SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM

S-au retras de la Campionatul Mondial de handbal feminin, din cauza Covid-19 » Ce prevede regulamentul

Naționala Chinei a fost nevoită să se retragă de la Campionatul Mondial de handbal feminin, din cauza unui caz de Covid-19.
Naționala Chinei a fost nevoită să se retragă de la Campionatul Mondial de handbal feminin, din cauza unui caz de Covid-19.

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 decembrie 2021 19:34 / Actualizat vineri, 10 decembrie 2021 20:35

Naționala Chinei a fost nevoită să se retragă de la Campionatul Mondial de handbal feminin, din cauza unui caz de Covid-19. 

Un caz de coronavirus a fost depistat în delegația Chinei de la Campionatul Mondial. În conformitate cu prevederile în vigoare, naționala asiatică s-a retras din competiție și va pierde meciurile rămase cu 0-10. China era implicată în partidele pentru stabilirea ierarhiei finale, așa numită „Cupă a Președintelui”, fără șanse la calificarea în sferturile de finală.

China, ultima la Campionatul Mondial de handbal feminin

China a ajuns la Mondialul iberic datorită unei invitații primite din partea Federației Internaționale de handbal. În grupa H, chinezoaicele au pierdut toate partidele, contra Austriei, Argentinei și Spaniei. Au apucat să joace un meci și în „Cupa Președintelui”, cedat în fața reprezentativei din Paraguay, scor 24-30. 

Naționala asiatică ar fi trebuit să joace astăzi cu Tunisia, iar pe 12 decembrie cu Slovacia. În actualul context, China se va clasa pe ultimul loc la turneul final mondial.

Naționala Chinei, izolată în Spania 

Federația Internațională de handbal a anunțat ce urmează pentru jucătoarele din lotul chinez. Conform legilor din țara natală, „persoana infectată se va întoarce acasă după ce a scăpat de boală și după ce a fost izolată în Spania timp de 6 săptămâni”. Restul lotului va intra într-o perioadă de izolare de 14 zile și va fi testat regulat.

Citește și alte știri din handbal: 

Primele reacții după România - Olanda: „Mai prost nu au jucat niciodată!”

Ce urmează pentru naționala României, după înfrângerea frustrantă cu Olanda

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează