SPORTURI  »  HANDBAL  »  CE HANDBAL MASCULIN

Bronz pentru Suedia la Campionatul European » Germania a ratat podiumul în urma unei prestații legendare a portarului suedez

Andreas Palicka, portarul Suediei și omul finalei mici cu Germania / FOTO: Getty Images
Andreas Palicka, portarul Suediei și omul finalei mici cu Germania / FOTO: Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 28 ianuarie 2024 18:52 / Actualizat duminica, 28 ianuarie 2024 19:07

Suedia a câștigat duminică medalia de bronz la Campionatul European de la Koln, după ce s-a impus în finala mică a competiţiei în fața gazdei Germania, cu scorul de 34-31 (18-12, la pauză). Pentru trofeu se vor lupta campioana olimpică Franţa şi campioana mondială Danemarca, într-un meci programat tot duminică, de la ora 18:45.

Cel mai bun om al finalei mici a fost desemnat Andreas Palicka (37 de ani). Portarul suedez a avut o prestație epică, 19 „parade” din 43 de șuturi, un procentaj de 44.19%.

VIDEO. Andreas Palicka, omul care i-a adus bronzul Suediei

Bronzul obținut de Suedia la Campionatul European a venit la pachet și cu o calificare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Suedia a fost eliminată de către Franţa în faza semifinalelor, în prelungiri, cu scorul de 30-34 (11-17), iar Germania a cedat contra Danemarcei, scor 26-29 (14-12).

Componenţa echipei turneului a fost anunţată înaintea finalelor de duminică și a fost stabilită în urma voturilor fanilor, reprezentanţilor mass-media şi ai specialiştilor EHF. 

All Star Team arată în felul următor: Andreas Wolff (Germania) – cel mai bun portar, Hampus Wanne (Suedia) – extremă stanga, Martim Costa (Portugalia) – inter stânga, Juri Knorr (Germania) – centru, Mathias Gidsel (Danemarca) – inter dreapta, Robert Weber (Austria) – extremă dreapta, Ludovic Fabregas (Franţa) - pivot şi Magnus Saugstrup (Danemarca) – cel mai bun apărător.

După 28 de ani de pauză de la ultima participare, naţionala României a încheiat Campionatul European pe locul 22, după trei eşecuri categorice în grupa preliminară B: 21-34 cu Austria, 24-36 cu Spania şi 25-31 cu Croaţia.

România a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Există și o parte bună pentru România, în ciuda rezultatelor foarte slabe de la turneul final din Germania. Participarea la CE 2024 le-a adus tricolorilor un loc direct în faza play-off a Campionatului Mondial din 2025, în care vor întâlni Cehia, între 8-12 mai 2024, pentru un loc la turneul final.

VIDEO Interviu cu Estavana Polman, handbalista Rapidului: ce îi place și ce nu îi place în România

Citește și:

Franța e noua campioană europeană la handbal masculin! Final perfect de carieră pentru legendarul Nikola Karabatic
Euro 2024
Franța e noua campioană europeană la handbal masculin! Final perfect de carieră pentru legendarul Nikola Karabatic
Naționala masculină a României se va lupta cu Cehia pentru un loc la Campionatul Mondial de handbal masculin din 2025
CM 2025
Naționala masculină a României se va lupta cu Cehia pentru un loc la Campionatul Mondial de handbal masculin din 2025

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează