SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA

După CSM București și Dinamo, campioana SCM Rm. Vâlcea a suspendat și ea contractele jucătoarelor

SCM Rm. Vâlcea, campioana României la handbal feminin
SCM Rm. Vâlcea, campioana României la handbal feminin

Articol de - Publicat vineri, 27 martie 2020 17:03

SCM Rm. Vâlcea este al patrulea club care recurge la suspendarea contractelor de activitate sportivă ale jucătoarelor din echipa de handbal feminin, campioană a României. 

Astfel Iulia Dumanska (23 de ani), Irina Glibko (30 de ani) și compania intră în șomaj tehnic pe perioada Stării de Urgență.

După SCM Craiova, Dinamo și CSM București, SCM Rm. Vâlcea își va plăti jucătoarele conform ordonanței date de Guvernul României cu 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut în legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Astfel, indiferent de contractele pe care le aveau Iulia Dumanska, Fraga Fernandez, Samara da Silva, Ann Grette Norgaard și celelalte handbaliste de la Vâlcea, pe perioada stării de urgență acestea urmează să primească doar 4.072 de lei lunar.

Comunicatul SCM Rm. Vâlcea

„Consiliul de Administrație al Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea, întrunit în ședință ordinară în data de 24.03.2020, hotărăşte următoarele: 
Art.1 Pe perioada Stării de Urgență instituită pe teritoriul României și până la declararea oficială a încetării stării de urgență, se suspendă contractele de activitate sportivă încheiate cu participanții la activitatea sportivă din cadrul Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea. 
Art.2 Participanții la activitatea sportivă, pe perioada suspendării beneficiază de o indemnizație de 75% din drepturile în bani aferente contraprestației activității sportive, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut în legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020. 

Decizia va fi suspendată în momentul în care oficialitățile vor ridica Starea de Urgență. Sperăm că acest lucru se va petrece cât mai repede posibil. Multă sănătate tuturor!”

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri din handbal:

CSM București a plătit salariile pe luna decembrie! Clubul risca să rămână fără Cristina Neagu și celelalte vedete

Amanda Kurtovic, un nou challenge în vreme de izolare » Iată ce poate face fosta jucătoare de la CSM București!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează