SPORTURI  »  HANDBAL  »  REACȚIE

Cristina Laslo intuiește ce i-ar prinde bine naționalei României: „Îmi doresc atacuri mai rapide”

Cristina Laslo în acțiune în partida contra Germaniei Foto Imago
Cristina Laslo în acțiune în partida contra Germaniei Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 09 decembrie 2020 18:27 / Actualizat miercuri, 09 decembrie 2020 19:20

Cristina Laslo, una dintre cele mai bune jucătoare ale României la Campionatul European de handbal feminin, detaliază ce crede că s-ar putea îmbunătăți în evoluția ei și a echipei

Înaintea partidei contra Croației, de mâine, din Main Round, centrul reprofilat în inter dreapta pentru această competiție crede că „șansa noastră e să ne gândim întâi la primul meci". Le cunoaște bine pe adversare, cele care pot fi numite surpriza de până acum a Euro, după ce au încheiat grupa C cu maximum de puncte și victorii la Ungaria, Olanda și Serbia.

Campionatul European de handbal feminin. Analiza Cristinei Laslo

„Le-am urmărit toate meciurile, majoritatea sunt jucătoare din generația mea, le știu, am jucat cu ele și la tineret, și la junioare. Nu au un joc foarte spectaculos, impresionant, dar sunt foarte eficiente, bagă mingea în poartă și se apără agresiv. Le cunosc stilul, Croația, Serbia și Muntenegru sunt foarte, foarte luptătoare, joacă până în ultima secundă și dau maximum la fiecare meci", așa le-a descris Laslo pe oponentele de astăzi într-o videoconferință online. 

„Înaintea unui meci, e simplu, când îmi pun tricoul în geantă, mă pregătesc să plec la sală, atunci începe să bată inima și nu mai e nevoie de absolut nimic. Nu mă încarc cu chestii negative, aceste lucruri te duc cumva în jos și îți iau din bucuria de a avea meci" - Cristina Laslo

Cristina Laslo, MVP în meciul cu Polonia, de la Campionatul European de handbal feminin

Cristina a jucat în primele trei partide 163 de minute, cele mai multe din toată echipa. Deși vine după o pauză mare, de aproape un an, spune că „procentajele mele sunt bune, mă simt bine, sunt tânără, mă pot recupera repede după oboseala unui meci". A identificat și lucruri de îmbunătățit, „care nu se fac peste noapte. La nivel de apărare sunt destul de mulțumită, în atac cred că pot fi mai eficientă și să las o amprentă mai mare", a punctat ea.

Campionatul European de handbal feminin. Cristina Laslo, reprofilată

Nu evoluează pe postul ei stabil, cel de centru, ci pe inter dreapta, o poziție mereu cu acoperire precară din naționala României. „Nu e postul meu de bază, dar acolo e nevoie de mine, acolo am jucat. Mă adaptez, nu am ce face", a spus Laslo în aceeași videoconferință. „Dacă aș fi mai eficientă ca centru? Probabil că da", a admis, apoi a explicat care sunt dificultățile pe care le întâmpină ca inter dreapta. „Nu pot să arunc cu stânga, trebuie să îmi fac pași, dribling, acțiuni extra de acolo. Văd mai greu pivotul, mi se blochează mai mult spațiile. Dar nu consider că e un impediment", a conchis. 

„Vreau să iau parte la fiecare meci și la fiecare acțiune cu zâmbetul pe buze și cu maximum de încredere în echipa mea. Nu mă focusez decât pe pregătirea meciului și pe gândurile pe care le am eu vizavi de această națională" - Cristina Laslo

„Atacul a mers destul de bine, acțiunile au curs până la final, toate jucătoarele au avut șansa să marcheze, să meargă spre poartă", a spus Cristina despre primele trei meciuri. Ca echipa să meargă și mai bine, ar vrea „un atac mai rapid, contraatac și surprinderea adversarului. Goluri mai ușoare, asta mi-aș dori". 

11 goluria înscris Laslo în primele trei meciuri din 15 aruncări, având o eficiență de 73%

CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL FEMININ: PROGRAMUL GRUPEI PRINCIPALE II

  • 10 decembrie, ora 19:15 » Croația - România
  • 10 decembrie, ora 21:30 » Olanda - Norvegia
  • 12 decembrie, ora 17:00 » Ungaria - Germania
  • 12 decembrie, ora 19:15 » Croația - Norvegia
  • 14 decembrie, ora 19:15 » Olanda - Germania
  • 14 decembrie, ora 21:30 » Ungaria - România
  • 15 decembrie, ora 17:00 » Olanda - România
  • 15 decembrie, ora 19:15 » Croația - Germania
  • 15 decembrie, ora 21:30 »  Ungaria - Norvegia

Campionatul European de handbal feminin: clasamentul grupei II principale

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Norvegia270-434
2. Croația251-474
3. Olanda253-512
4. Germania245-612
5. Ungaria246-52
6. România239-510

Citește și alte știri din handbal

Bogdan Burcea: "Acceptăm criticile, dar lăsați să se termine Campionatul European!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  09 Decembrie 2020, 19:17

si noi ne dorim goluri usoare.. poate antrenorul nu e(are el o strategie..sigur)dar nici la extrema nu poti pasa..cursiv,pe inter de tb o jucatoare de brat stang

Vezi toate comentariile (1)
Comentează