SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM CRAIOVA

Cinci transferuri la SCM Craiova pentru sezonul viitor

Ekaterina Matlașova
Ekaterina Matlașova

Articol de - Publicat marti, 19 mai 2020 21:42

SCM Craiova, câștigătoarea Cupei EHF în 2018, va miza în sezonul viitor mai mult pe românce. A reușit însă și un transfer-surpriză din Rusia

SCM Craiova a anunțat deja venirile și plecările din lot pentru sezonul viitor. Gruparea pregătită de selecționerul României, Bogdan Burcea, a parafat angajamente cu 5 jucătoare noi, care se vor alătura echipei pentru sezonul 2020/2021. Este vorba de patru românce și o singură "stranieră". De altfel, gruparea din Bănie a anunțat că pe viitor vrea să mizeze mai mult pe jucătoare autohtone. Față de sezonul trecut, când Craiova a mizat pe cinci jucătoare străine, pentru sezonul viitor va mai rămâne doar cu două.

Întăriri la 9 metri

La capitolul noutăți, Craiova le-a anunțat pe Alexandra Andrei, interul stânga de la CSM Slatina, cea care a mai îmbrăcat tricoul "leoaicelor" în două rânduri: 2010-2014 și 2015-2017. Alexandra are 29 de ani, 9 selecții în echipa României și este vicecampioană mondială universitară. Tot pentru inter stânga a fost adusă și Andreea Adespii Molnar. Campioană a României cu SCM Rm. Vâlcea, Andreea a mai jucat în România la Dunărea Brăila. Are 29 de ani și în 2017 a debutat în echipa națională a României. Alt nume propus la Craiova este Cristiana Nica (32 de ani), fostul căpitan al HC Zalău. Dreptace, ea juca însă la Zalău pe postul de extremă dreapta.

A câștigat Liga Campionilor

Adriana Crăciun, fostă Țăcălie, vine la Craiova de la Măgura Cisnădie. Adriana are 29 de ani, iar în carieră a jucat la nume importante din handbalul european. A trecut pe la Oltchim Rm. Vâlcea, Buducnost Podgorica, Corona Brașov sau Fleury. În 2012, a câștigat Liga Campionilor cu Buducnost, iar cu Oltchim a câștigat de cinci ori titlul în România. A participat cu "naționala" României la Euro 2012 și la Mondialul din 2013. Are 38 de selecții la echipa de senioare, pentru care a înscris de 58 de ori.

Cinci transferuri la SCM Craiova pentru sezonul viitor
Adriana Crăciun Țăcălie FOTO Dan Potor

Pivot din Rusia

Ultima noutate în Bănie o va reprezenta pivotul Ekaterina Matlașova (25 de ani), care vine de la Kuban Krasnodar. E o handbalistă înaltă de 1,85 metri, foarte puternică. Matlashova a făcut parte din lotul Rusiei la Mondialul din 2017. Ea va fi doar a doua jucătoare străină pentru SCM Craiova, în sezonul viitor, după portarul bulgar Ekaterina Djukeva. La capitolul plecări, Craiova a renunțat la Zeljka Nikolici, care a semnat cu SCM Râmnicu Vâlcea, Patricia Vizitiu, Iulia Havronina, Bobana Klikovac, transferată la SCM Gloria Buzău, și la Timea Tătar. Obiectivul echipei din Bănie va fi clasarea pe un loc de cupă europeană.

DINAMO. George Cosac iese la atac după decizia FRH: „Nu toți ne au la inimă, iar acest lucru l-am resimțit în ultimii ani”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  19 Mai 2020, 21:52

doua jucatore ..vor prinde echipa

Vezi toate comentariile (1)
Comentează