SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Dunărea Brăila s-a calificat în „sferturile” EHF European League și va înfrunta Minaur Baia Mare! România e sigură de semifinale

FOTO: Facebook @HCDBraila
FOTO: Facebook @HCDBraila

Articol de - Publicat sambata, 20 februarie 2021 16:32 / Actualizat sambata, 20 februarie 2021 18:37

Dunărea Brăila a învins-o pe Krasnodar, scor 36-32, și s-a calificat în sferturile de finală ale EHF European League. Acolo o va înfrunta pe Minaur Baia Mare. 

  • Manșa tur dintre Dunărea Brăila și Minaur se va disputa pe 27 sau 28 martie. Returul vine o săptămână mai târziu, pe 3 sau 4 aprilie;
  • Nu e singurul duel 100% românesc din cupele europene: CSM București și SCM Rm. Vâlcea se înfruntă în optimile de finală ale Ligii Campionilor. 

La prima ei participare în grupele EHF European League, Dunărea Brăila a avut un parcurs remarcabil și a reușit calificarea în sferturile de finală. Meciul decisiv pentru echipa antrenată de croatul Neven Hrupec a avut loc sâmbătă, la Brăila. Dunărea avea nevoie neapărat de un succes în fața Kubanului din Krasnodar, echipa al cărei consilier tehnic este Evgheni Trefilov, fostul selecționer al "naționalei" Zbornaia, care nu a făcut însă deplasarea în România.

Dunărea Brăila - Minaur Baia Mare, în „sferturile” EHF European League

Brăilencele au început perfect disputa, au trecut repede în față și le-au obligat pe rusoaice să alerge tot timpul în spate. Când mai erau 8 minute de joc, Brăila avea deja 15-8 și calificarea părea acontată. Numai că apărarea avansată, om la om pe tot terenul gândită de rusul Denis Saifulin, le-a creat ceva probleme gazdelor. Au putut însă ieși în evidență jucătoarele tehnice ale Dunării, precum Dache, Udriștioiu sau Czeczi.

Au mai fost ceva emoții la jumătatea reprizei secunde când Kuban s-a apropiat la 20-21. Numai că imediat Brăila a punctat de câteva ori consecutiv și și-a pus din nou adversara la respect. 

S-a terminat 36-32, Brăila urcă pe locul 2 în clasamentul grupei D și merge în "sferturi". Acolo dă peste Minaur Baia Mare, prima clasată în grupa C. Un nou duel românesc în Europa după cel din Liga Campionilor dintre SCM Rm. Vâlcea și CSM București.

Dunărea Brăila 36: Czeczi 8, Dache 6, Udriștioiu 5, Dmitrovici 5, Tiron 4, Kanaval 3, Araujo 2, Sazdovska 2, Safta 1. Antrenor: Neven Hrupec 

Kuban Krasnodar 32: Golub 8, Dudina 7, Davidenko 5, Listopad 5, Smirnova 2, Savinova 2, Levchina 1, Truhina 1, Șavman 1. Antrenor: Denis Saifulin

Clasamentul final al grupei D: 

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
Siofok6181-15411
 Brăila6170-1677
Krasnodar6130-1206
Fleury6104-1440

În celălalt meci al grupei, ultima etapă, Siofok-Fleury 29-28.

Citește și alte știri din handbal: 

Dinamo, a doua victorie în EHF European League! Șanse mici de calificare însă

CSM București a câștigat derby-ul cu SCM Rm. Vâlcea, în ciuda problemelor de lot! Urmează șocul din Liga Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  20 Februarie 2021, 18:14

Un meci extraordinar de bun facut de brailence, s-a vazut cat de mult si-au dorit aceasta victorie. Singurul lucru care m-a suparat e ca, in timp ce aceste fete aveau parte de aceasta victorie clara si cinstita, GiEsPi era super-ocupat sa dea printre primele stiri una cu eternul Jijel si una in care Gane se plange ca nu mai are atacanti pentru urmatorul meci al lui Dinamo. Ba baieti, iesiti acasa cu prostiile voastre, fetele de la echipa de handbal a Brailei sunt acolo sus in sferturile EHF! Si vom avea un duel romanesc - deci si o echipa romaneasca in semifinale! Mai lasati-ma cu Jijel si cu Dinamo. Felicitari inca odata!

badeadorian
badeadorian  •  20 Februarie 2021, 17:41

Bravo fetelor !!! Asta da stire DIN SPORT !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close