SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Adi Vasile trage concluziile după meciul cu Kazahstan și prefațează duelul cu Norvegia: „Avem o singură dorință”

Adrian Vasile (39 de ani), selecționerul echipei naționale
Adrian Vasile (39 de ani), selecționerul echipei naționale

Articol de GSP - Publicat luni, 06 decembrie 2021 09:54 / Actualizat luni, 06 decembrie 2021 10:24

Adrian Vasile (39 de ani), selecționerul echipei naționale de handbal feminin a României, a comentat meciul cu Kazahstan de la Campionatul Mondial, câștigat de „tricolore” cu 38-17, și a prefațat următoarea partidă, cu Norvegia. 

Selecționerul a apreciat prestația elevelor sale drept una „corectă”, dar atrage atenția asupra deciziilor luate în momentul finalizării.

Adi Vasile, după România - Kazahstan 

„Încercăm să validăm de la zi la zi lucrurile pe care încercăm să le construim în echipă. Am avut un obiectiv foarte clar în meciul ăsta, pe care l-am atins. Prestația este una corectă pentru acest moment, împotriva acestui adversar. Sunt niște lucruri la finalizare despre care trebuie să vorbim. 

E greu să înțelegem exact care este nivelul lor și al nostru după meciuri cu Iran și Kazahstan, pentru că este totuși o diferență între echipe”, a declarat Vasile. 

Adi Vasile: „Asta e singura dorință pe care o avem cu Norvegia”

Ulterior, selecționerul și-a mutat atenția către ultimul meci din grupă, cu Norvegia:

„Cu Norvegia avem targetul de a intra pe teren și a scoate tot ce este mai bun din noi. E singura dorință. Norvegia este campioana europeană, nu le voi numi jucătoarele bătrâne, ci experimentate. Norvegia este una dintre acele echipe de top, care sunt echipele de bătut, pe care încerci să le detronezi. Trebuie să ne stoarcem toate resursele posibile în meciul cu ele.

Modul în care Norvegia gândește handbalul este foarte simplu, îl arată de fiecare dată. Nu vezi surprize în jocul lor, este precum o mașinărie care face lucrurile pe care tu le știi deja. De aici vine și puterea lor, pentru că Norvegia nu surprinde adversarii, face ce știe mai bine. 

Trebuie să ne pregătim fix pentru lucrurile pe care le știm despre ele, în niciun caz pentru vreo surpriză. Secundul meu din Norvegia știe despre Norvegia lucruri și mai de interior, dar poate spune același lucru, că joacă un handbal simplu”. 

Ne bucură prezența suporterilor, într-un număr mai mare astăzi. E o adevărată bucurie să auzi și să simți încurajările publicului, ne bucură faptul că și noi am putut să le întoarcem atenția și dragostea pe care o au. Mai avem meciuri de jucat, îi așteptăm de la meci la meci să fim tot mai mulți, să ne bucurăm de România.

- Adrian Vasile, selecționer România 

Sistemul de desfășurare la Campionatul Mondial

  • Primele trei echipe din grupe merg în faza următoare, unde vor fi patru grupe: I (echipele din A și B), II (echipele din C și D), III (echipele din E și F) și IV (echipele din G și H).
  • Din cele patru grupe, primele două clasate merg în sferturi de finală.
  • Restul competiției se joacă în sistem eliminatoriu.

Oana Borș dezvăluie cum se simte după accidentarea din meciul cu Iran: „Naționala merită tot efortul și toate chestiile grele”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
1423984557905776
Florin Stanescu  •  07 Decembrie 2021, 02:05

Dumneata citești prea multe sf-ri de proasta calitate. Înainte aveam doua jucătoare din șapte, Cristina și portarul! Acum nu mai avem decât un pivot și Crina săracă cât sa ducă. Deci cu Kazahstan a fost ultima victorie. Așa greu este de priceput ca nu avem încă valoare. Când nu o ai nici pe Sorina, pe Eliza o lași acasă (ciudat!) nu ai cum sa mai speri decât la cel mult locul zece, deși nu cred. Cele mai bune rezultate ale României au fost pe vremea lui Tadici, ala necioplit și care bruscheza fetele. Deși parca acum vreo trei săptămâni Adi Vasile le spunea cu dulceață în glas celor de la CSM ca joaca ca niște gloabe. Concluzia, cel mai bine locul 10.Auzi sa nu le dam mingea la norvegiece! Pai ne-o iau ele!

ceaiuri
ceaiuri  •  06 Decembrie 2021, 13:07

apararea o sa duca greul cu Norv,daca nu le dam mingea usor,daca facem repliere(sa alergam mai mult decat ele)daca nu ratam(atenti extremele,pivotii)si tinem rezultatul strans..putem face o surpriza

risc_mix
risc_mix  •  06 Decembrie 2021, 10:40

Ce concluzii sa tragi ba adivasile? Ca ai jucat cu unele cu batic pe cap si cu unele incaltate cu pantofi cu toc.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează