SPORTURI  »  TENIS  »  ISTORIE

Roger Federer a reacționat într-un final: „E genial ce a reușit Djokovic”

Novak Djokovic și Roger Federer la retragerea elveșainului în 2022 FOTO Imago Images
Novak Djokovic și Roger Federer la retragerea elveșainului în 2022 FOTO Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 16 iunie 2023 15:25 / Actualizat vineri, 16 iunie 2023 16:12

Roger Federer s-a exprimat și el despre performanța lui Novak Djokovic, care a ajuns la 23 de trofee de Mare Șlem cucerite, fiind jucătorul cu cele mai multe turnee de acest fel câștigate

Roger Federer nu l-a felicitat pe rețelele sociale pe Novak Djokovic, 36 de ani, după triumful de la Roland Garros, care a însemnat al 23-lea trofeu de Mare Șlem din cariera sârbului. Rafael Nadal, cel pe care Nole l-a întrecut, i-a scris imediat după finala disputată contra lui Casper Ruud.

Mulți s-au întrebat ce s-a întâmplat cu elvețianul care și-a încheiat cariera cu 20 de trofee de Grand Slam. El a vorbit joi, cu ocazia inaugurării unor terenuri de tenis în Londra. „E incredibil ce a făcut Novak. Sincer, e genial pentru tenis, în special, dar și pentru sport, în general. Este frumos când tenisul e capabil să-și scrie singur istoria și continuă să adauge pagini noi, cum am văzut că au făcut Serena Williams, Rafa Nadal, chiar și eu, iar acum Novak Djokovic. E un moment important pentru tenis, pentru fanii acestui sport, dar și pentru jucători", a spus Federer conform iNews.

„Uităm că Novak nu e cel mai tânăr din vestiar"

4 finale de Mare Șlema jucat Novak împotriva lui Roger, câștigând trei

Elvețianul în vârstă de 41 spune că sârbul arată "tânăr" pe teren și că va mai cuceri și alte trofee de Mare Șlem. "Îmi aduc aminte că atunci când am ajuns eu în circuit, Pete Sampras avea 14 trofee câștigate, marea majoritate credea că acest record va dura o veșnicie. Apoi am ajuns eu la 15, la 17 și chiar 20. Rafa a dus ștafeta mai departe până la 22. Pare că această cursă va continua, îi doresc tot binele", a subliniat Federer.

El a continuat: „Felul în care s-au petrecut lucrurile e fantastic. Novak nu mai este cel mai tânăr din vestiar, un lucru pe care mulți îl uită. El se vede tânăr și face totul așa cum ar proceda un tânăr, dar nu e ușor, ultima sa victorie mi se pare incredibilă. Nu aș putea fi mai fericit după ce am văzut-o"

27-23 este scorulîntâlnirilor directe dintre Djokovic și Federer

Top 3 câștigători în turneele de Mare Șlem la masculin

NUMETOTALAUSTRALIAN OPENROLAND GARROSWIMBELDONUS OPEN
Novak Djokovic2310373
Rafael Nadal 2221424
Roger Federer20 6185

Când au început seria și care a fost ultimul trofeu cucerit

  • Roger Federer » 2003 (Wimbledon) - 2018 (Australian Open)
  • Rafael Nadal » 2005 (Roland Garros) -  2022 (Roland Garros)
  • Novak Djokovic » 2008 (Australian Open) - 2023 (Roland Garros)

Citește și: 

„Mai contează că a luat Djokovic unul în plus?” Ilie Năstase, interviu fără rețineri despre „GOAT-ul” din tenis: „Să fie geloși pe Nadal!”
ROLAND GARROS
„Mai contează că a luat Djokovic unul în plus?” Ilie Năstase, interviu fără rețineri despre „GOAT-ul” din tenis: „Să fie geloși pe Nadal!”
Janko Tipsarevic, fost jucător de Top 10: „Întrebarea care trebuie pusă acum ar fi dacă Novak Djokovic este cel mai bun sportiv din toate timpurile”
Roland Garros
Janko Tipsarevic, fost jucător de Top 10: „Întrebarea care trebuie pusă acum ar fi dacă Novak Djokovic este cel mai bun sportiv din toate timpurile”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
267890
267890  •  16 Iunie 2023, 21:06

Roger Federer l-a lovit de multe ori sub centură pe Novak Djokovic. Mă mir că acum a catadicsit să deschidă gura.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează