SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Selecționerul Bogdan Burcea crede în fața României la Euro: „Avem datoria să încercăm să obținem trei victorii!”

Bogdan Burcea la un time-out în timpul meciului CU Norvegia FOTO Sorin Pană/SportPictures
Bogdan Burcea la un time-out în timpul meciului CU Norvegia FOTO Sorin Pană/SportPictures

Articol de - Publicat marti, 08 decembrie 2020 16:40 / Actualizat marti, 08 decembrie 2020 17:23

Bogdan Burcea a tras concluziile după prima etapă a Campionatului European de handbal feminin din Danemarca și a dezvăluit care este obiectivul României pentru următoarea fază.

  • Programul României din grupa principală e AICI - „tricolorele” știu deja o adversară;
  • Programul, rezultatele și clasamentele de la Campionatul European de handbal feminin pot fi urmărite în timp real AICI;
  • Meciurile de la Campionatul European de handbal feminin sunt transmise liveVIDEO online. Detalii, AICI!

Antrenorul de la Craiova a debutat pe banca României la întrecerea continentală, iar după trei meciuri, el își păstrează optimismul cu care a și pornit spre Danemarca. „Cred că am fost singurul care am spus că am încredere în această echipă și că se impune calm. Naționala României prezentă la acest turneu final are valoare și viitor. Dacă noi vom reuși să ridicăm nivelul atât ofensiv, cât și defensiv, am convingerea că vom evolua la un nivel și mai înalt”, a spus tehnicianul în vârstă de 48 de ani într-o videoconferință. 

Ne-am dorit mai mult decât să fim în grupa principală, însă eu zic că aceste fete au obținut maximum din ce se putea
Bogdan Burcea

Burcea a ținut să remarce un aspect al echipei sale după primele trei partide. „Trebuie să apreciem atitudinea acestor fete, în unele momente nu am fost cu nimic mai prejos față de adversari, iar asta ținând cont și de puținul timp pe care l-am petrecut împreună. Din punctul meu de vedere, ele s-au mobilizat exemplar. Nu le laud, nu sunt genul, însă trebuie să apreciem că fetele au intrat și au preluat cu responsabilitate anumite roluri în echipă, pe care le-au dus cu succes la capăt. Sunt mândru de ce au realizat!”, a evidențiat antrenorul. 

Euro handbal feminin. Bogdan Burcea: „Mai avem resurse”

El a privit apoi spre următoarele provocări pentru echipa sa. ”De la meci la meci am reușit să avem un pas în plus, fie defensiv, fie pe alocuri ofensiv, cred că vom putea să arătăm o altă față în grupele principale. Este foarte important ca fetele să se refacă din punct de vedere fizic, unele dintre ele au jucat mult”.

Selecționerul Bogdan Burcea crede în fața României la Euro: „Avem datoria să încercăm să obținem trei victorii!”
Naționala feminină înaintea meciului cu Norvegia FOTO Imago

Care e obiectivul pe care și l-au setat? „Avem datoria să încercăm să obținem trei victorii și să ajungem să ne luptăm pentru locul 5. Știu că pare ciudat în acest moment, dar avem datoria să facem acest lucru. De aceea suntem aici și nu acasă alături de cei dragi, încercăm să reprezentăm România cât mai bine și să aducem bucurie suporterilor și criticilor”, a răspuns Burcea.

Apoi a continuat: „Eu aștept de la fiecare fată să se autodepășească. Suntem la un turneu final, mai avem resurse și mai sunt, sper, patru meciuri în continuare, cred că va fi nevoie de toată lumea”. 

Euro handbal feminin. Bogdan Burcea: „E nevoie de echipă”

România joacă primul meci din grupele principale pe 10 decembrie contra unui adversar care urmează a se stabili după ultimele meciuri din grupa C. „Probabil că în momentul în care vom aborda meciurile din grupele principale, cred că a sosit momentul să ne și enervăm puțin,  să ne adjudecăm niște victorii, suntem în stare”, a spus Burcea, întrebat fiind cum poate fi atât de calm la time-out-uri. 

De ce are nevoie echipa României în meciurile care vin? „Ca să aspiri la rezultate pozitive ai nevoie de performanța absolută a tuturor, de echipă, de pluralitate la finalizare, în apărare de un plus față de ce s-a întâmplat în meciul cu Norvegia. Nu știu cine a reușit, lăsând la o parte rezultatul, să se apere de maniera în care au făcut-o fetele cu această echipă”, a concluzionat Burcea. 

„Acest turneu este cel mai bun mijloc de a ne pregăti pentru viitor, pentru calificarea la JO, de la CM, nu cred că vom mai avea șansă după ianuarie să întâlnim adversari atât de tari încât să putem evalua foarte corect situația și de a stabili direcțiile în care vom acționa pentru a îmbunătăți jocul României”- Bogdan Burcea

„Românii au fost obișnuiți în această perioadă cu handbalul de înalt nivel. Suntem într-o situație inedită cu o echipă schimbată, însă apreciez că este o schimbare în bine. Nu avem peste tot gloanțele necesare, însă nici nu putem să trecem cu vederea realizările. Laura Popa a fost o soluție de avarie aleasă de noi, eu zic că trebuie să o apreciem, a marcat meci de meci de pe acel post, mai ales defensiv și-a făcut datoria”- Bogdan Burcea

„Rezultatele nu ne ajută, dar prestația ne ajută ca România să privească spre viitor cu încredere. Îmi doresc ca aceste fete să aibă încredere în posibilitățile lor, să creadă în șansa lor și sunt convins că vor veni și momentele în care vom strânge pumnii și ne vom bucura de munca noastră” - Bogdan Burcea

De ce a căzut echipa în ultimele minute cu Norvegia?

Bogdan Burcea a încercat să explice ce s-a întâmplat cu echipa României în ultimele minute ale partidei cu Norvegia, pe care naționala tricoloră a pierdut-o cu 20-28. „Are mai multe cauze. Dacă e să ne gândim doar la Buceschi și Laslo, care au stat un an pe bară, și totuși au făcut față cu brio. Încă de la început, Norvegia avea mult mai multe opțiuni și dacă centralizăm pregătirea lor, meciurile pe care le aveau în picioare față de noi, cred că de aici s-a făcut diferența pe final. Sigur că au existat și momente în care cu un plus de șansă puteam gestiona situația în care să conducem cu două sau trei goluri și cred că ne-ar fi ajutat, ar fi fost o reacție mobilizatoare să abordăm ultimele zece minute altfel”, a explicat el.

Selecționerul Bogdan Burcea crede în fața României la Euro: „Avem datoria să încercăm să obținem trei victorii!”
O fază aprigă din meciul România-Norvegia FOTO IMAGO

Selecționerul a mai spus că mai era nevoie și de puțin noroc în confruntarea cu echipa nordică. „Aveam nevoie de acea recuperare defensivă sau ofensivă care să ne aparțină, de mai multă inspirație față în față cu portarul, în situații de egalitate. Eram curios să văd la 15-15 sau 17-17 cum e să trecem peste ele,  să văd cum se comportă adversarul și mai ales noi”, a subliniat Burcea.

El a fost întrebat și despre maniera de arbitraj.„Noi ar fi trebuit să depășim orice obstacol, eu personal, nici eu nu cred că este normal să ne adresăm acestui sentiment, cu toate greșelile lor am fi putut să obținem un rezultat pozitiv. A depins și va depinde de noi să obținem rezultate pozitive, iar dacă acest lucru se întâmplă în pofida acestor greșeli bucuria este dublă”, a încheiat antrenorul naționalei feminine.

Programul României la Campionatul European de handbal feminin 

România va mai disputa cel puțin 3 meciuri la Campionatul European de handbal feminin. Datele sunt cunoscute, la fel ca o adversară - Croația. Celelalte două vor fi decise în această seară.

  • 10 decembrie, România vs locul 2 din grupa C
  • 13 decembrie, România vs locul 1 în grupa C
  • 14 decembrie, România vs locul 3 în grupa C

Ce urmează pentru România la Campionatul european de handbal feminin

România merge în grupa principală alături de Norvegia și Germania. „Tricolorele” vor avea însă 0 puncte. Singura adversară certă din faza următoare este Croația. Celelalte două se vor stabili marți, dintre Olanda, Serbia și Ungaria.

CLASAMENTUL FINAL AL GRUPEI D

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Norvegia3105-656
2. Germania366-823
3. România367-742
4. Polonia367-841

Citește mai multe știri despre Campionatul European:

Pivotul Lorena Ostase privește cu optimism spre următoarele meciuri: „Putem fi surpriza turneului”

TOTUL despre Europeanul de handbal feminin » Aici ai rezultatele de azi, programul zilei și clasamentele!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  08 Decembrie 2020, 18:15

de la meci la meci jucam mai bine(daca mai aveam 2 aparatoare...)avem o zi in plus de odihna si intalnim echipe de batut..se pot intampla multe...cu 6 pct sa joci semifinala(acum 2 ani tot 6 pct am avut)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează