SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Care e echipa mai bună: SCM Rm. Vâlcea sau Minaur Baia Mare?

SCM Rm. Valcea FOTO Marius Ionescu
SCM Rm. Valcea FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 02 noiembrie 2020 19:56 / Actualizat luni, 02 noiembrie 2020 20:26

După victoria Minaurului de duminică, 32-31, în etapa a 4-a a Ligii Naționale, fanii handbalului au iscat discuții aprinse pe site-urile de socializare. Care este principala contracandidată pentru CSM București la titlu, Vâlcea sau Minaur Baia Mare?

Minaur Baia Mare a învins duminică, la Sf. Gheorghe, în cadrul etapei a 4-a a Ligii Florilor, cu 32-31 pe SCM Rm. Vâlcea. A fost un meci jucat în condiții speciale, cu multe absențe în ambele tabere din cauza infectării cu coronavirus.

Vâlcea a fost însă clar formația mai văduvită, ultima campioană a României având din echipa de bază doar cinci jucătoare. Clubul oltean a recurs la transferuri de junioare de ultimă oră pentru a avea un lot, cel puțin numeric. Antrenorul Florentin Pera a putut trece 11 jucătoare pe foaia de joc. De partea cealaltă, Minaur a avut și ea multe absențe. Spre deosebire de Vâlcea însă, nu au fost nume importante. De altfel, nicio handbalistă din primul 7 nu a rămas la Baia Mare! Cea mai mare problemă pentru maramureșence a fost lipsa antrenorului Costică Buceschi, echipa fiind condusă de pe margine de președintele Liviu Bala!

Care e echipa mai bună: SCM Rm. Vâlcea sau Minaur Baia Mare?
Minaur Baia Mare FOTO Dan Potor

S-au schimbat cotele

A ieșit un joc extrem de disputat, în ciuda faptului că Minaur s-a desprins la un moment dat la 16-9 pe tabelă! Vâlcea a avut meritul de a nu ceda și de a crede în șansa ei până la capăt! Ce s-ar fi întâmplat dacă ambele grupări aveau toate jucătoarele la Sf. Gheorghe? Greu de spus, doar că pe rețelele de socializare, suporterii celor două echipe, dar și fanii neutri, au iscat vii controverse.

Trebuie spus că înaintea începerii campionatului, după transferurile făcute în vară și după anunțarea loturilor, bookmakerii caselor de pariuri dădeau următoarea ordine în România: 1. CSM București (cotă 1.35/1), 2. SCM Rm. Vâlcea (cotă 3.50/1), 3. Minaur Baia Mare (cotă 10.00/1). Acum, după ce Minaur a învins Vâlcea, ierarhia s-a schimbat întrucâtva, în sensul că CSM București a devenit și mai clar favorită (cotă 1.20/1), iar cotele principalelor urmăritoare, Vâlcea și Baia Mare, s-au egalizat (cotă 6.00/1)!

"Vâlcea venea la întâlnire cu 11 jucătoare, iar Minaur cu 14, două dintre acestea, Andreea Popa și Oana Borș, sosind înainte de meci. Cum Kerekes, Tecar și Borș nu au intrat în teren, s-a jucat practic 11 la 11, avantajul fiind aici de partea oltencelor, care au avut antrenorii pe bancă, în timp ce Costică Buceschi și Magda Kovacs au suferit în fața televizorului" 
Site-ul oficial al CS Minaur

"Cu doar șapte jucătoare valide, completate de doi portari, dar și de două junioare de doar 18 ani, tehnicianul Florentin Pera a pregătit foarte bine partida cu Minaur, reușind să producă, în actualul context de absențe, o mare surpriză" 
SCM Rm. Vâlcea pe contul de Facebook

Vâlcea: omogenitate, stabilitate financiară

Luând doar prestația de la ultimul meci dintre cele două echipe, Vâlcea pare că ar avea prima șansă în disputa directă cu Minaur. Cu toate jucătoarele pe teren, Vâlcea pornea clar favorită, având în vedere că Minaur nu ar fi putut schimba prea mult cu jucătoarele lipsă. Absența tehnicienilor e, într-adevăr, un mare minus. Judecând după loturile celor două echipe, tot Vâlcea pare a avea un mic plus. Oltencele au, cu siguranță, mai multă omogenitate, joacă de mult timp împreună, și au o experiență mai mare în cupele europene. Cel mai mare plus e însă stabilitatea financiară de la Vâlcea, un club care și-a construit un lot și a transferat jucătoarele pe care le poate plăti!

Care e echipa mai bună: SCM Rm. Vâlcea sau Minaur Baia Mare?
Fraga Fernandez e la al patrulea sezon la Vâlcea, fiind una dintre jucătoarele indispensabile echipei FOTO Marius Ionescu

Echipa-tip SCM Rm. Vâlcea
Portar: Marta Batinovici (Diana Ciucă) 
Extremă stânga: Ann Grette Norgaard (Cristina Florica) 
Inter stânga: Evgenija Minevskaja (Jelena Trifunovici) 
Centru: Kristina Liscevici (Alicia Fraga Fernandez) 
Pivot: Asma Elghaoui (Maren Aardahl) 
Inter dreapta: Mireya Gonzalez (Daria Bucur) 
Extremă dreapta: Marta Lopez (Zeljka Nikolici) 
Antrenor: Florentin Pera

Minaur: multă dorință, e loc de mai bine

Transferurile reușite de Minaur, în vara trecută, sunt unele de top, fiind aduse jucătoare-vârfuri de la echipele lor naționale. Sigur că, la fel ca la Vâlcea, nici Minaur nu și-a permis să ademenească jucătoare cu contracte foarte mari. Meciul de la Sf. Gheorghe cu rivala din Vâlcea e considerat pentru Minaur ca fiind cel din deplasare. Dacă până la retur se va schimba regula cu jocurile tip turneu, iar Minaur va putea juca acasă, atunci ar avea încă un mare atu. Când echipa se va omogeniza, iar relațiile de joc se vor suda, cu siguranță că Minaur va putea juca mult mai bine decât a făcut-o. Se vorbește însă că, la fel ca și la CSM București, și la Baia Mare au reapărut restanțele financiare. În condițiile în care la CS Minaur există o echipă valoroasă și de băieți, atunci bugetul suportat de municipalitate e unul destul de consistent. Și dacă nu vor exista liniște și stabilitate financiară la echipă, atunci maramureșencele vor porni, cu siguranță, cu un mare handicap. Un alt minus ar putea fi intrarea de anul viitor în grupele EHF European League. Atunci Minaur va trebui să joace pe două fronturi, ca și Vâlcea, iar oboseala jucătoarelor își va face apariția.

Care e echipa mai bună: SCM Rm. Vâlcea sau Minaur Baia Mare?
Linn Blohm e un transfer extrem de reușit al Minaurului, suedeza fiind unul dintre cei mai buni pivoți din lume FOTO Dan Potor

Echipa-tip Minaur Baia Mare
Portar: Filippa Idehn (Cristina Enache) 
Extremă stânga: Ana Maria Tănăsie (Larissa Araujo) 
Inter stânga: Jovana Kovacevici (Helena de Souza) 
Centru: Cristina Laslo (Andreea Popa) 
Pivot: Linn Blohm (Iaroslava Burlacenko) 
Inter dreapta: Jelena Lavko (Helena Risankova) 
Extremă dreapta: Asuka Fujita (Sonia Seraficeanu) 
Antrenor: Costică Buceschi

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN HANDBAL: 

Interviu cu puștoaica-minune de pe pivot: „Voi munci în continuare să-mi câștig locul în lot”

Reveniri de senzație pentru Buzău și Brăila în etapa a 4-a a Ligii Florilor. Surpriză enormă reușită de Slatina!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  02 Noiembrie 2020, 23:25

articol slab(M.U.bata apa in piua)valcencele dupa ghinionul cu jucatoarele pozitive intalnesc in al 3lea meci(daca era primul meci din turneu nu cred ca pierdeau) o echipa cu un lot bun si care a stat mult mai bine fizic in teren(oltencele obosite de aici multe ratari ,o aparare slaba si fara o jucat pe teren..extr dreapta)lucru concretizat pe tabela pe tot parcursul jocului,dar la 25-25 Pera primeste al 2lea galben(nu e la prima isprava..cand echipa pierde o jucatoare din cauza lui)si de aici Baia Mare se desprinde in castigatoare

Vezi toate comentariile (1)
Comentează