a detaliat cauzele care l-au făcut să renunţe, dar a spus şi pe cine vede în locul său, pe viitor.

- Domnule Tadici, de ce aţi demisionat?
- Nu am demisionat, am plecat! E o diferenţă! După Europeanul din decembrie am anunţat că plec. Şi m-am ţinut de cuvînt. Sînt mai multe cauze, dar am simţit că nu mai sînt dorit.

- Aţi fost obligat pe undeva să renunţaţi?
- Nu, nici un moment. Cu o zi înainte am discutat două ore cu domnul Dedu la federaţie. I-am explicat că federaţia nu a luat nişte măsuri care să ajute "naţionala". Sînt echipe care joacă numai cu handbaliste străine în teren, cum să mai crească româncele? Apoi, cluburile şcolare sînt sugrumate de taxe, profesorii sînt plătiţi cu salarii mici. În aceste condiţii, "naţionala", care merge an de an la marile competiţii, fiind singura echipă din România, o să se prăbuşească. Şi asta nu că a plecat Tadici, ci pentru că nu există interes!

- Domnul Dedu a spus despre dumneavoastră că sînteţi cel mai bun antrenor român din ultimele două decenii.
- E o mulţumire personală, o satisfacţie în urma muncii depuse. Şi membrii Consiliului de Administraţie m-au aplaudat. Pe mine m-a interesat întotdeauna să-mi fac treaba, să am rezultate. Nu întotdeauna am reuşit. Dar nu a depins numai de mine.

- Pledaţi pentru un antrenor român sau unul străin la "naţională"?
- Eu am adus doi antrenori tineri cu care am lucrat. Am vrut să las ceva în urma mea. Sînt oameni care cunosc fenomenul, cunosc jucătoarele. Bogdan Burcea şi Florentin Pera ar trebui să continue munca. Eu sînt convins că o vor face bine şi că România se va califica la Jocurile Olimpice.

- Vă pare rău că plecaţi?
- Nu, că altfel nu plecam. Eu aveam obiectiv să calific echipa la turneele finale şi să ajungă şi la Olimpiadă. Nimic nu e pierdut. Dar, repet, parcă echipa naţională nu mai e prioritatea numărul unu pentru toţi. Aşa, o să mă axez de acum doar pe munca la echipa de club. Mi-am dat demisia şi din Consiliul de Administraţie, să nu se mai spună că e conflict de interese. Mi se luase şi dreptul la muncă. Aşa e în România.

- S-a zvonit că au fost jucătoare care au condiţionat venirea la echipa naţională de schimbarea dumneavoastră. Una dintre ele, Cristina Neagu.
- E o prostie, nu e adevărat! Sînt speculaţii vizavi de faptul că ea e prietenă cu Vizitiu şi că nu am convocat-o pe Patricia la lot. Dar cu Neagu am lucrat excelent, nu s-a pus aşa problema. Dacă ar fi aşa, e grav. Cînd jucătoarele impun antrenorul, atunci s-a terminat cu performanţa!

13 victorii, 2 egaluri, 9 înfrîngeri e palmaresul lui Tadici în fruntea "naţionalei" în ultimii doi ani şi jumătate, cît a stat ca selecţioner. România a ocupat locul 10 la Euro 2012, Mondialul din 2013 şi locul 9 la Euro 2014

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
justitiarul13
justitiarul13  •  15 Ianuarie 2015, 07:15

Nebuni de legat,vreți sa schimbați mentalitatea jucătoarelor handbal ,se poate dar numai trei patru generații.handbalul se va duce ușor dar sigur de ripa.Se aduc jucătoare străine pe banii săracilor pt.satisfacerea ambițiilor personale a unor neaveniții.In loc sa fie cheltuiți cu jucatoarele tinere care vin din urma Avem o generație buna ,chiar foarte buna ,dacă o jucătoare tânara va intra 10' in teren ,nu.va avansa ,cind se termina banii la club vor pleca straiele sitotul se va la din nou ,vezi OLTCCHIMUL,va ramine doar palmaresul si regretele multor oameni care au făcut multe sacrificii.In ritmul asta vom ajunge ca baschetul pa nicari,,,dar PINA atunci sa auzim numai de bine!,,

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  13 Ianuarie 2015, 00:47
Postat de unico_biancorossi pe 13 Ianuarie 2015, 00:45

mda. tadici, ca in fabula cu vulpea si strugurii.

ps - ciudata maniera, multi romani in posturi cheie nu vor sa recunoasca aproape niciodata ca au manageriat prost un eveniment sau altul. de pilda tadici, putea sa duca Nationala de handbal feminin in primele 4. cat despre ce prevede el.. am mai zis.. agurida e agurida.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  13 Ianuarie 2015, 00:45

mda. tadici, ca in fabula cu vulpea si strugurii.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close