SPORTURI  »  HANDBAL  »  BREST BRETAGNE-SCM RM. VÂLCEA

Brest - SCM Rm. Vâlcea // Speranțe în Franța » Vâlcea întâlnește, sâmbătă, în Liga Campionilor, cea mai bogată echipă din Franța

Articol de - Publicat vineri, 11 octombrie 2019 12:12

SCM Râmnicu Vâlcea, campioana României, are un examen cu adevărat dificil, sâmbătă, la Brest, cea mai bogată echipă din Franța, care a furnizat o mare surpriză în prima etapă.

La a treia participare consecutivă în Liga Campionilor, Brest are gânduri mari în actuala ediție. Antrenorul Laurent Bezeau, care pregătește echipa franceză din 2013, când echipa era încă  liga a doua, a și anunțat că obiectivul este ajungerea în sferturile de finală.  

În meciul de debut în grupa C, Brest a furnizat o mare surpriză. A reușit să se impună cu 35-32 la Podgorica, contra celor de la Buducnost. Niciodată o echipă din Franța nu câștigase la Podgorica. În plus, i-a înscris campioanei Muntenegrului 35 de goluri, cele mai multe primite în ultimii 21 de ani!  

O multinațională bogată 

Brest este unul dintre cluburile bogate ale Europei. La fete, este numărul 1 în Franța, chiar și peste campioana Metz. Se vorbește de un buget brut de 7 milioane de euro, ceea ce înseamnă aproape 4 milioane net. Brest are mare trecere și la Federația Europeană din moment ce a ocupat abia locul 3 în campionat, dar a primit un wild-card pentru Liga Campionilor.  

Brest are în lot câteva jucătoare de mare valoare. Campioanele europene Pauline Coatanea și Pauletta Foppa, dar și cele 10 „straniere” din echipă ies în evidență. Slovena Ana Gros e considerată cel mai valoros inter dreapta din lume, la ora actuală, la fel și portarul danez Sandra Toft, unul dintre cei mai buni goalkeeperi. 

Brest are și două absențe de marcă. Suedeza Isabelle Gullden, care a jucat și la CSM București, a născut de puțin timp, în timp ce portarul Cleopatre Darleux așteaptă încă să devină mamă.  

Victorie în amical 

Brest e pe primul loc în Franța, la egalitate cu Metz, ambele având câte 7 victorii.  

Vâlcea și Brest s-au întâlnit pe 9 august, într-un amical la Podgorica. Franțuzoaicele au câștigat atunci cu 35-34, dar Vâlcea a avut mai multe absențe. 

„Mergem să ne batem. Niciun meci nu e dinainte pierdut. Avem în față o echipă foarte puternică, dar trebuie să arătăm că și noi suntem în formă. Pornesc favorite doar pentru că joacă acasă”, crede antrenorul Florentin Pera.

„Sunt convinsă că putem învinge în Franța!”

Kristina Liscevici a jucat trei ani și jumătate în Franța, la Metz. Nu a întâlnit însă niciodată Brest, pentru că echipa nu era atunci în prima ligă. 

„Le-am întâlnit în turneul de pregătire din Muntenegru, au o echipă puternică, dar cred că și noi ne-am descurcat destul de bine. Trebuie să jucăm serios din prima secundă, doar așa avem șanse", crede „centrul” vâlcean. Recunoaște că s-a bucurat pentru victoria franțuzoaicelor cu Buducnost. 

„Am multe prietene la Brest în echipă. Știu ce pot, că își doresc să câștige fiecare meci, ca și noi, de altfel. În această grupă, oricine poate bate pe oricine, nu se cunoaște niciun rezultat dinainte. Sunt însă sută la sută convinsă că putem câștiga în Franța. Altfel de ce mai mergeam?", întreabă Liscevici. Sârboiaca întărește ce spune. "În mintea și în sufletul meu, știu că putem învinge. Și dacă nu vom reuși, măcar să spun că am încercat", a încheiat Kristina. 

Programul echipelor românești în cupele europene 

FEMININ 

LIGA CAMPIONILOR  

  • Vineri, 20:30 CSM București-Rostov Don (Digi, Telekom, LookSport)
  • Sâmbătă, 20:00 Brest Bretagne-SCM Rm. Vâlcea (Digi, Telekom, LookSport)

CUPA EHF  

  • Sâmbătă, 18:00 Măgura Cisnădie-Galiceanka Lvov
  • Sâmbătă, 18:00 Corona Brașov-Super Bera Bera San Sebastian

MASCULIN 

LIGA CAMPIONILOR 

  • Sâmbătă, 16:00 Cehovski Medvedi-Dinamo București

CUPA EHF  

  • Sâmbătă, 18:00 Csurgoi KK-Dobrogea Sud Constanța (în tur: 24-22)
  • Sâmbătă, 19:00 Olympiacos Pireu-Poli Timișoara (În tur: 29-31)

VEZI ȘI:

Întâlnire de gradul zero: Cristina Neagu se revede cu Ambros Martin: „Nu e normal ce a făcut! Nici nu mi-a dat mesaj după ce m-am accidentat” 

Esbjerg - CSM București 22-24 // INTERVIU Adi Vasile, după debutul la CSM: „Apărarea va trebui să salveze atacul până vom avea tot lotul!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează