SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Se dă trofeul în Liga Campionilor » Magdeburg-Kielce e marea finală de duminică

Magdeburg-Kielce e marea finală FOTO Imago Images
Magdeburg-Kielce e marea finală FOTO Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 17 iunie 2023 19:00 / Actualizat sambata, 17 iunie 2023 21:29

Magdeburg-Kielce este finala acestui sezon din Liga Campionilor, echipa din Germania a trecut de Barcelona cu 40-39, iar cea din Polonia de PSG cu 25-24

  • Finala dintre Magdeburg și Kielce se dispută duminică de la ora 19:00  și  e în direct la DigiSport, Prima Sport și Orange Sport 

UPDATE 20:50. Kielce s-a calificat în marea finală de la Koln după ce a trecut de PSG cu 25-24. A fost un meci echilibrat, suspansul a dominat întreaga partidă, francezii având șansa de a trimite partida în prelungiri la ultima fază, dar Andreas Wolff, portarul polonezilor, a reușit să respingă.  

Kielce va juca pentru al doilea an consecutiv în finală. Echipa antrenată de Talant Dujshebaev a reușit în 2016 să câștige trofeul. 

UPDATE 18:30. Magdeburg a produs surpriza și a învins-o în semifinalele de la Koln pe campioana ultimelor două ediții după un meci electrizant decis la loviturile de la 7 m și încheiat cu scorul de 40-39. 

După cele șaizeci de minute regulamentare scorul a fost 31-31, Barcelona egalând în ultima secundă. Nici după cele două reprize de prelungire, câștigătoarea nu a putut fi decisă, 38-38. La loviturile de la 7 m, jucătorii de la Barcelona au picat, nereușind să înscrie decât o dată. Magdeburg are în palmares un trofeu de Liga Campionilor cucerit în 2002. 

Turneul se desfășoară din 2010 în sala Lanxess Arena, care are o capacitate de 20.000 de locuri, organizatorii anunțând sold out la competiție.

Barcelona vs SCM Magdeburg

Germanii au învins-o pe Barca în ultimele două partide, dar catalanii erau favoriți la casele de pariuri cu o cotă de 1.30, în timp ce Magdeburg era cotată la victorie cu 5.00.

Barcelona a câștigat ultimele două ediții ale competiției și era neînvinsă și în acest sezon în Liga Campionilor: din 16 partide, a câștigat 15 și una a terminat-o la egalitate, 30-30 cu THW Kiel. Campioana Spaniei este considerată de specialiști o echipă completă, cu cea mai bună pereche de portari, Perez de Vargas și danezul Emil Nielsen, venit anul trecut de la Nantes, dar și cu o linie de 9 metri excelentă, formată din N'Guessan, Cindric și Dika Mem. 

Se dă trofeul în Liga Campionilor » Magdeburg-Kielce e marea finală de duminică
Dika Mem luptându-se cu apărarea celor de la Maddeburg FOTO Imago Images

SCM Magdeburg este singura formație care a învins-o pe Barcelona în acest sezon, în finala IHF Super Globe din octombrie. Germanii au câștigat cu 41-39 după prelungiri și sunt convinși că pot produce surpriza și la Koln. Staff-ul medical l-a recuperat pe superstarul islandez, centrul Gisli Kristjansson, care se accidentase la gleznă în meciul tur cu Wisla și părea indisponibil pentru restul sezonului.

După ce a câștigat Liga Campionilor în 2002, a fost prima calificare pentru Magdeburg în F4-ul de la Koln.

PSG vs Barlinek Industria Kielce

PSG a avut unul dintre cele mai constante sezoane în Liga Campionilor, câștigând 14 partide și pierzând doar 2. PSG și-a confirmat valoarea mai ales în sferturile de finală, când a trecut de THW Kiel cu victorii în ambele manșe. 

Chiar și fără celebrul Nikola Karabatic, cu probleme la venele unui picior, PSG și-a demonstrat calitatea prin Prandi, Steins și Kristopans la 9 metri, dar și prin pivotul polonez Syprzak. Antrenorului spaniol Raul Gonzales i-a fost prelungit contractul pe încă doi ani, după ce, în iarnă, clubul francez căuta alt tehnician. 

Se dă trofeul în Liga Campionilor » Magdeburg-Kielce e marea finală de duminică
Elohim Prandi în duel cu apărarea celor de la Kielce FOTO Imago Images

Kielce, formația pregătită de celebrul Talant Dujshebaev, a avut mari probleme financiare, dar situația a fost redresată în luna martie și echipa și-a îndeplinit obiectivul european. Rămasă fără francezul Remili, plecat în februarie la Veszprem, Kielce a rămas o forță și datorită portarului german Andreas Wolf, dar și celor doi superjucători de la 9 metri, Igor Karacic și Alex Dujshebaev. 

Campioana polonă a trecut de Veszprem în „sferturi" 

Citește și: 

David Popovici, provocat cu o lună înainte de Mondialele de la Fukuoka » Cine i-a depășit cel mai bun timp al sezonului
ÎNOT
David Popovici, provocat cu o lună înainte de Mondialele de la Fukuoka » Cine i-a depășit cel mai bun timp al sezonului
Roger Federer a reacționat într-un final: „E genial ce a reușit Djokovic”
ISTORIE
Roger Federer a reacționat într-un final: „E genial ce a reușit Djokovic”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (2)
Hugo
Hugo  •  17 Iunie 2023, 22:31
Postat de lucian_85 pe 17 Iunie 2023, 18:54

Pe magdeburg parca ii bătuse dinamo in primele meciuri....nu părea echipă de finală atunci.

Niciodata sa nu te iei dupa rezultatele din grupa.Dinamo a pierdut ambele meciuri cu Magdeburg.

lucian_85
lucian_85  •  17 Iunie 2023, 18:54

Pe magdeburg parca ii bătuse dinamo in primele meciuri....nu părea echipă de finală atunci.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează