SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Când vor reveni jucătoarele accidentate de la CSM » Cea mai lungă așteptare: 6 săptămâni

Crina Pintea este în recuperare Foto Imago
Crina Pintea este în recuperare Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 30 octombrie 2023 15:55 / Actualizat luni, 30 octombrie 2023 16:06

CSM București a reușit a treia victorie în Liga Campionilor, una clară în fața lui Buducnost, 29-24, dar încă îi lipsesc câteva piese importante din lot pentru următoarele săptămâni

„Tigroaicele” s-au întors de la Podgorica cu a doua izbândă în deplasare și a treia în total din această ediție a Ligii Campionilor. În fața unei echipe aflate într-o fază de tranziție, reconstrucție, CSM și-a recuperat orgoliul și privește mai încrezătoare spre următoarele partide.

Băncile pot fi salvate de stat, dar sportul nu merită ajutat?
editorial cătălin tolontan
Băncile pot fi salvate de stat, dar sportul nu merită ajutat?

A învins-o pe Buducnost cu 29-24, după ce a avut în permanență avantajul pe tabelă – excepție scorul de 3-2 pentru gazde în primele minute - și inițiativa, deși la un moment dat adversarele s-au apropiat la 21-23.

A fost un meci dur, Buducnost luptă mereu”, a declarat portarul CSM-ului Marie Davidsen Skurtveit. „În partea secundă, am jucat mai bine în apărare și am putut să salvez multe mingi. Per total însă, a trebuit să muncim din greu pentru cele două puncte”, a subliniat norvegianca, ea încheind partida cu un procentaj al eficienței de 36,36%.

De partea cealaltă, antrenoarea lui Buducnost, legendara Bojana Popovic, a evidențiat faptul că „CSM a jucat la întreaga capacitate, ne-au arătat respect. Le mulțumesc fetelor pentru că au luptat, a fost important să nu ne predăm. În partea a doua ne-am apropiat, ne ridicăm ușor-ușor, dar e nevoie de timp ca să intrăm în ritm”.

Reveniri posibile, între 2 și 6 săptămâni

Meciurile din Ligă se reiau pe 11 și 12 noiembrie, dar până atunci jucătoarele accidentate de la CSM nu vor putea reveni pe teren, conform unei actualizări a stării lor medicale oferite de clubul bucureștean.

Crina Pintea, care a suferit pe 21 octombrie, în meciul cu Brest, o contuzie la coapsă cu hematom, este în poziția cea mai avansată a vindecării. În maximum două săptămâni, în funcție de evoluția recuperării, ea va putea juca din nou.

Grace Zaadi, care a avut o ruptură parțială de fascie plantară pe 23 septembrie, în meciul de acasă cu Gyor, se află într-o recuperare care decurge corect. Ea ar putea reveni în competiții în două-trei săptămâni.

7 victoriidin tot atâtea meciuri are CSM București în Liga Florilor, adunând 21 de puncte și fiind urmată de SCM Rm. Vâlcea și de SCM Universitatea Craiova, câte 19

În aproximativ 2-4 săptămâni se va putea întoarce în acțiune și tânăra Mihaela Mihai, inaptă de joc din 16 iulie. Atunci a suferit o accidentare dură la genunchi, leziune ligament încrucișat posterior, în timpul Campionatului European U19, în semifinala cu Ungaria. În momentul actual este în faza de reîncepere treptată a activității specifice.

Și Elizabeth Omoregie îi lipsește campioanei României și va mai fi așa încă o perioadă bună, între 3 și 6 săptămâni. Cu probleme la genunchiul drept din luna iunie, ea a suportat o artroscopie, având diagnostic de leziune corp menisc extern și leziune cartilaj condil femural extern, tendinoză tendon rotulian. 

Când vor reveni jucătoarele accidentate de la CSM » Cea mai lungă așteptare: 6 săptămâni
Elizabeth Omoregie a stat cel mai mult departe de teren Foto Imago

Este în recuperare, dar e nevoie de investigații suplimentare.

Săptămâna aceasta, joi, 2 noiembrie, CSM evoluează în etapa a 8-a a Ligii Florilor, acasă, contra celor de la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, echipă aflată pe locul 6 în clasamentul intern. z

Citește și: 

CSM București a defilat cu Buducnost, penultima clasată din grupă » Victorie clară în Muntenegru și 3 remarcate în echipa „tigroaicelor”
BUDUCNOST - CSM BUCUREȘTI
CSM București a defilat cu Buducnost, penultima clasată din grupă » Victorie clară în Muntenegru și 3 remarcate în echipa „tigroaicelor”
Rapid - Krim 27-22 » Victorie mare în Liga Campionilor, cu Diana Ciucă în zi de grație! Primul succes pentru bucureștence după 3 meciuri
RAPID - KRIM
Rapid - Krim 27-22 » Victorie mare în Liga Campionilor, cu Diana Ciucă în zi de grație! Primul succes pentru bucureștence după 3 meciuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  01 Noiembrie 2023, 00:16

Deci cand mai cade cate unul pe teren si ramane inconstient, sau mai auzim ca-si pune unul stimulator, sau isi face ceva ablatie, atata reusiti sa detaliati: aritmie cardiaca. In schimb va pricepeti la diagnosticele ortopedice foarte bine, se pare: "leziune corp menisc extern și leziune cartilaj condil femural extern". Chiar m-ati dat pe spate cu asta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close