SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - OLANDA 31-30

Primele reacții după România - Olanda: „Mai prost nu au jucat niciodată!”

Selecționerul Adrian Vasile e mândru de jucătoarele României
Selecționerul Adrian Vasile e mândru de jucătoarele României

Articol de GSP - Publicat joi, 09 decembrie 2021 18:58 / Actualizat joi, 09 decembrie 2021 19:15

Naționala de handbal feminin a României a cedat la limită în fața Olandei, scor 30-31, în primul meci al „tricolorelor” din Grupa II Principală de la Campionatul Mondial de Handbal feminin din Spania. Selecționerul Adrian Vasile e mândru de jucătoarele lui.

  • Meciurile României de la Campionatul Mondial de Handbal, din Spania, vor fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe DigiSport și Telekom Sport.
  • Cu o zestre de doar două puncte, România nu mai are șanse să se califice în „sferturile” competiției. 

„Sentimentele mele sunt contradictorii. Sunt foarte fericit pentru felul în care echipa a luptat, dar simt și frustrare pentru că am fi putut să obținem măcar un punct din această partidă. 

Am jucat împotriva campioanei mondiale. A fost un meci foarte dur, foarte interesant, pe tot parcursul lui. Sunt foarte mândru pentru felul în care au luptat fetele mele. Felicitări Olandei pentru victorie”, a declarat Adi Vasile la final. 

Dramatic! România pierde la limită în fața campioanei mondiale, după o repriză secundă mare făcută de „tricolore”
ROMÂNIA - OLANDA 30-31
Dramatic! România pierde la limită în fața campioanei mondiale, după o repriză secundă mare făcută de „tricolore”

A fost un meci foarte greu. Am luptat până la capăt. Nu am renunțat și sunt mândră de acest lucru. Am făcut multe lucruri bune. Acest lucru arată că vom fi o echipă foarte puternică în viitor. Cred în această echipă și sunt mândră. Mă simțeam ca și cum am fi câștigat astăzi. Câteodată pierzi chiar dacă joci bine. Nu sunt dezamagită, dar simt puțină frustrare. Voiam să câștigăm. Vreau să mergem mai departe și să încercăm să jucăm la fel de bine
Crina Pintea, pivot România

Radu Voina: „Olanda nu a jucat niciodată mai slab!”

Radu Voina, fost selecționer, dublu campion mondial, component al generației de aur a handbalului românesc, trage un semnal de alarmă și spune că vorbim totuși despre o înfrângere.

„Echipa noastră a făcut un meci care ne-a sensibilizat, dar scorul cât este? Nu mai avem nicio șansă la sferturi, asta e concluzia. Un meci bun, dar rezultatul rămâne. 

Trebuie să fim realiști și să recunoaștem că Olanda ne-a băgat în joc, nu am văzut-o niciodată pe Olanda să joace atât de prost. Ne-au luat de sus, chiar dacă nu e în tradiția lor. Cred că ne-au tratat oarecum ca pe o mică echipă”, a spus Voina în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Primele reacții după România - Olanda: „Mai prost nu au jucat niciodată!”
Radu Voina // foto: GSP

Ce urmează pentru naționala României, după înfrângerea frustrantă cu Olanda

Înfrângerea ne spulberă șansele de a avansa în „sferturile” Mondialului spaniol, însă prestația îmbucurătoare a selecționatei lui Adrian Vasile ne face să privim cu mai mult optimism către viitor. Fără Cristina Neagu, jucătoarele noastre au fost în multe momente egalele campioanei mondiale en-titre, ba chiar au fost aproape de o victorie care ar fi întors toate calculele hârtiei. 

Pentru naționala noastră, urmează duelurile cu Puerto Rico (11 decembrie) și Suedia (13 decembrie). Evoluția promițătoare din partida cu Țările de Jos trebuie să continue și în următoarele două meciuri, în care „tricolorele” au nevoie de victorie pentru a rămâne cu șanse pentru îndeplinirea obiectivului, clasarea pe unul din primele 10 locuri.

