SPORTURI  »  HANDBAL  »  BUDUCNOST - SCM RM. VÂLCEA 29-28

Buducnost Podgorica - SCM Rm. Vâlcea 29-28. Înfrângere dramatică pentru Vâlcea în Muntenegru!

SCM Râmnicu Vâlcea are o misiune imposibilă în Muntenegru. foto: GSP
SCM Râmnicu Vâlcea are o misiune imposibilă în Muntenegru. foto: GSP

Articol de - Publicat sambata, 14 noiembrie 2020 20:33 / Actualizat sambata, 14 noiembrie 2020 21:07

SCM Râmnicu Vâlcea a mai suferit o înfrângere în grupele Ligii Campionilor, 28-29 în deplasarea cu Buducnost Podgorica.

Vâlcencele au avut șansa egalului la ultima acțiune, dar mingea trimisă de Marta Lopez a lovit bara! Fără 6 jucătoare importante, rămase acasă, dar și fără antrenorul Florentin Pera, Vâlcea a jucat formidabil pe terenul fostei duble campioane a Europei.

Cine i-ar fi dat vreo șansă ultimei campioane a României, SCM Rm Vâlcea, în deplasarea de la Podgorica, în condițiile în care acasă au rămas cu probleme de COVID-19 Evgenija Minevskaia, Maren Aardahl, Zeljka Nikolici, Cristina Florica și antrenorul Florentin Pera, plus alte două handbaliste accidentate: Alicia Fraga Fernandez și Irina Glibko?

Și cum începuse jocul, se contura un succes clar al favoritei Buducnost. După 4-1, 8-4, 11-7, 14-11 pentru muntenegrence, Vâlcea parcă s-a trezit. Cinci jucătoare au dus greul la Vâlcea, toată lumea fiind mobilizată însă la maxim parcă mai mult de frica de a nu se face de râs.

Kristina Liscevici a dat tonul, secondată de pivotul Asma Elghaoui, extrema Marta Lopez și interul Mireya Gonzalez. În poartă, Marta Batinovici a avut și ea momente incredibile, iar pe nesimțite Vâlcea a egalat la 14!

Nu au mai putut! Zilele de carantină s-au văzut

După 15-14 la pauză, Buducnost a mai condus în partea a doua 8 minute, până la 20-19. Din acel moment Vâlcea a fost cea care a trecut în față, reușind cel mai bun joc din actuala ediție a Ligii Campionilor. Dragan Adzici făcea schimbări pe bandă rulantă, a trimis toate jucătoarele pe teren, în dorința de a găsi echipa ideală care să le îngenuncheze pe românce. De partea cealaltă, "secundul" Goran Kurteș nu a avut prea multe soluții. A mai trimis-o între buturi câteva minute pe Diana Ciucă, a încercat să o odihnească în faza de apărare pe Liscevici, cu Dăscălete, iar pe extrema stângă i-a oferit șansa debutului tinerei de 18 ani, Corina Lupei, care a și marcat de două ori!

În ultimele 10 minute însă, Vâlcea nu a mai putut să facă față ritmului partidei. Au intervenit tot mai multe greșeli, aruncări previzibile. Zilele de carantină pentru jucătoarele care abia au terminat cu virusul SARS CoV-2 s-a văzut din plin.

Bara blestemată

La ultima acțiune a meciului, Liscevici a trimis mingea din centru la Gonzalez, Mireya a pasat pe extremă la Marta Lopez, dar aceasta a trimis doar în bară! Prima greșeală după 6 aruncări precise și 6 goluri marcate de vicecampioana mondială.

Buducnost a câștigat 29-28 un meci în care Vâlcea, echipa fără niciun punct în grupă, a arătat că poate obține calificarea. Din cele cinci partide disputate în actualul sezon în Ligă, vâlcencele au pierdut patru partide în deplasare! Și urmează tot un meci în deplasare, la Dortmund, pe 22 noiembrie!

Buducnost 29
Lekici 7, Vukcevici 6, Grbici 4, Mehmedovici 3, Pineau 3, Dzaferovici 2, Maslova 2, Radicevici 1, Attingre 1
Antrenor: Dragan Adzici

SCM Rm. Vâlcea 28
Elghaoui 8, M. Lopez 6, Liscevici 6, M. Gonzalez 4, Lupei 2, Norgaard 1, Trifunovici 1
Antrenor: Goran Kurtes

Clasamentul grupei: 

Buducnost Podgorica - SCM Rm. Vâlcea 29-28. Înfrângere dramatică pentru Vâlcea în Muntenegru!

Citește și alte știri din handbal: 

CSM București - Krim Ljubljana. Accidentare horror pentru Alexandrina Barbosa! A fost scoasă pe brațe

CSM BUCUREȘTI - KRIM LJUBLJANA 22-22 » „Trigroaicele” au remizat pe teren prorpriu cu Krim Ljubljana

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
ceaiuri
ceaiuri  •  15 Noiembrie 2020, 13:26

meci curajos facut de fete(cu putina luciditate spre final se putea obtine minim 1 pct)dar oboseala si-a spus cuvantul,poate la urmatorul meci reusesc ca tot lotul sa fie valid

briceag
briceag  •  14 Noiembrie 2020, 21:35

Valcea n-are nici noroc, de vreo 2 luni se confrunta cu virusul. Adica palmaresul lor in Liga a fost rau afectat de coronavirus.

131668434566273
Razvan Mihailescu  •  14 Noiembrie 2020, 20:51

Când pierdeau fetele de la nationala ca și vâlcea acuma, toți ziceau ca au *** pt. ca s românce, dar astea care multe sunt străine ce probleme au, ca au pierdut ca niște ***.?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează