SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

DINAMO. George Cosac iese la atac după decizia FRH: „Nu toți ne au la inimă, iar acest lucru l-am resimțit în ultimii ani”

Dinamo a dominat autoritar întrecerea internă, lucru recunoscut și de rivali FOTO Cristi Preda
Dinamo a dominat autoritar întrecerea internă, lucru recunoscut și de rivali FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 19 mai 2020 14:53

George Cosac, președintele lui Dinamo, atacă decizia Consiliului de Administrație al FRH de a nu acorda titlul la masculin, mai ales că echipa alb-roșie era lider detașat.

  • Nici la masculin și nici la feminin nu vor fi desemnate campioane anul acesta. Câinii" aveau 5 puncte avans față de a doua clasată, Potaissa Turda
  • Dinamo va cere un wild-card pentru a participa în Liga Campionilor, Potaissa Turda va juca în European Handball League, iar Minaur și Dobrogea Sud sunt calificate pentru Cupa EHF, fosta Challenge Cup.

11 cluburi din 14 din Liga Zimbrilor, între care echipele de pe locurile 2 și 3 (Turda, respectiv Minaur Baia Mare), au recunoscut superioritatea celor de la Dinamo și au cerut în ședința președinților ca titlul să fie acordat. Federația nu a ținut cont însă de votul cluburilor. Președintele Alexandru Dedu a cerut în ședința Consiliului de Administrație ca decizia de a se acorda sau nu titlurile să fie votată la pachet, fete și băieți. Unii membri s-au opus, dar în zadar. „Dedu nu a vrut să dea titlul celor de la Dinamo", spun oamenii din handbal, războiul său cu clubul din Ștefan cel Mare parcurgând un nou episod, față de multe altele de până acum.

„Sunteți adevărații campioni, văzuți și admirați de întreaga țară"

Președintele CS Dinamo, George Cosac, a emis un comunicat în care dezaprobă decizia CA al FRH. „Votul Consiliului de Administrație al FRH de a nu acorda titlul național este de neînțeles și vine în contradicție cu ceea ce au dorit cluburile din Liga Națională masculină și cu ceea ce au decis țări precum Germania, Franța, Spania sau Danemarca. De ce li s-a mai cerut părerea conducătorilor de club dacă nu s-a ținut cont de ea? Vrem să ajungem la nivelul țărilor majore din handbal, dar numai declarativ. Nu preluăm nimic din ceea ce fac aceste țări", spune președintele lui Dinamo.

„Niciodată în istorie nu cuceriserăm cinci campionate în linie. 99% ne realizaserăm obiectivul, dar a venit pandemia, iar mai apoi diferite interese meschine au anulat efortul unei familii întregi. Pentru că aici nu vorbim doar de echipă, antrenori, conducători, sponsori, parteneri, ci și de suporteri", a mai subliniat Cosac. Cosac a încheiat comunicatul printr-un mesaj adresat echipei de handbal: „Voi sunteți adevărații campioni, văzuți și admirați de întreaga țară, chiar și de majoritatea președinților de club, dar nu și de o parte din Consiliul de Administrație! Felicitări".

5 puncteavea Dinamo față de a doua clasată, Potaissa Turda, dar și un meci mai puțin disputat. Între primul loc și locul 3 erau 12 lungimi

Citește mai multe știri din handbal: 

S-a aflat adevăratul motiv din spatele plecării lui Vlad Enăchescu

CSM București, reacție violentă după decizia Federației: „Mergem la TAS! E o jignire pentru noi! S-ar putea să fie gelozie”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
394966434424757
Mihai Dinu  •  19 Mai 2020, 22:11

Daca 11 echipe din 14, daca chiar urmaritoarele (cele de pe locurile 2 si 3 ) s-au pronuntat pentru acordarea titlului, atunci de ce d-l Dedu hotaraste discretionar? Suporterii dinamovisti ar trebui - parerea mea - sa mearga ´in corpore´ la FRH sa vada cum si pe ce baza s a luat aceasta hotarare!

102370621493948
Attila Torok  •  19 Mai 2020, 16:42

Aproape au dat lacrimile la mine.Abonament DDB?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează