SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

Interviu cu puștoaica-minune de pe pivot: „Voi munci în continuare să-mi câștig locul în lot”

Andreea Țîrle, în meciul cu Minaur FOTO Dan Potor
Andreea Țîrle, în meciul cu Minaur FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat duminica, 01 noiembrie 2020 17:00 / Actualizat duminica, 01 noiembrie 2020 17:26

Andreea Țîrle este marele câștig al echipei din Rm. Vâlcea la turneul de la Sf. Gheorghe. La 18 ani, tânăra handbalistă a demonstrat că merită din plin mai multă atenție pe viitor

Problemele de COVID-19, cu cele 11 jucătoare infectate de coronavirus, i-au făcut pe oficialii olteni să transfere pe ultiam sută de metri două handbaliste de 18 ani de la Centrul Național de Excelență de la Rm. Vâlcea. Este vorba de Andreea Țîrle și Corina Lupei. Extrema stânga a fost folosită mai puțin, dar pivotul Țîrle a dovedit în toate cele trei partide ale echipei din Vâlcea că se poate conta pe ea în viitor. 

A jucat fără trac, cu mult curaj în fața unor jucătoare care au sute de meciuri în prima ligă din România, și nu numai. După meciul pierdut de echipa sa, 31-32 cu Minaur, Andreea își păstrează optimismul și se bucură în continuare de cele mai frumoase zile din scurta sa carieră de ”senioară”, de până acum.

- Andreea, cum a fost în teren meciul cu Baia Mare, cel mai important din viața ta? 
- Da, a fost un meci foarte diferit fațăde celelalte, mult mai intens, mult mai dur, dar mă bucur că am reușit să fac față cu brio. Că am reușit să confirm, să le ofer mai multă încredere noilor mele colege. 
- Cum a fost pe semicerc? Ai avut emoții? 
- Am avut puține emoții la început, dar mi-am dat seama că dacă o să rămân cu ele nu o să mă descurc și am reușit să înțeleg ce trebuie să fac. 

- Cât de diferit este la junioare față de senioare?
- Este destul de diferit. Mai joc la Divizie, la liga a doua, dar tot este o diferență destul de mare. 
- Cum v-au primit pe voi, mezinele echipei, celelalte jucătoare, în vestiar? 
- Foarte bine, nu mă așteptam să fie atât de bine, au fost foarte înțelegătoare, ne-au explicat de fiecare dată când nu înțelegeam, orice nedumerire o discutam. Ne-au încurajat la fiecare pas, ne susțin foarte mult. Niște fete extraordinare. 
- Sunt cele mai intense zile din cariera ta? 
- Da, chiar sunt! Nici nu credeam să trăiesc așa de repede aceste momente. Parcă visez! 
- Crezi că vei putea rămâne în lotul echipei din Vâlcea și în viitor? 
- Sunt optimistă în ceea ce privește viitorul meu și cred că nu sunt suficient trei meciuri ca să susțin acest lucru. Dar voi munci în continuare să-mi păstrez locul în această echipă. 


- Ai un idol, o jucătoare pe care o urmărești cu interes? 
- O apreciez de foarte mult timp pe Asma Elghaoui. Pentru mine este un exemplu. Am avut foarte mult de învățat de la ea și încă am. Abia aștept să joc împreună cu ea! 
- Urmează un nou meci cu Mioveni, alte experiențe noi pentru tine! 
- Chiar dacă am pierdut azi, ne dorim să câștigăm cu Mioveni. Până acum, din cele trei meciuri jucate aici, la Sf. Gheorghe, Minaur mi s-a părut cea mai puternică formație. Au avut un lot puțin mai diversificat decât noi, mai multe opțiuni, dar nu consider că sunt mai puternice. 
- Crezi că vei avea șansa să debutezi în Liga Campionilor în acest sezon, la 18 ani? 
- Mi-ar plăcea foarte mult, e ceva ce-mi doresc!

7 goluria marcat Andreea Țîrle în cele trei partide jucate la Sf. Gheorghe, primele ei meciuri în Liga Națională

Minaur învinge Vâlcea în derby-ul echipelor decimate de coronavirus!

Nicușor Dan a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu CSM București după ce a devenit primarul Capitalei: „Angajamentul va continua cel puțin până la vară”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ccristian0
ccristian0  •  05 Noiembrie 2020, 09:44

Andreea va deveni cel mai bun pivot al Romaniei, are tehnica, are ambitie si colaboreaza excelent cu coechipierele. Daca toate fetele ar avea ambitia ei viitorul handbalului feminin romanesc ar fi asigurat!

ceaiuri
ceaiuri  •  02 Noiembrie 2020, 22:58

daca reuseste sa mai creasca..valoric (greu de crezut,nu face faza de aparare..iar in atac a ratat din pozitii favorabile..Marin mi se pare mult mai mobila)poate prinde o echipa de mijlocul clasamentului..

476995182506736
Nelu Feier  •  01 Noiembrie 2020, 22:50

Este o juc.talentata,fara discutie ,mult peste o alta tanara,Marin cred(mi se pare implinita ,fara ambitie),si daca este dispusa la sacrificiile inaltei performante cred ca va reusi.Dar de aici si pana la interviuri de doi lei dupa un meci-doua e distanta mare.Asa se distrug carierele unor sportivi din ziua de azi ,care oricum inteleg performanta in felul lor(total gresit).Lasati-i in pace(presa) sa realizeze ceva important,ca sportiv,si apoi dati-le laude,dar chiar asa dupa nimic, ce laudati aiurea?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close