SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORONAVIRUS

Brăila nu mai vine la Cupa României! Vâlcea e calificată direct în semifinale

Brăila nu mai vine la Cupa României! Vâlcea e calificată direct în semifinale
Brăila nu mai vine la Cupa României! Vâlcea e calificată direct în semifinale

Articol de - Publicat miercuri, 02 septembrie 2020 15:40 / Actualizat miercuri, 02 septembrie 2020 16:45

Focarul de COVID 19 de la Dunărea, despre care Gazeta a informat, în premieră, încă de luni, obligă formația brăileană să declare forfeit din competiția care începe joi la București, în Sala Polivalentă. 

Sfertul de finală din Cupa României, SCM Rm. Vâlcea-Dunărea Brăila, programat joi, 3 septembrie, de la ora 18:00, nu se mai dispută. Dunărea Brăila a informat ieri Federația Română de Handbal, printr-o adresă oficială, că nu mai poate veni la București din cauza apariției cazurilor de COVID 19 în lotul echipei. Așa cum Gazeta a dezvăluit încă de luni, șase jucătoare de la Dunărea au ieșit pozitiv la testul de coronavirus: Mădălina Zamfirescu, Gabriella Bucur-Szucs, Aneta Udriștioiu, Bojana Milici, Bianca Tiron și Ioana Bălăceanu.

"Ne pare rău de situația creată. Le dorim însănătoșire grabnică jucătoarelor în cauză. Competiția va merge însă mai departe, echipa din Rm. Vâlcea este calificată direct în semifinalele Cupei României, iar celălalt sfert de finală, CSM București-CSM Slatina se va disputa de la ora 18:00, în direct pe TVR1", a declarat secretarul general al FRH, Cristina Vărzaru.

Vâlcea, alte teste COVID

Pentru că au nevoie de teste cu maximum 48 de ore înainte de primul meci oficial, SCM Rm. Vâlcea va fi nevoită acum să facă joi dimineață alte teste de COVID 19. "Suntem obișnuiți, Va fi al șaptelea test de COVID pentru echipa noastră, în această vară. Echipa nu va mai veni însă la București, de miercuri seara, cum era prevăzut inițial, ci doar vineri", a declarat președintele SCM Rm. Vâlcea, Florin Verigeanu.

Nu riscă nicio amendă

Conform protocolului medical de organizare semnat de echipele participante în Cupa României, echipele care au un număr mai mare de trei persoane (jucătoare/staff) depistat pozitiv, sunt excluse din turneu, pierd meciurile cu 10-0 și sunt penalizate pecuniar cu 20.000 de lei. "Protocolul este valabil doar în timpul desfășurării turneului. Am vrut să fie ca o măsură de siguranță, ca sportivii să nu părăsească hotelurile unde sunt cantonați", a explicat Cristina Vărzaru. În cazul Brăila, Dunărea nu riscă nicio sancțiune.

Programul Cupei României

Joi, ora 18:00 CSM București-CSM Slatina 
Sâmbătă, semifinale 11:00 Rapid-SCM Rm. Vâlcea 
ora 18:00 Gloria Buzău-CSM București/Slatina 
Duminică finala mica 11: 00 
finala 18:00

GSP a aflat care sunt jucătoarele de la Dunărea Brăila cu test pozitiv de COVID-19

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează