SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Esbjerg - CSM București 22-24 // INTERVIU Adi Vasile, după debutul la CSM: „Apărarea va trebui să salveze atacul până vom avea tot lotul!”

Articol de - Publicat luni, 07 octombrie 2019 19:38

Adi Vasile (36 de ani) a debutat la CSM, din postura de „principal”, cu o victorie mare: Esbjerg - CSM București 22-24. Iată ce spune tehnicianul despre disputa de la Esbjerg și despre viitorul echipei.

Plecarea lui Tomas Ryde de la CSM București a însemnat pentru „secundul" Adi Vasile promovarea în postul de principal. Și-a luat rolul în serios, hotărât să arate ce poate, fiind omul care cunoștea cel mai bine plusurile și minusurile unei echipe în stafful căreia se află de cinci ani.

- Adi, emoții la debut?
- Au fost emoții, era imposibil să fie altfel, dar au fost niște emoții pe care am încercat să le controlez și să le canalizez în favoarea echipei, nu în defavoarea ei.  

- Au fost câteva momente în care Esbjerg s-a apropiat. Cum le-ai gestionat, ai părut destul de calm pe bancă? 
- Cred că un antrenor trebuie să găsească o linie a echilibrului, să se asigure că mesajul lui, atât verbal, cât și prin gesturi, ajută echipa. Cred că odată găsită linia echilibrului, poți ajuta mai mult fetele, le imprimi mai multă încredere și pozitivism. 

- Una peste alta ești mulțumit, au fost situații bune, mai puțin bune, dar rămâne rezultatul, unul excelent. 
- Dacă mi-ar fi spus cineva înainte că se va desfășura meciul așa, cu siguranță aș fi semnat că sunt de acord. Sunt foarte mulțumit pentru atitudinea fetelor, fantastica luptă pe care au dus-o. În timpul unui meci e clar că sunt și momente în care mai greșești, dar e important că acele greșeli nu ne-au afectat. Apărarea a fost așa cum trebuie să fie, cea care ne-a ținut în viață, cu Denisa senzațională.  

- Ce faceți cu atacul, acolo par probleme? CSM era obișnuită să dea peste 30 de goluri? 
- Trebuie să jucăm cu fetele pe care le avem la dispoziție. A fost fantastic pentru mine să pot să mă bazez pe Lekici, pe Omoregie, sunt reveniri importante. Cu fiecare zi, relațiile cu jucătoarele se vor simți din nou. Exceptându-le pe Crsitina și pe Nora, putem în curând să aliniem cea mai bună echipă și asta e foarte bine. Atacul mai are nevoie de multe ca să ajungă cum ne dorim, dar trebuie să fim conștienți de lipsurile pe care le avem și apărarea va trebui să salveze situația.  

„E vorba de respect reciproc!" 

- E greu să te impui într-un vestiar ca al CSM?
- Le-am spus fetelor de la început că-mi doresc de la ele să se respecte, în primul rând, ele între ele. După care, cu respect și munca depusă, lucrurile se vor rezolva. Vestiarul CSM-ului este precum oricare vestiar al unei echipe mari. Nu e ușor de gestionat, dar face parte din fișa postului atunci când antrenezi o astfel de echipă. 

- Nu ai timp de relaxare, vine meciul cu Rostov Don de la București. 
- Avem trei zile în care ne gândim doar la acest meci. Suntem concentrați, o să fie un meci foarte frumos într-o sală polivalentă plină și o să avem ce vedea. 

- Cine pornește cu prima șansă? 
- Rostov e finalista Ligii Campionilor, au un antrenor pe care-l cunoaștem foarte bine, rusoaicele par favorite. Dar acasă, cu suportul fanilor, se echilibrează balanța.

VEZI ȘI:

ESBJERG - CSM BUCUREȘTI 22-24 // VIDEO „Tigroaicele” infirmă calculele hârtiei și câștigă în deplasare la debutul în grupele Ligii!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează