SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

CSM București a plătit salariile pe luna decembrie! Clubul risca să rămână fără Cristina Neagu și celelalte vedete

CSM București a virat în contul handbalistelor salariile restante din ultima lună a anului trecut. În acest moment jucătoarele nu-și mai pot depune memorii ca să devină libere de contract
CSM București a virat în contul handbalistelor salariile restante din ultima lună a anului trecut. În acest moment jucătoarele nu-și mai pot depune memorii ca să devină libere de contract

Articol de - Publicat vineri, 27 martie 2020 15:35

CSM București a virat în contul handbalistelor salariile restante din ultima lună a anului trecut. În acest moment jucătoarele nu-și mai pot depune memorii ca să devină libere de contract

CSM București a evitat în ultimul moment o situație deloc plăcută pentru Clubul Primăriei Capitalei. Pe 25 martie a virat în conturile jucătoarelor salariul restant aferent lunii decembrie 2019.

Conform regulamentelor Federației Române de Handbal, dacă un sportiv nu-și primește trei luni consecutiv banii, atunci el poate să-și depună memoriu și devine automat liber de contract. În cazul de față, CSM București a rămas acum doar cu două salarii restanță, lunile ianuarie și februarie 2020.

În aceste condiții, Neagu, Lekici, Omoregie și celelalte "tigroaice" nu mai pot pleca la alte echipe în timpul sezonului.

CSM București a suspendat contractele

CSM București a anunțat pe 25 martie că a suspendat contractele de activitate sportivă ale tuturor sportivilor din club.

"Clubul Sportiv Municipal București traversează cea mai dificilă perioadă din istoria sa, situație în care se află și celelalte structuri sportive din România și din întreaga lume. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap strategiile tuturor, atât la nivel individual, cât și colectiv. Ca urmare a amânării pe termen nelimitat a tuturor competițiilor sportive, hotărâri luate de federațiile de specialitate, Clubul Sportiv Municipal București a întrerupt activitatea tuturor secțiilor, sănătatea sportivilor și iubitorilor de sport, a noastră, a tuturor, fiind pe primul loc", a sunat comunicatul CSM București.

"Suntem obligați de Ordonanța 30/2020 să suspendăm contractele de activitate sportivă pe durata Stării de Urgență"
CSM București

Datoriile rămân

Neagu și compania rămân în această situație cu restanțele financiare. Ordonanță de Urgență nu operează retroactiv, ci se aplică exclusiv pe perioada Stării de Urgență instituită în România în 16 martie. Jucătoarele urmează să primească pe perioada suspendării contractelor suma de 4.072 de lei, indiferent de nivelul salarial pe care-l primeau înainte. Se ajunge astfel ca Neagu care câștiga 17.500 de euro lunar să primească acum doar 4.072. Nora Mork câștiga și ea 14.200 euro, Lekici 11.300 sau Cvijici 10.700. Cele mai mici contracte la CSM sunt ale tinerelor Bianca Marin, Denisa Vâlcan sau Ștefania Jipa cu sume între 800 și 1.300 de euro. 

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește alte știri despre handbal:

Interviu inedit cu portarii naționalei: „Într-o seară, am zis să facem o «prostioară». Antrenorii s-au amuzat”

Amanda Kurtovic, un nou challenge în vreme de izolare » Iată ce poate face fosta jucătoare de la CSM București!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
749913671784643
Razvan Marcel  •  27 Martie 2020, 19:24

*** GSP. Peste tot sunt probleme, cu acest virus.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează