SPORTURI  »  HANDBAL  »  BUDUCNOST - SCM RM. VÂLCEA 23-19

BUDUCNOST - SCM RM. VÂLCEA 23-19 // Campioana României, învinsă în Muntenegru! Cum arată ACUM clasamentul

Articol de - Publicat sambata, 19 octombrie 2019 15:19

SCM Rm. Vâlcea a pierdut cu Buducnost Podgorica, scor 19-23, în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin. 

Înfruntarea cu puternica echipă a lui Buducnost nu avea cum să fie ușoară, cei de la Rm. Vâlcea știau, dar înfruntarea reală a sfidat un pic imaginația. Și poate tocmai prin doza de imprevizibil pe care a conținut-o. Meciul de la Podgorica, al doilea la rând disputant de campioana României în deplasare în Ligă, a avut două bucăți vizibil diferite. Până în minutul 21, oaspetele au evoluat curajos și compact, rămânând în apropierea adversarelor. Chiar au condus vâlcencele în câteva rânduri, inclusive cu două goluri, 4-2 și 5-3. Asta și pentru că poarta muntenegreană a fost țintită consecvent. Indiferent dacă a existat succes sau nu prea, intenția a rămas acolo. 

Apoi însă, într-un final de repriză în care inepuizabila Jovanka Radicevici a înscris de patru ori la rând, ceva s-a rupt în jocul oltencelor. Au fost 11 minute la rând fără gol, care au sporit neîncrederea, au strecurat îndoiala. Chiar și cu schimbările făcute de antrenorul Pera, tabloul meciului a rămas la fel, cu gazdele mărindu-și avantajul, iar Vâlcea neizbutind să țină pasul. Dintr-o dată, parcă nu mai era nimeni decis să arunce la poartă, iar atacul a intrat într-o zonă gri, neproductivă. 

Roșu direct 

Un moment dur al meciului: ciocnirea dintre Jaukovici și Fernandez, în urma căreia prima s-a lovit cu capul de podea și a fost nevoită să părăsească terenul, stând apoi cu o pungă de gheață pe ceafă. Spaniola a primit cartonaș roșu direct, fiind nevoită să urce în tribună. 

Cu Radicevici înscriind pe bandă rulantă, Buducnost s-a dus cel mai departe la 7 goluri. Pe final, când era greu să se mai schimbe ceva, Vâlcea s-a apropiat, cu cîteva acțiuni rapide. Victoria gazdelor a fost însă una logică, justificată și pecetluită în ultimele secunde de, cine altcineva?, Radicevici. Pe 1 noiembrie, SCM le va primi pe muntenegrence la Vâlcea. Poate cu un deznodământ diferit. 

BUDUCNOST 23 (13) 
Radicevici 11, Lazovici 3, Brnovici 2, Mehmedovici 2, Jaukovici 2, Raicevici 2, Ramusovici 1 
VÂLCEA 19 (10) 
Norgaard 4, Lopez 3, Elghaoui 3, Liscevici 2, Gonzalez 2, Da Silva 2, Florică 1, Glibko 1, Fernandez 1

Brest, de nebătut 

În grupa Vâlcii, Brest Bretagne și-a trecut în cont a 3-a victorie consecutivă. Franțuzoaicele s-au impus în deplasarea de la Bietigheim (Germania) cu 35-32. Brest continuă să impresioneze în faza ofensivă, în toate cele trei partide de până acum marcând minimum 35 de goluri/meci. Nemțoaicele le-au pus însă destul de multe probleme, au condus și la patru goluri diferență, dar pe final bretonele au revenit și au câștigat clar. Pivotul Pop-Lazici, cu 7 reușite, a fost principala realizatoare a oaspetelor, în timp ce pentru gazde cele mai multe goluri au fost trecute la Laura van der Heijden și Kim Naidzinavicius, câte 6.

Clasament grupa C 

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Brest Bretagne3107-886
2. Buducnost385-774
3. SCM Rm. Vâlcea377-872
4. Bietigheim382-990
  • primele trei clasate se califică în Main Round 

Vezi și:

CSM BUCUREȘTI // VIDEO Andrea Lekic, jucătoarea etapei a doua în Liga Campionilor!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
ceaiuri
ceaiuri  •  20 Octombrie 2019, 11:50

greu la deal ..cu boii mici,in C.L. se joaca altceva(in campionat e mai simplu)tb aduse alte jucatoare(cand interii dau 3 goluri,iryna un gol dar de la 7m,brazilianca e rezerva ucrainiencii in campionat si aici da 2 goluri..spun multe de lotul echipei)cand extremele se apara sus langa intermediari(uneori jucand la interceptie)pun presiune pe atacul oltencelor(daca ar avea cel putin o extrema de C.L.) cel mai bun antrenor nu cred ca putea scoate ceva mai bun(iar cand danezele fluiera intr-un anume fel...totul devine misiune imposibila)totusi peste 2 sapt valcencele pot obtine alt rezultat(in aparare se mai poate lucra)

xac13
xac13  •  20 Octombrie 2019, 09:34

Buducnost o echipa in criza , modesta ,fara suporteri in spate .... Valcea fara arbitrii romani, si fara echipe care sa joace impotriva lor la nivel de amical ( asa cum se intampla in campionatul intern - probabil cu acceptul tacit al federatiei !?! ) este aproape nimic . Multa concetrare la Bietigheim , pentru ca este posibil sa o ''servim'' si acolo . Nu trebuie disperat , cu arbitrii romani si achipe adverse la nivel de amical, si cu dl. Mera ( ca tot este batut mar!!! ) ,putem ajunge in Final Four !!! Hai mercenarele nationale Valcene !!!

geogeo
geogeo  •  19 Octombrie 2019, 23:19
Postat de sammy.d pe 19 Octombrie 2019, 22:55

La toate sporturile te pricepi, măi! Mai rar specialiști ca tine. Dai pe afară de deștept ce te afli!

Spre deosebire de tine, chiar ma pricep.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează