SPORTURI  »  HANDBAL  »  COVID-19

Bundesliga, cel mai tare campionat din lume, s-a încheiat! Cine e campioană și ce decizii au luat nemții

Articol de - Publicat marti, 21 aprilie 2020 16:16

THW Kiel, care avea 2 puncte avans față de Flensburg, a fost declarată campioană. Nu retrogradează nimeni, iar Bundesliga va avea la start 20 de echipe. 

Cluburile din primele două ligi masculine de handbal ale Germaniei au decis cu o majoritate covârșitoare ca actualul sezon să se încheie imediat din cauza pandemiei de Covid-19. În Bundesliga se disputaseră 27 de etape, iar THW Kiel conducea în clasament cu două puncte peste Flensburg, ”zebrele” având și un meci mai puțin disputat. 

Astfel, THW Kiel câștigă din nou un titlu după cinci ani de pauză, fiind al 21-lea din istorie.

Nemții au recurs pentru stabilirea clasamentului final la un algoritm simplu: au împărțit numărul de puncte la numărul de meciuri disputate, pentru că nu toate echipele aveau același număr de partide jucate. 
Astfel, Kiel a terminat pe 1, Flensburg pe 2, Magdeburg 3, Hannover 4, iar pe 5 a urcat Rhein Neckar Lowen, care a devansat Fuchse Berlin după algoritmul amintit.

Liga din Germania a convenit ca în sezonul viitor să nu retrogradeze nimeni, iar din Liga a doua să promoveze HSC 2000 Coburg și TuSEM Essen, ajungându-se astfel la 20 de echipe!
 

La feminin, nemții au luat altă decizie, luând de bază clasamentul actual, fără a împărți punctele la numărul de jocuri.

Ce se întâmplă în România?

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal are programată o ședință video miercuri, 22 aprilie, urmând să se ia sau nu decizia de a se încheia campionatul și în România. 

În momentul de față, dintre campionatele puternice din Europa, doar România și Rusia nu au luat o decizie în privința încheierii sezonului.

Citește și alte știri despre handbal:

COVID-19. Căpitanul lui Dinamo transformat în polițist, șocat de Ferentari: „Am văzut șobolani mai mari decât o mâță. E un coșmar. Ce vedeți la TV e pistol cu apă”

Steaua, pe locul 12 all-time după performanțele reușite în handbalul european! Unde e Dinamo + România ocupă un loc incredibil

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
suporter.csmbucuresti
suporter.csmbucuresti  •  22 Aprilie 2020, 09:58

Acelasi algoritm ar trebui sa se foloseasca si penru stabilirea clasamentelor campionatelor de handbal ale Romaniei!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează