SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

CSM București a câștigat derby-ul cu SCM Rm. Vâlcea, în ciuda problemelor de lot! Urmează șocul din Liga Campionilor

CSM București a câștigat clar derby-ul cu SCM Rm. Vâlcea, din runda cu numărul 10 a „Ligii Florilor”, scor 27-22. +3   FOTO
CSM București a câștigat clar derby-ul cu SCM Rm. Vâlcea, din runda cu numărul 10 a „Ligii Florilor”, scor 27-22.

Articol de - Publicat joi, 18 februarie 2021 20:22 / Actualizat joi, 18 februarie 2021 22:59

CSM București a câștigat clar derby-ul cu SCM Rm. Vâlcea, din runda cu numărul 10 a „Ligii Florilor”, scor 27-22.

  • SCM Rm. Vâlcea și CSM București se vor înfrunta și în optimile Ligii Campionilor. Turul e în Oltenia, pe 6 martie, iar returul la București, pe 13 martie.

CSM București a câștigat de o manieră clară derby-ul cu SCM Rm. Vâlcea. Cazurile de COVID-19 din lot le-au mobilizat pe ”tigroaice”. Joc admirabil pentru Grubisici, Neagu, Pintea, Moisă și Carmen Martin.

SCM Vâlcea - CSM București: pe aici nu se trece!

Fără selecționerul Adrian Vasile pe bancă, fără Dedu, Omoregie, Klikovac, Bazaliu, toți infectați cu coronavirus, CSM a venit la Sf. Gheorghe cu un singur gând: să câștige! Neagu le-a strâns pe jucătoare lângă ea. La fel și Grubisici. Iulia Curea, cea care se schimbase cu ele în vestiar, până în vară, a trebuit să treacă acum la catedră. Era Big Sister.

Vâlcencele au început mai bine meciul. Apărarea care câștigase campionate și-a făcut din nou simțită prezența. Oltencele au avut 6-4, 7-5. 20 de minute totul a fost la superlativ. Apoi, tot angrenajul s-a destabilizat. Vâlcea a mai condus 9-8 în minutul 25, dar a intrat la pauză cu două goluri deficit, 9-11.

A fost injecția de moral a CSM-ului. Apărarea "tigroaicelor" a început să funcționeze din ce în ce mai bine, iar bucureștencele s-au descurcat admirabil și în atac. Carmen Martin a fost ca un briliant în rolul de conducător de joc, servant excelent pentru Pintea și extreme. Laura Moisă a fost și ea în transă, Dembele la fel. Indiferent ce a încercat Vâlcea, ce mutări tactice a gândit Pera, CSM a fost on fire.

Extremele și poarta au făcut diferența

Până la urmă însă, paradele Jelenei Grubisici și dezechilibrul de pe extreme au înclinat balanța. La poartă, scorul intervențiilor a fost de 11-7 pentru Grubisici, iar la golurile de pe extremă, CSM a punctat de 8 ori, Vâlcea de 6. Călcâiul lui Ahile a fost și interul dreapta de la Vâlcea. Iberica Mireya Gonzalez nu a înscris niciun gol din 6 aruncări și a avut alte patru greșeli tehnice!

S-a terminat 22-27, cu Neagu punând sare pe rana vâlcencelor, înscriind din poartă în poartă. CSM s-a desprins în câștigătoarea titlului, având 30 de puncte, cu 9 mai mult decât Vâlcea, chiar dacă oltencele au un meci mai puțin. O marjă greu, aproape imposibil de recuperat! 

Cu victoria de astăzi, CSM București ajunge la 10 victorii în primele 10 runde și conduce detașat clasamentul din liga națională, cu 30 de puncte. E urmată de Baia Mare, cu 25 și de Vâlcea, cu 21. Oltencele au un meci mai puțin disputat.

Citește și alte știri din handbal: 

Surpriză colosală în Liga Națională! Clujul, ultima clasată a bătut Gloria Bistrița, 25-24

Irina Glibko revine după 5 luni de absență, chiar de ziua ei!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  19 Februarie 2021, 17:44

Republica rosie Oltenia la găleată!

ceaiuri
ceaiuri  •  19 Februarie 2021, 08:36

meci slabut,victorie decisa de valoarea portarilor(Grubisici a fost peste..toate)Pera ff slab,multe decizii de neinteles(sa bagi 2 jucatoare ce nu au mai jucat de ceva timp...)multe jucatoare iesite din forma,daca doresc sa miste ceva...pot aduce un nou antrenor

huhurez
huhurez  •  19 Februarie 2021, 07:32
Postat de maryan_ro83 pe 18 Februarie 2021, 22:43

Ifrim - Ilisei.. doua nume de tinut minte.. 8 aruncari de la 7m pentru Valcea, 0 pentru CSM.. 5 eliminari 2 minute pentru CSM

pai d-asta i-au si delegat

Vezi toate comentariile (8)
Comentează