Programul și orele de start ale meciurilor României în grupa II principală

  • 11 decembrie: România - Puerto Rico ( ora 16:30)
  • 13 decembrie: Suedia – România (ora 19:00)
Primele reacții după România - Olanda: „Mai prost nu au jucat niciodată!”
  • *Primele două clasate se califică în sferturile de finală
    **Dacă s-ar califica în faza următoare, „tricolorele” ar da peste adversare din grupa I principală, una din care fac parte Franța, echipa Federației Ruse de Handbal, Slovenia, Serbia, Polonia și Muntenegru.

Încotro fără Cristina Neagu?

Cum viitorul echipei naționale nu va mai depinde exclusiv de Cristina Neagu, cum s-a întâmplat în ultimul deceniu, naționala e obligată să continue procesul de reconstrucție. Miza? Obținerea unei selecționate care să conteze din nou la turneele finale și la Jocurile Olimpice.

„A fost un joc mai colectiv decât de obicei, diferit față de ce vedeam cu Cristina Neagu”, a remarcat și Radu Voina, fostul selecționer al naționalei feminine. Semn că unitatea de grup, nu valorile individuale, vor produce o nouă mare națională a României. 

Ce urmează pentru naționala României

Dincolo de Mondialul din Spania, naționala noastră e obligată să-și îndrepte atenția către preliminariile Campionatului European de anul viitor. În prezent, ne aflăm pe locul 2 în grupă, cu 3 puncte, în spatele Danemarcei (4p) și peste Austria (1p) și Insulele Feroe (0p)

Situația în grupa preliminară s-a complicat după remiza cu Austria din toamnă (33-33). Austriecele sunt unicele contracandidate pentru locul secund, în condițiile în care Danemarca pare la alt nivel în acest moment. Primele două formații se califică la turneul final european.

EchipăMeciuriPuncte
Danemarca24
România23
Austria21
Insulele Feroe20

Campionatului European de handbal feminin din 2022 va avea loc în perioada 4-20 noiembrie și va fi găzduit de trei țări: Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru.

Programul României în preliminarile EURO 2022

  • 2-3 martie: România - Danemarca 
  • 5-6 martie: Danemarca - România 
  • 20-21 aprilie: Feroe - România 
  • 23-24 aprilie: România - Austria

Vezi și alte știri de actualitate: 

Dramatic! România pierde la limită în fața campioanei mondiale, după o repriză secundă mare făcută de „tricolore”

Program și ore de start ale meciurilor României, în grupa II principală a Mondialului de handbal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
ceaiuri
ceaiuri  •  10 Decembrie 2021, 10:58

facem un joc bun(Olanda nu mai e ce a fost)chiar am pariat ca invingem sau cel putin facem egal,dar ne-au lipsit cateva secunde pt un rezultat bun..daca nu intra Ciuca ,nu am inteles schimbarea, Iulia aparase f bine,iar la ultima faza incercata alta schema(Chiper cred ca e cea mai slaba din lot...se vede ca arunca fara sa gandeasca)meciul cu Suedia ne va arata...unde suntem(sunt peste olandeze)

misulica1
misulica1  •  10 Decembrie 2021, 09:23

1. Am jucat cu umbra campioanei mondiale, la ce lot are acum Olanda. 2. Crina a marcat 6 goluri, dar la cat a ratat (inclusiv 7m) si la cat a gresit am incasat 8 goluri. 3. Sa joci 15 minute in repriza a doua fara Dumanska in poarta ori esti prost, ori n-ai habar de handbal. 4. Cel care a comentat alaturi de d-l Pruna trebuie penalizat drastic la salariu la ce perle a scos. 5. N-as fi crezut vreodata, dar ieri l-am regretat pe Tadici.

adrianna..
adrianna..  •  10 Decembrie 2021, 06:00

Atata timp cat antrenorul e fericit, suntem pe drumul cel bun. Acum trei zile felicita apararea, care tocmai luase vreo 30’j de goluri…

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close