SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCANDAL

CSM BUCUREȘTI. S-a aflat adevăratul motiv din spatele plecării lui Vlad Enăchescu

Vlad Enăchescu a fost numit șeful secției handbal la CSM București pe 12 iulie 2019
Vlad Enăchescu a fost numit șeful secției handbal la CSM București pe 12 iulie 2019

Articol de - Publicat marti, 19 mai 2020 12:55

Ce a stat în spatele înlăturării lui Vlad Enăchescu, șeful secției de handbal, din clubul Primăriei Capitalei? „Decizia FRH de a nu da titlul CSM București nu are nicio legătură cu plecarea”, a spus Enăchescu

Vlad Enăchescu a fost numit șeful secției handbal la CSM București pe 12 iulie 2019. Nu a rezistat nici măcar un an. Luni, 18 mai, directorul de la Telekom Sport a anunțat că și-a încheiat colaborarea cu clubul patronat de Primăria Capitalei. "Încă din luna martie 2020 am decis să îmi închei colaborarea cu CSM București din motive care nu au nicio legătură cu decizia de astăzi a FRH", a anunțat Enăchescu. Ce a dus atunci la această ruptură?

Ceartă cu Gabi Szabo pe salariile de la feminin

Surse din cadrul CSM București spun că Vlad Enăchescu și Gabriela Szabo, directorul general de la CSM, au avut o discuție nu tocmai amicală, ci mai degrabă aprinsă, în legătură cu contractele și banii restanți pe care CSM îi are de dat fetelor din echipa de handbal. 

Enăchescu i-a reproșat lui Gabi Szabo restanțele care nu se mai termină la CSM, Neagu și compania primindu-și ultima dată salariul pe luna ianuarie 2020, și acela provenit dintr-o sponsorizare. Pe 25 martie, când CSM a anunțat, pe perioada stării de urgență, că își trimite sportivii în șomaj tehnic, Vlad Enăchescu s-a opus. El ar fi susținut că nu este OK ca jucătoarele să primească 75 la sută din salariul mediu brut pe economie, adică 4.072 de lei, atât timp cât nu sunt cu banii la zi. Toți angajații CSM București au intrat însă în șomaj tehnic. 

Pe 30 aprilie i-a expirat contractul

Vlad Enăchescu era angajat la CSM București pe contract de prestări servicii. Acesta s-a încheiat pe 31 decembrie 2019, dar ulterior a fost prelungit, conform legii, pe încă patru luni. Astfel, angajamentul șefului secției de handbal de la CSM s-a încheiat pe 30 aprilie, iar Gabriela Szabo nu i-a mai propus o nouă prelungire. Și nici Vlad Enăchescu nu și-a mai dorit să rămână. El a fost contactat de Gazetă, dar a refuzat să vorbească.

19.000 de leipe lună era salariul lui Vlad Enăchescu la CSM București

"De ceva vreme se vorbește despre corupția din handbal, despre protejați și interese de clan"

Luni 18 mai, după ce Consiliul de Administrație al FRH a decis să nu decerneze titlul de campioană, iar pe CSM București a plasat-o pe locul 2, conform clasamentului actual, deși avea un meci mai puțin disputat față de rivala din Rm. Vâlcea, Vlad Enăchescu a scris pe contul său de Facebook:

„FRH a decis astăzi să nu acorde titlul și nicio medalie. Un Consiliu de Administrație cenușiu, acaparat de interese meschine, a trimis CSM București pe poziția a doua în clasament, fără elementarele norme de bun simț și fără a lua în considerare că egalitatea de puncte cu Rm. Vâlcea era realizată în condițiile în care bucureștencele aveau un meci mai puțin disputat!!! E trist, dar și mai dureros este că nu e surprinzător! De ceva vreme se vorbește despre corupția din handbal, despre protejați și interese de clan, despre farseuri care fac legea și care stabilesc după bunul plac ierarhiile și regulile. Sunt foarte multe decizii contradictorii în sport, iar astăzi am asistat la un nou episod jalnic și incalificabil".

Citește mai multe știri din handbal: 

Fără campioane în handbal! SCM merge în Liga Campionilor, CSM cere wild-card. Totul despre cupele europene

CSM București, reacție violentă după decizia Federației: „Mergem la TAS! E o jignire pentru noi! S-ar putea să fie gelozie”

Playtech: BOMBĂ! Anamaria Prodan a primit lovitura de grație chiar azi. Ce a aflat impresara sâmbătă, 4 decembrie


Comentarii (27)
ceaiuri
ceaiuri  •  24 Mai 2020, 13:01
Postat de Tiberiu Bogdan pe 22 Mai 2020, 12:11

Mai omule;pe langa fenomen esti,iar ca sa fiu concret,daca īi dai dreptate acestui,,basistul",asta lamureste si simplifica totul,cand te asociezi cu asa ceva,esti asa ceva!

deci daca ai citit..nu ai inteles nimic(chestia legata de..concret ..tare)eu nu raspund la postari(numai cand e cazul)fiecare are pct de vedere(nu e pe..dreptate)si tb respectat(totusi la fotbal se discuta mai...acid,sigur ai sanse)

110742643367090
Tiberiu Bogdan  •  22 Mai 2020, 12:11
Postat de ceaiuri pe 20 Mai 2020, 17:24

dar se pare ca le citeai,daca vezi ca unul,doi ,trei iti zic ca esti pe langa fenomen...mergi si posteaza la fotbal acolo nu tb cine stie ce...si se joaca cu..piciorul

Mai omule;pe langa fenomen esti,iar ca sa fiu concret,daca īi dai dreptate acestui,,basistul",asta lamureste si simplifica totul,cand te asociezi cu asa ceva,esti asa ceva!

ceaiuri
ceaiuri  •  20 Mai 2020, 17:24
Postat de Tiberiu Bogdan pe 20 Mai 2020, 12:37

Pana recent erai cam singurul pe aici care-si varsa aberatiile,acum vad ca ti-au mai aparut niste prieteni fix pe calapodul tau,...iar ,,băsistul" este in topul ***!

dar se pare ca le citeai,daca vezi ca unul,doi ,trei iti zic ca esti pe langa fenomen...mergi si posteaza la fotbal acolo nu tb cine stie ce...si se joaca cu..piciorul

Vezi toate comentariile (27)
Comentează